Väderprognos för 5 dagar

fredag 23 januari 2015

Äntligen är det fredag igen!

 

Fredag 1

Vi har en underbar och solig vinterdag med –2,3 grader. Dessvärre har snötäcket vuxit till ca 1,5 dm. Just nu är det uteslutet för mig att kunna välja om jag vill ut eller ej. Traktorn från bondgården, som sköter snöröjningen, har varit här och plogat bilvägen och de 3 Parkeringarna som finns i byn, men grusgångarna inne i området är oplogade, som vanligt. De har ryktats om att skaffa en snöslunga till den åkgräsklippare som finns, men föreningen har inte fattat något beslut om saken än vad jag vet. Vi är ju inte så många året runt boende.

Idag är maken mer än efterlängtad än vanligt. Hoppas att han inte får en alltför svår promenad hit. Stigen genom skogen är definitivt inte röjd. Förhoppningsvis har andra redan gått där före honom, men jag vet inte.

Jag ska inte göra nåt särskilt, bara lyssna vidare på trilogin jag skrev om. Kanske spelar jag lite canasta under tiden också. Jag har också hunnit med att laddat ett USB-minne på 8GB med lite örongodis till en god vän som jag ska skicka iväg nästa vecka.

Amanda har rullat ihop sig till en liten prydnadskudde och sover gott på min säng efter en massa bus med jakt på musebusar och bollar under hela förmiddan. Efter att ha ätit och tvättat tassarna noggrant, la hon sig och somnade. Husse kommer ju och till dess måste hon vila för att orka busa och gosa med honom när han kommer. Hon blir lika glad som jag när han dyker upp.

Troligen äter vi varma mackor till middag och dem kan jag förbereda, så de är färdiga för ugnen. Det är bra att äta upp “gammalt” bröd på så sätt. Då går de lika fort som att brygga en kanna te till. En lagom enkel men god middag. Vi har allt till mackorna. Flera goda pålägg, tomater och god vällagradcheddar. Mums!

Vi önskar er alla en härlig fredagseftermiddag och kväll!

pippisar /Julia

12 kommentarer:

 1. Så bra att maken kommer nu när du är insnöad. Håller tummarna att det blir någon form av snöröjningsbeslut i föreningen.
  På tal om "gammalt" bröd så gjorde jag fattiga riddare häromdagen. Såg filmen Kramer mot Kramer för så där tredje gången och där gör pappan och hans lilla pojke fattiga riddare varje morgon. Har alltid tänkt att jag måste testa det och nu blev det av :-) Och det var jättegott!
  Önskar er en riktigt fin och mysig helg!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis borde jag väl säga ;-) Jag vet ju att matlagning inte är din favorit sysselsättning *fniss*
   Det samma!!!

   Radera
 2. Här har det kommit ung lika mycket snö. Matte får ha broddarna på för att ta sig fram. Vi har också haft en fin dag.
  Men nu längtar vi tills matte kommer hem så vi får ha fredagsmys!
  Ha en härlig fredagskväll!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Hoppas maken kom fram någorlunda tidigt! Vackert men jobbigt med snön. Fredagsmys är det som gäller nu! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. canasta lärde jag mig en gång för många många år sedan, av min moster, men nu har jag glömt hur man spelar det. Nu är hon ju borta, så jag har ingen att fråga längre. Kanske finns på nästet hur man gör.. Har du ngn länk eller så på hur man spelar canasta? Jag minns att jag tyckte det var ganska kul ändå..

  Ha en trevlig helg
  Tasskram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var bara 5 år då jag lärde mig att spela. Det är mycket underhållande och man måste vara strategisk.
   Eftersom mina föräldrar spelade regelbundet med ett annat par varje fredag var jag med och ville spela också, de lärde mig. Mamma och pappa tävlade till och med. Om du följer nån av länkarna så kan du läsa reglerna.

   http://www.spelregler.org/canasta-regler/

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Canasta

   Jag hittade en sida där du kan ladda ner ett program också:
   http://canasta.en.softonic.com/

   Lycka till

   Radera
 5. Jag hoppas att de snart fattar ert bra beslut för er året runt folk Varma mackor gillar vi oclså. Mys o må! / Gunilla.

  SvaraRadera
 6. Hoppas maken kunde ta sig fram till er utan alltför mycket bekymmer och att du fått tabletterna nu så du slipper ha så ont.
  Det gäller att vara lagom utvilad så Amanda kan njuta fullt av husses ankomst, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera