Väderprognos för 5 dagar

måndag 26 januari 2015

Måndag!

 

Gustavmåndag

Jag har sovit både gott och länge. Det innebär förstås att min dag är en smula förskjuten men jag har ju inga tider att passa, så det gör egentligen det samma hur länge jag sover och när jag går upp. Det enda som är viktigt är mina medicintider och det försöker jag hålla stenhårt. Depåtabletter fungerar ju så och det är viktigt att ta dem med 12 timmars mellanrum. Idag tog jag dem lite sent, men det klarar sig nog. Ändå känns det lite fel att börja min dag flera timmar senare än vanligt. Jag är en morgon människa och har alltid varit det.

Jag tänkte se en film igår, men det blev inte av. Jag ville verkligen lyssna färdigt på boken jag lyssnade på och det blev för sent för filmen. Den får jag titta på idag om jag hinner. Jag har ju Four kvar att lyssna på och den tar nästan sju timmar.

Det viktigaste är gjord. Jag har gjort mina morgonsysslor och sängen är bäddad. Nåja, lakanet ligger slätt, täcket och kuddarna är på plats och jag har lagt på filten som jag använder som överkast. Amanda har fått sin frukost (en halv burk med Gourmet Gold kycklingbitar i tomatsås, märkligt nog en favorit), liksom jag har ätit. Nu är det dags för lite bus om Söta Fröken vill. Tur att min bok kan gå medan vi leker och det är alltid hon som bestämmer när och med vad vi ska leka. Idag föll hennes val på den största musebusen vi har.

Idag hände något som inte har hänt på väldigt länge. Jag har gjort slut på den mängd snabb trafik (40GB) jag har på mitt mobila bredband. Jag har köpt lite extra för att kunna se filmen jag vill se och för att kunna läsa tidningarna som vanligt varje morgon. Utan den extra mängden jag har köpt, hade jag fått spader på den tid det tar att ladda en tidningssida. Vi hade tydligen använt mer trafik än vanligt denna månad, så jag får vara en smula försiktig de dagar som är kvar denna månad, men till dagens film och tidningarna räcker den mer än väl.

Vädret är rätt OK, det är molnigt men ljust och termometern visar +1,4 grader. Det verkar att bli en fin dag!

Ha en trevlig början på vecka 5!

00026 /Julia

10 kommentarer:

 1. Ibland är det svårt att beräkna hur mycket utrymme som går åt när man surfar och annat. Man kan uppleva att man varit ute jättemycket på nätet och ändå har det knappt gått ut något, och vice versa. Hoppas depåtabletten fungerar som den ska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa saker drar mycket trafik (titta på film t ex), medan andra gör det inte :)

   Radera
 2. Så skönt att du sovit gott.
  Det kan bli lite jobbigt om man vill se film och lyssna ut en bok, vilket ska man välja, hihi! Matte försökte läsa ut sin bok igår men hon fick ge upp.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Skönt att sova länge ibland! Tur att det går att köpa till lite mer snabb trafik på enkelt sätt.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, några klick bara å sen betalar man på nästa månadsfaktura :)

   Radera
 4. Nu har vi haft en ledig måndag och det är skönt, men annars kan måndagar vara rätt jobbiga ;) Fast vi får ha vår tisdag som vår måndag, hihi. Men det ska nog bli bra det med. Plusgraderna har vi också, kanske ska det komma mer snö, eller kommer det som regn tro?
  Inte roligt när ens surf tar slut, men smidigt att bara ladda på :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ju bli mobilt bredband här på vichan ochdet är smidigt att ladda på vid behov. Jag har ju en abonemang från Telia som egentligen inte finns längre (40 GB/per månad). ALLA deras abonemang har mindre trafik numera.

   Radera
 5. Jamar som Dui och Deco, skönt när man så enkelt kan köpa lite mer trafik.
  Skönt med sovmorgon så länge man hinner med lite bus också :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera