Väderprognos för 5 dagar

söndag 4 januari 2015

En trevlig söndag!

 

00011-1

Äntligen har jag fått prova en av mina sköna och efterlängtade boleron igår kväll. En bild på mitt senaste köp. Det är typiskt att färgerna inte stämmer på “klänning” och bolero enligt bilden, men ljuset var dålig och de är olika material, så det bidrar väl till olikheten.

PICT1609

Jag använde den plommonfärgade och den är precis så mysig och varm som jag hoppades. Nu fryser jag absolut inte om axlar och armar med den på. Jag kan halvsitta i sängen och läsa så länge jag vill utan att det känns kallt. Jag till och med somnade med den på. Jag glömde helt enkelt att ta av den då jag ställde surfplattan på den lilla hyllan som jag har till den på väggen och släckte läslampan för att sova.

Nu har jag dessutom 2 hyllor, så nu får alla mina pryttlar (surfplattan, mobilen, mina två olika läsplattor och de två “Nockisar” som jag använder som MP3 spelare) plats riktigt nära. Jag behöver inte gå upp för att lägga ifrån mig eller hämta nåt. Allt jag behöver får plats på de två hyllorna. Det var bra att köpa en tavelhylla till strax före Jul. Eftersom hyllorna bara är 8 cm djupa, är de inte i vägen heller.

Maken har fått ett uppblåsbart ryggstöd för att kunna sitta bekvämt på min säng när han ska äta eller titta på TV. Vi insåg rätt snabbt att min 90 cm breda säng är för djup för att sitta skönt på.

9db35d01e0cbb09949e38ac479709701

Jag visste att jag hade sett en bild på nåt sånt här nånstans förra sommaren och det var bara att leta på nätet var den skulle kunna köpas och jag gav mig inte utan letade i flera dagar innan jag hittade den till slut. Jag hittade den på coolstuff.se (där finns verkligen en massa roliga cool stuff) för länge sedan. Jag valde en blå och han tycker att den är toppen, den ger det stöd som han verkligen behövde! Visserligen är den tänkt att användas utomhus, men de ger vi 17 i. Den fyller sin funktion och det var huvudsaken. Det var obekvämt för honom att sitta på sängkanten utan nåt ryggstöd och han ville inte vara tvungen att klättra hela vägen till väggen för att få ryggstöd med benen rakt ut eller vikta. Efter lite letande hittade jag denna.

Idag ska vi äntligen byta gardiner och packa upp min nya skrivare. Det största jobbet blir att röja av bordet. Där finns massor med “måste ha nära” saker. Just nu många fler än vanligt och det ska bli skönt att sortera bland dem. Kasta det som kan kastas, gamla tidningar och annat papper och lägga undan andra saker som inte nödvändigtvis behöver vara där. Jag vill nog flytta på lampan också och samtidigt byta ut duken som ligger på bordet.

Vi har inga andra planer, maken ska säkert titta vidare på Tour de Ski och jag kommer att läsa med lite ljuv musik med hörlurarna på. Såhär stör vi inte varandra. Vi gör det vi vill båda två.

Vi har kommit överens om att äntligen göra en Janson till middag, som vi båda tycker mycket om. Allt till den finns i kyl och skafferi. Jag måste nog koka ny omgång med aprikosmarmelad snart också. Ingredienser finns till den med. Det är bara att blötlägga aprikoserna. Det gör jag nog redan ikväll, de måste ju få svälla över natten innan de kokas. Vi får se om det verkligen blir gjord redan idag eller får vänta till imorrn, men inte längre, för det lilla som är kvar från förra omgången är snart slut och vi gillar båda att få nåt sött under osten på en morgonmacka. Vad är bättre än min egen aprikosmarmelad… Inget!

Vi önska er alla en skön januari söndag!

00025-2 /Julia

8 kommentarer:

 1. Boleron måste ha varit bekväm när du nu somnade med den på ;-)
  Det bra att ha sakerna nära så man bara kan lägga dom till sidan när man är klar och att man lätt får tag på dom. Matte har ett sängbord med två hyllor där hon har sitt.
  Väldigt praktisk sak maken fick, man ska ju sitta bekvämt. Sen kvittar det ju om de egentligen är till utomhus, mindre viktigt, hihi!
  Åh säger matte, vad gott med en Janssons till middag!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den och jag ärverkligen glad att jag köpte tre!!!
   Jag tänkte på din matte när vi gjorde den. Trist att det inte går att skicka en portion med sms, jag hade gärna gjort det *fniss*

   Radera
 2. Det är skönt att sortera bland prylarna ibland och slänga/lägga undan en del. Matte säger bara att det ibland är svårt att komma till skott, men jamarskönt när det är klart. Bra att maken blev nöjd med ryggstödet!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaeee... det tog oss några timmar att sortera i eländet, men nu är det klart. Ett stort fel med "städningen" är dock att jag inte hittar nånting efteråt *skrattar*
   Ryggstödet köpte vi redan strax efter att min nya säng levererades i augusti.

   Radera
 3. Kul att göra om lite! Med nya gardiner så förändras ju hela rummet! Du har ordnat det smart med dina avställningsytor! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR kul med nya gardiner. Jag gillar färgen, de är ljusblå, som en sommarhimmel och passar perfekt!
   Mina tavelhyllor är en bra investering. Jag har allt inom räckhåll när jag ligger i sängen.

   Radera
 4. Lite härligt är det allt att få stöka och böka. Snart ska här med fixas och donas, julen ska ju snart städas ut och fram med all mysbelysning som är undanstuvad, gardin och mattbyte måste också göras.
  Skönt att ha något som värmer axlarna så bra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det är gjort, men det tog längre tid än jag trodde. Speciellt instalationen av skrivaren.

   Radera