Väderprognos för 5 dagar

onsdag 21 januari 2015

Snön…

 

wednesday_02

… vräker mer hos oss idag! Nu är det vinter verkligen! Jag hoppas bara på att det inte kommer alltför mycket så jag blir bokstavligt talat insnöad. Jag är ju van att vara inne på vintrarna, men min tanke går till maken och hans skogspromenader till och från bussen på helgerna. Värst är det ju på fredagarna, då är det beckmörkt. Tur att han inte är mörkrädd och har bra syn. Han har dessutom hjälp av både fick och pannlampa.

Förra vintern var bra, men under flera år innan var jag fast här i flera månader under vintern på grund av snön. Vi har ju bara snöröjning på bilvägarna och P-platserna, inte på grusgångarna inne i området. Det kommer väl det med om några år eller så.

Undrar lite om de kan fortsätta med isoleringen av vattenledningarna som är påbörjade och uppgrävda. De har inte hunnit fram till oss än, men de är bara en lite bit ifrån. Längst bort på “vår grusgång” har dom ju grävt upp redan.

Jag var och besökte Legimus för att se om den tredje och sista delen av Divergent trilogin, Allegiant, var inläst och var äntligen klar för nedladdning. Det var den och dessutom ytterligare en bok, Four – en Divergent samling, som jag också hämtade samtidigt.

910NTgKsDwL._SL1500_

Nu tar jag en paus i Aylas öden och äventyr, för att lyssna igenom Divergent trilogin från början igen. Det var ett bra tag sedan jag läste det två första romanerna och det ska bli spännande att läsa den avslutande boken. Den fjärde, Four, är ju berättelser ur hans synvinkel om och av vissa situationer och händelser i romanerna. Den kan inte läsas utan att ha läst de andra först för att vara begriplig tror jag. Man måste ju veta vad händelserna egentligen syftar på och handlar om.

Nu ska jag återgå till Divergent, Tris, Four och de andra.

Ha en riktigt trevlig vinteronsdag!

wonderful_wednesday_roses /Julia

10 kommentarer:

 1. Hoppas det inte kommer så mycket att du blir insnöad för det är lite trist.
  Även om du är van vid att vara inne på vintern så bara vetskapen om att inte komma ut pga snön gör att man måste känna sig instängd.
  Njut av böckerna!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just att inte kunna välja om man ska ut eller ej, som är jobbigast! Annars är jag nöjd med att vara hemma.
   Det har kommit en hel del snö, men jag kan inte se hur mycket det är. Det får vänta till imorrn.

   Radera
 2. Att bli insnöad vet jag en hel del om sedan tiden i norr. Hoppas du slipper uppleva det nu! Måste vara en jättejobbig kombination, rullstol + snö?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara rullstolsburen är absolut ingen hit, speciellt på vintern. Oplogade vägar gör det omöjligt att alls komma ut. Man ska helst bo där det finns snöröjning och asfalterade gator,
   MEN jag är hellre inne än bor i "stan" alla gånger!!!

   Radera
 3. Jam idag har det verkligen vräkt ner, hoppas att det lugnar ner sig snart. Härligt med böcker som man vill läsa om! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa böcker är värda att läsa och eller lyssna om flera gånger!
   Många av dem finns i mitt digra bibliotek :)

   Radera
 4. Här har det också kommit massor med snö och det fortsätter vräka ner, men oj så underbart. Insnöad vill man dock inte bli ;)
  Visst är det lite underligt hur de alltid lyckas påbörja arbeten som de inte tycks kunna avsluta pga av det kalla vädret, snön osv. Som här, de lägger om taken och det skulle absolut börjas på vinterhalvåret. Inte kan de jobba nu heller när det blivit snö, inte när det var röda dagar heller, eller för kallt... En del arbetare verkar ha det bra ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en del underliga planeringa på vissa arbeten, det är tveklöst!

   Radera
 5. Hoppas att ledningarna som är uppgrävda inte fryser nu när ni fått riktigt vinter och att snön försvinner snart igen så du kan komma ut!

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera