Väderprognos för 5 dagar

onsdag 28 januari 2015

Onsdag = halva veckan har gått!

 

Onsda 05

Jag gillar onsdagar! När den är här, går resten av veckan fort. Det är bara två nätter till Amanda och jag är ensamma. Tur att jag trivs med att vara själv med bara Amanda i veckorna, men det vore skönt om helgen var en dag längre.

Jag är beroende av dagens teknologi. Internet är ju hela min värld i veckorna. Den ger mig allt jag behöver. Böcker, tidningar och vänner finns ju i datorn och mobilen 24/7. Jag läste en intressant artikel i Aftonbladet om just nätberoende idag. Visserligen är min värld bara några klickar bort, men jag vet att jag klarar mig utan nätet, bara jag har böcker att läsa eller lyssna till. Jag är ju hemma (nästan) jämt och har bara Amanda som sällskap 5 av veckans 7 dagar.

Jag blir inte panikslagen av lågt batterinivå i mobilen om och när elektriciteten fungerar. Elen är jag mer beroende av, eftersom den behövs till nästan allt jag använder idag. Värme, mat och mina böcker. Bor man på en mycket liten yta, är det bra att biblioteket inte tar mer plats än datorn, mobilen, surfplattan eller mina läsplattor. Dem ser jag till att ha laddade om nu strömmen skulle gå, så jag alltid har nåt att läsa, med en bok har jag aldrig tråkigt. Jag har ficklampor strategiskt placerade i huset, liksom reservbatterier till dem. Jag har till och med en keps med inbyggd LED-belysning Ler med tungan ute från “Gubbdagis”. Den har hjälpt mig många gånger, när jag har tappat nåt där det är mörkt (som när nåt försvinner under bordet t ex). Tur att det är mycket sällan vi har strömavbrott och de som är planerade får vi alltid förvarning om i god tid innan, så man kan planera och vara förberedd.

Nu har maken ringt och halva veckan har verkligen gått. Jag fortsätter med min bok och spelar lite spel under tiden. Söta Fröken ligger och sover efter förmiddagens bus-rus, vi leker igen så fort hon vaknat och vill leka igen!

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

1wednesday24 /Julia

12 kommentarer:

 1. Att kunna känna sig nöjd, och se det positiva i livet är en stor gåva, och den verkar du ha!

  SvaraRadera
 2. Visst är det bra med all teknologi och himla kul att det finns men visst hade man klarat sig utan men med viss abstinens, hihi!
  Nu är det onsdag ja och mindre av veckan kvar innan helg och det gillar vi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Vi tycker också onsdagar är bra för som du säger det är inte jättelångt till fredagen då! All teknologi har ju faktiskt gjort livet enklare på många sätt och man märker att så fort strömmen går att till mycket av det man gör behövs det el.. Härligt att ha ett helt bibliotek i en dator eller läsplatta! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara MÅSTE läsa! Det har jag alltid gjort. Skönt att kunna koppla av med en underhållande bok!

   Radera
 4. Nog är man beroende av teknologin vare sig man vill det eller inte :) Men visst klarar man sig utan i någon dag eller några dagar, sedan blir det jobbigt. Här har vi som tur inte behövt vara med om det mer än dryga dygnet.
  Skönt att det snart är helg, även om matte ska ut på galej med jobbet... men jag har ju husse då :)

  SvaraRadera
 5. Jaha, det är första gången jag är inne, det verkar ju trevligt här (ser mig ikring). Upptäcker att du bor 3,5 mil norr om Stockholm - vi bodde i Vallentuna förut - kan det vara i dina trakter?

  SvaraRadera
 6. Apropå nallen med versen på engelska så minns jag den på danska, den gick så här (nu översatt till svenska):
  ”Rosor är röda, violer är blå
  Smultron är söta,
  Du är likaså”
  Jag tillägnar den väl dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag minns den också från länge sedan, då man gick i skolan och man skrev sånt i varandras poesi-böcker, det var ju ett tag sen ;-)

   Radera