Väderprognos för 5 dagar

måndag 12 januari 2015

Måndag och det snöar!

 

vaderfen30

Visserligen är det vackert, men jag är fullkomligt nöjd med den snö som redan har kommit. Min morgonträning är klar, sängen bäddad, frukosten avklarad sedan länge och jag sitter med en ny talbok från Legimus. Deras bibliotek är toppen, där finn 100.000-tals talböcker att välja bland om jag inte vill läsa med ögonen. Snart är det dags att tänka på vad jag ska äta till lunch. Det blir nog en enkel ost-omelett. Jag är sugen på ägg och det går fort att laga till.

BOK LINE

Denna tjockis till bok hittade jag under söndagens rundtur bland Amazon.com bok-skatter! För en Tea freak som jag är boken verkligen en guldgruva! I den finns både teets historia, recept, tillagningstips och tider hur länge de bör dra för att bli godast! Det är inte lite man kan brygga teer på och av. Många olika blommor, rötter, bark och frukter förutom toppbladen på tebusken (Camellia sinensis (vetenskapligt namn)). Men var försiktig med att blanda olika växters blad, bark och rötter till tea utan kunskaper, det kan vara farligt. (Bilden är en länk till boken, som vanligt). Nedan finns lite information om bokens innehåll och som fångade mitt intresse Ler

A15PX8k rFL._SL1500_

While those living in Asia have known about the health benefits of a wide range of teas and herbal teas for centuries, it is only over the last few decades that the western world has really woken up to both the benefits and enjoyment of these wonderful drinks.
This comprehensive guide will take you through the differences and health benefits of over 230 different teas, tisanes and herbal teas, as well as how best to prepare them. Additionally, it will also guide you through specific ailments and what teas can help, like the best teas for weightloss, stress, pregnancy, menopause and much, much more. With over 130,000 words of helpful content, sit back, prepare your favorite cup, and prepare to become a tea expert!

Jag har börja bläddra i boken och läst lite här och där, spännande. Jag kommer att använda den som en ren uppslagsbok troligen. De olika teerna är i bokstavsordning så det blir lätt att leta efter en viss sort om man vill. Jag läste nyss om att man kan brygga tea på (organiskt odlade!) torkade bananskal också, det har jag aldrig hört talas om ens! Det finns massor med intressant att läsa i denna bok!

BOK LINE

Jag fortsätter att lyssna på min bok. Kanske spelar jag lite kort på datorn under tiden. Men allra först lite mat!

Ha en trevlig början på vecka 3!

Byebye /Julia

10 kommentarer:

 1. Här har det snöat hela dagen och nu har det börjat duggregna. Matte sa att det var blankis under snön i morse och nu blir det knappast bättre.
  Te dricker aldrig matte, men kul att läsa om te om man tycker om sånt. :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att matte hade broddarna på! Hon måste vara försiktig!
   Jag dricker nästan bara te, kaffe dricker jag bara nån gång per år och då alltid latte = minst hälften mjölk med andra ord, så jag vet inget om kaffe ;-)

   Radera
 2. Oj vad mycket vitt det har kommit idag, men nu är det bara blött.. Spinnande bok, tänk vad mycket det är man inte vet! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Nu kommer det att bli en massa olika nya sorters te hos er, kul att prova lite annat ju.
  Mer snö och vi som bara får den jättebullar varianten här och det behöver vi inte mer av.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju "bara" 8 sorter att välja på i lika många plåtburkar. Och vem vet om det inte blir fler ;-)

   Radera
 4. Te är gott och matte dricker massor :D Hon har alla möjliga sorter hemma och älskar att köpa te på lösvikt. Till jul har hon med julkryddor och så vidare. Gott och så värmer det så där härligt om man är lite frusen.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här och te i lösvikt är bäst! Och vi har också te med julkryddor, fast jag tyckte att kryddorna i just den blandningen vi köpte blev för dominerande, så jag gjorde en egen blandning av den. 1 del av det starkt kryddade julteet och 2 delar vanligt frukostte, då blev det gott!

   Radera
 5. My mom love Japanese green tea......the ice cream one :)
  She does camomile sometime when she starts to have a tooth ache.
  Me, only smell it ;)

  SvaraRadera