Väderprognos för 5 dagar

söndag 18 januari 2015

Hej gråa söndag!

 

Söndag 05

Vi vaknade till en rätt så grå söndagsmorgon. Snön försvinner allt mer. Termometern visar +3,8 grader. Vi hade plusgrader inatt också, så det gör ju sitt till. Det spås regn till eftermiddan, nåja vi lär väl få se. Hoppas att maken klarar sig hem, trots omväg, i alla fall.

Maken är jättegullig och tar omvägen om mitt utlämningsställe på hemvägen. Det är både dumt och egentligen säkert att jag inte kan styra vart paketet ska levereras, jag vill ju att de ska komma till makens adress, det blir mycket lättare för oss, men Jotex och många andra levererar bara till folkbokföringsadressen. Det gör det definitivt svårare för eventuella bedragare! Vi spar in på färdtjänstens avgift på 70:- för en enkelresa. Vi behöver ju egentligen inte handla nåt, så det är onödigt att lägga pengar på en “onödig” resa, tyckte han, så han tar omaket att göra en omväg på vägen hem. Vi kan använda dom pengarna (140:- t/r inom en radie på 30 km) på nåt roligare. Vi vet att på annat håll är resorna billigare, i Skåne till exempel, men nu bor vi i Sthlm’s län och det är bara att betala vad det kostar.

Vi åker ju bara om det är absolut nödvändigt och då planerar jag resan till perfektion! Vi handlar i snitslad bana allt vi behöver och vi får med oss allt med bara en t/r resa. Det är bara på semestern som vi kommer upp till garantibeloppet som är som ett månadskort för pensionärer på SL, runt 500:-. Då kan vi åka ut på nöjesresor. Man kan spara på många sett om an bara vill. Ett av våra sätt är just att tänka efter om vi verkligen behöver åka nånstans.

Vi ska inte göra nåt speciellt idag, det gör vi sällan på söndagarna. Maken ska ju helst vila så mycket som möjligt på helgerna. Han gör ju så mycket för mig och Söta Fröken Amanda ändå.

Vi ska äta lunch tillsammans och sedan åker han ifrån oss och min helg är över för denna gång. Vi har lax kvar som räcker gott till oss alla tre, Amanda är lika tokig i lax som jag (och maken, som egentligen inte gillar fisk äter gärna lax och vissa inlagda sill sorter), fast idag blir det potatis och hollandaisesås till.

Vi önskar er en riktig skön söndag!

996970_10152157688023573_1175769697_n /Julia

8 kommentarer:

 1. Håller med dig, en bra planering gör allt mycket lättare. Lax med den såsen är mumsigt värre. Grått,halt och fem minus har vi idag. Må så gott och sköt om dig/er , kramiz Gunilla...

  SvaraRadera
 2. Sportsöndag framför TV.n med mys hos oss. Skönt tycker vi! Ni är verkligen duktiga på att tänka till! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Det gäller att vara smart och planera sina utgifter så pengarna räcker till allt och visst är det så att man ibland köper onödiga saker men det måste man ibland, matte köper aldrig något onödigt till mig för jag behöver allt, hihi!
  Visst gör ni rätt som planerar för det finns många som bara gör av med en massa pengar som de inte har och då på otroligt onödiga saker men man gör som man vill. Matte gör som ni gör och tycker att ni är väldigt kloka ;-)
  Ja nu är helgen snart över för oss med men den är snart här igen.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker om att tänka efter före.
   Vi handlar aldrig för pengar som vi inte har. Vi väntar hellre några månader, tills vi har samlat ihop till det vi vill köpa! Inga dyra krediter för oss, tack :)

   Radera
 4. Lax är alltid gott tycker matte, men ingen av oss tre katter tycker om fisk i någon form.
  Visst är det bra att tänka till innan. Hoppas maken slapp regn
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Amanda äter bara "min" fisk. Det jag gör åt mig och maken.
  Lax , tonfiskoch torsk är gott!
  Maken kom hem utan att bli blöt!

  SvaraRadera