Väderprognos för 5 dagar

måndag 5 januari 2015

Alltså…

 

happy_monday_im_trying_to_be_positive

… vi fick mycket gjort igår. Vi röjde av bordet och slängde en del gammalt och det var skönt. Jag bytte ut bordsduken också, fast jag hittade inte den ljusblå-vita som jag ville ha, utan fick nöja mig med en lastgammal duk i 70-tals färgerna brunt, orange och gult i olika nyanser, ett arv efter mamma. Nåja den får och måste duga ett tag, i alla fall tills min fina blå-vita kommer fram. Ni kan se den under skrivaren på bilden.

Vi bytte gardinen också, den bakom datorn. De ljusblåa gardinkappan är jättesnygg! Jag får vårkänslor av färgen. Det blir ännu bättre när även den mot verandan blir bytt, men den får vänta. Det är ett ännu större jobb, då TV och en massa annat måste flyttas på. Det är svårt då huset är pyttelitet och allt måste stå på rätt plats.

Amanda var en smula upprörd eftersom snabeldraken fick arbeta i några omgångar. Den är inte igång särskilt ofta, då jag sopar och sopborste-jakt några gånger i veckan är bara skojsigt.

Vi fick upp och igång den nya skrivaren också.

PICT1611

Den tog en rejäl stund att installera. Det var så mycket som behövdes göras med den som jag inte minns att vi behövde göra med den gamla. De små sträcken på testpappret i olika kolumner var bar ett av tre ark som skulle skulle ställas in. Varje kolumn (från A till W) för sig och det tog en stund. Maken tittade och jag ställde in dem på datorn. Allt från –5 till +5, vilken rad som syntes bäst, alla kolumner stod på nollan från början. Jag tror att vi fick till det rätt så bra till slut.

Men jag är mycket MISSnöjd med bordet. Jag försökte lägga mina “måste ha nära” saker i en ny ordning. Vilket innebär att jag inte hittar nånting längre.

Det som allra mest förvånar mig är alla sladdar till alla mojänger, som behöver ström. Tro för all del inte ett ögonblick att en eller två sladdar skulle räcka.

Det är olika till varje grunka. 1 till datorn = nödvändigt, 1 till skrivaren = lika nödvändigt, 1 till externminnet = nödvändigt det också, 1 till surfplattan = måste ha igen, de laddar mina läsplattor vid behov också tack och lov och självklart ytterligare 1 till mobilen = ännu ett måste. Då har jag inte räknat med laddaren till mina Nockisar, som är förklädda till MP3 spelare. Varför i hela friden kan det inte räcka med bara några av dem för? Även om inte alla sladdar är i kontakten blir det lätt ett ormbo av dem på bordet, eftersom jag vill kunna nå alla snabbt när nåt behöver laddas. Jag höll på och bli galen av alla sladdar.

De är ju inte fler än de var igår egentligen, men efter “städningen” får jag inte till ordningen på bordet som jag vill. Jag minns inte att de var såhär många då, men det måste ha varit. Vi har bara bytt ut en skrivare mot en ny. Det är liksom bara ett byte, en gammal sladd mot en ny. Inte heller står datorn lika bra som tidigare, men den är lättast att fixa till. Bra jag får ordning på ormboet bakom den.

Jag ska köpa (eller tigga ett par tre i skoaffären, nästa gång vi handlar) några  mindre lådor att ha smågrejer i. Då kanske jag kan bli av med flera “måste ha” småsaker. Praktiskt att samla dem alla i kattonger Blinkar!

Nu är det dags att koka aprikosmarmelad, Jag blötlade 3 påsar torkade aprikoser igår kväll, de har fått svälla under natten.

Vi önskar er alla en trevlig början på vecka 2!

evan_katt_smyger_1 /Julia

PS

Här kommer en bild på dagens mycket goda arbete:

PICT1612

Det blev lite mer än vanligt, då jag använde tre påsar aprikoser denna gång! DS

10 kommentarer:

 1. Skönt att få gjort det som hänger över en, även om det är trevliga saker så kan det ändå hänga över en.
  Matte kan också få spunk på alla sladdar man måste ha tillgång till vid olika tillfällen, blir oftast såna där ormbon ja.
  Lådor är bra att samla saker i och så ser det lite mindre stökigt ut när man inte ser alla småsaker.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det just för att slippa se alla småsaker jag vill ha lådor.
   Nu är vi mitt uppe i marmeladkoket, de ska precis mosas med en stavmixer, i med socker. Kokas lite, sen till ösa upp = klart! MUMS

   Radera
 2. Hoppas du hittar duken snart, jag har samma dilemma för jag letar efter en gardinkappa som jag brukar ha i mitt sovrum , har letat i flera månader nu men den är bara borta. Bra med lite ommöblering på skrivbordet eller bordet men ack vad jobbigt att hitta grejer ett tag. Men skönt att få kasta lite också som bara ligger där och man tittar ej åt det men det ska ligga kvar i fall, i fall....Marmeladen måste jag nog också göra igen den blir så att det bara smakar mera. All heder åt er och detta recept! Kramiz, Gunilla.
  Sköt om er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den underbar!!!
   Väl värt den tiden den tar och arbetet den kräver :).

   Radera
 3. Kul att det blev bra men visst är det märkligt med sladdar och hur de liksom förökar sig? Gott med nylagad marmelad :-) Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar nästan så ;-). Marmeladen ÄR en favvis hos oss.

   Radera
 4. Ja, fy för alla sladdar som är överallt. hur man än stuvar undan dom eller försöker få ordning på dom så är dom ändå alltid där och helst i ett otroligt virrvarr också, men skönt att ha fått skrivaren inkopplad ni iaf :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många sladdar. Ja, det är bra att ha fått igång skrivaren.

   Radera
 5. tycker också det är jobbigt med många sladdar till allt som tillhör en dator med mera. men det är väl det, det ska vara, både till den externa, och En som går till boxen som vi har för nätkopplingen.
  Det verkar lätt att göra aprikos marmelad, så det ska jag testa framöver.

  Tass tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marmeladen kräver lite planering och jobb, men är jättegod.

   Radera