Väderprognos för 5 dagar

torsdag 1 januari 2015

Nu är den här, 2015!

 

nytaar131

Hoppas att ni har haft en trevlig Nyårsafton och att ni och alla våra fyrbenta vänner inte blev alltför störda av festligheterna. Vi vet ju att många, både människor och djur mår dåligt av smällandet.

Som jag tidigare berättat, brukar vi komma undan det värsta, det var lika tyst, som tidigare år. Vi satt i fönstret och tittade mot himlen och såg många vackra raketer långt borta ifrån oss strax efter tolvslaget, men vi hörde knappt några smällar alls. Här sköt dom upp några raketer, men det var ganska långt ifrån oss och dem hörde vi inte mycket av heller.

Jag lyckades med att bränna mig på vattenångan som kom från vattenkokaren ca 4-5 cm ovanför höger handled på insidan av armen. En kryddburk föll från hyllan och jag sträckte mig över den nu kokande vattnet, utan att tänka mig för, för att hämta den. Det var verkligen dumt. Jag kylde fläcken, stor som en 5-krona, genast först med kallvatten och sedan hämtade maken snö i en liten plastpåse. Den hade jag mot fläcken i nån timme, maken hämtade mer snö allteftersom, 3-4 gånger och den kylde verkligen skönt. Det värkte några timmar, men det gick över framåt kvällen. Idag har jag bara ett ilsket rött märke som minne av incidenten och huden är känslig, men jag har ingen blåsa eller sår alls. Det kommer inte bli nåt ärr, det var bra att kyla ner skadan snabbt.

Middagen blev jättegod och vi åt med god aptit alla tre. Till och med Amanda åt två av tre rätter! Hon fick en räka till förrätt, lite oxfilé och pyttelite potatisgratäng och hon åt alltsammans med god aptit! Hon fick sin mat på ett vackert glasfat och åt samtidigt med oss. MUMS! Efterrätten blev enklare än tänkt från början. Vi åt en finare chokladglass med egen ljummen hallon sås. Denna gång tog jag mig tid till att sila bort alla de små hallonkärnorna och det gör jag inte annars.

Det hemliga paketet från cdon.com visade sig innehålla en ny skrivare.

printer_ink_canon_pixma_ip2850-26497369-2948045397-xtra 

En liten smidig och jättebillig Canon skrivare (bilden är en länk direkt till skrivaren). Det blir jättebra och den gamla tar maken med sig hem. Den urgamla hemma har gått sönder och i vanlig ordning får jag den nyaste. Han är underbar, min älskling! Nu gäller det bara att få igång den, men det klarar jag säkert. Det är verkligen inte ofta jag behöver nåt utskrivet, men ibland är det bra att kunna göra det!

Vi önskar er alla en fortsatt trevlig nyårsdag!

nyår005 /Julia

14 kommentarer:

 1. Ibland gör man saker utan att tänka sig för, jag är glad att det gick bra , En gammal beprövad grej det där med att kyla ner med snö tror jag.
  Låter fint att ni också haft en härlig nyårsafton och att det fortsätter i goda tecken.
  Kramar från oss alla, / Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, brännskador ska kylas. Det visste jag sen tidigare och de ska kylas lääänge :)

   Radera
 2. Gott Nytt År på er!
  Aj aj aj, såna brännsår gör ont även om det inte går hål på det. Skönt att det lindrade så pass bra med kylan.
  Vilken kanonbra överraskning, en skrivare är bra att ha. Matte måste köpa ny för hennes tuggar ojämnt, hihi. Nu skriver hon inte ut så mycket längre heller men när hon behöver och den inte funkar gnisslar hon tänder, hihi!
  Skönt att bara kunna se vackra raketer och slippa höra eländet.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag känns det bra, om jag inte petar på huden, för den ÄR jättekänslig fortfarande.
   Skrivaren var verkligen jättebillig och till det lilla jag skriver ut, räcker den till för.

   Radera
 3. Du har verkligen haft turen att hitta en fantastisk make förstår jag. Men han har ju också haft turen att få en enastående fru. Och båda har ni haft förmånen att ha en katt som är jättemysig. God fortsättning på er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är rädda om varandra och vårdar vår kärlek :)
   Amanda är jättegosig, men hon saknar Smulan och det gör vi med.

   Radera
 4. Önskar er ett riktigt Gott Nytt 2015 !

  Vilken fin skrivare du fått !
  Peppar peppar så fungerar min HP skrivare än så länge :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att brännskadan inte blev värre, det brukar verkligen göra jamaront! Kul med en ny skrivare! Ett tips där de har billiga patroner är http://se.wesellcd.dk/index.php Speciellt om du köper piratpatroner. (matte köper alltid pirat med chip) De har även mycket annat till bra pris och de är oftast snabba på leveranserna. Matte köper alltid sina tomma DVD-skivor därifrån.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Jag får skicka matte ett mail och fråga vad det där om "med chip" betyder ;-)
  Jag sparar adressen i alla fall, tack för den!

  SvaraRadera
 7. God fortsättning :D
  Vad roligt med en ny skrivare, rätt vad det är så behöver du skriva ut nåt :)
  Aj som sjutton att bränna sig, det svider och bränner så dant och så länge efteråt, skönt att det inte blir ett ärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gjorde ont länge och det var därför jag kylde fläcken så långt tid. Nu är huden bara känslig. Det går över ;-)

   Radera
 8. Gott Nytt År! Vilken härlig kväll ni fick, skönt att slippa smällandet också! Otur att du brände dig men skönt att du fann dig så snabbt och kylde ner det.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är viktigt att kyla ner brännsår länge. Det var bra att jag gjorde det under så pass långt tid!

   Radera