Väderprognos för 5 dagar

söndag 11 januari 2015

Vår vita värld!

 

00055

Vi har fått lite mer snö under natten. Nu ligger det ca 5 cm här hos oss, men det är +0,8 grader så vem vet vad det blir av snötäcket. Så länge det inte är mer så är jag nöjd. Blir det inte mer, kan jag ta mig ut om jag skulle vilja. Men det är inte aktuellt denna helg.

Vi ska ta det lugnt. Maken åker ifrån oss på eftermiddan, som vanligt och vår vardag börjar på riktigt. Nu är det vardagsveckor för alla. Jul och Nyårshelgerna är över. Det lilla pynt vi hade är undanplockad. Pyntet i träden (äpplen och talgbollar) är uppätna av pippisarna och Bambi. Nu är det bara mat i de vanliga automaterna. Dem fyller maken på innan han åker. Det som tar slut fortast är solrosfrön. Den automaten brukar vara tom redan på måndagseftermiddagen och det blir inte mer frön förrän på fredagen, då maken kommer igen.

Gårdagens “barnmats” middag smakade lika gott som den alltid gör. Maken gör världens godaste potatismos. Jag får den inte lika god, inte vet jag vad det kan bero på. Jag gör ju precis likadant som han, men jag har gett upp. Han får göra den, då blir den godast! Pulvermos förekommer aldrig hemma hos oss. Det går ju nästan lika fort att göra ett riktigt mos och den är tveklöst godast!

Kakan blev en hit, den med, jättegod, men mäktigare än vanligt. Den hade hunnit stelna ordentligt, så den kunde skäras utan problem. Jag nöjde mig med en tunn skiva, men maken ville ha två Blinkar! Jag kommer att skära några skivor åt mig för att mumsa på i veckan, men resten får min älskade gottegris ta med sig. Han är svagare för sötsaker än jag. Oftast är jag nöjd med en ruta mörk choklad när sötsuget sätter in. Han vill gärna ha mer.

Vi har sett vovvarna i byn rasta sina mattar och hussar. Alla är väl påpälsade. De mindre hundarna är så söta i sina vinterjackor i glada färger.

Maken sitter och tittar på skidtävlingar idag också och ni kan säkert gissa vad jag gör under tiden. Läser, precis som vanligt. Boken som jag skrev om i fredags var både jättebra och lika underhållande som de två andra jag hade läst av författarinnan. Vi ska inte göra nåt mer än att äta lunch vid 13-tiden innan maken åker ifrån oss på eftermiddan.

Vi önskar er alla en skön och solig vintersöndag!

00011-1 /Julia

16 kommentarer:

  1. Hej vännen! Jisses vad det stormade inatt jag hade jätte svårt att somna kändes nästan som om hela huset skulle flyga iväg. Kramisar

    SvaraRadera
  2. Här yr snön på nytt, men vi ligger också på plussidan så vi får vad som händer med all snö. Det är oplogat och väldigt halt och lite moddigt att gå på vägbanorna. Här är både matte och jag sådana som vill ha mer sötsaker än mindre ;) Eller ja, med sötsaker menar jag ju mina egna godisar. Mattes gottis smakar jag bara på om det är chips eller ostbågar. Paj kan jag också smaka :)
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får nog akta dig för choklad, det ÄR inte bra för vovvar. Bättre med ditt eget godis :) En och annan liten kaka skadar nog inte, ostbågar tycker Amanda också om, men det är sällsynt att det finns hemma. Jag gillar salta pinnar och äter inte chips alls ;-)

      Radera
  3. Visst är det vackert med snön men nu kan vi klara oss utan när det inte kom till jul.. lite sega här. Imorgon börjar vardagen och vi har haft det så mysigt så länge med matte och husse, blir nog lite jobbigt.Nosbuffar

    SvaraRadera
  4. Amanda och jag har haft tre dagar på oss att vänja oss vid att vardagen har börjat igen efter helgerna :)

    SvaraRadera
  5. Visst är potatismos godare då man gör det av äkta vara och maten smakar godare om man ej fixar den själv. 13 minus nu och mer vitt väntas Vill ha snön kvar till födelsedagen. Må så gott kramiz Gunilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Makens potatismos är toppen!
      Vi tror att ni har snö kvar till du fyller år lite senare i januari :)

      Radera
  6. Här regnade det inatt så allt blev en sörja ute och idag har det kommit mer snö. Matte bävar inför att gå (halka) iväg till jobbet imorgon.
    Kul att kakan blev god.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att matte är jätteförsiktig när hon halkar omkring på väg till jobbet imorrn. Inga ben eller armbrott tack :)

      Radera
  7. Kul att kakan blev så god!
    Ja nu börjar vardagen igen, vi njuter och kramar det sista ur helgen för nu är det en hel vecka, den andra var bättre ;-)

    Kramizar & Nospussar

    SvaraRadera
  8. Lite vemodigt att det blir vardag igen, men sånt är livet. Nu händer väl ingen särskilt innan påsk, vad ledighet beträffar. Hoppas inte vintern blir alltför snörik innan dess.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vardagen är rätt så bra ändå. Tiden till Påsk går nog fort :)
      Det räcker med den snö som redan finns!

      Radera
  9. Här blir det inget pulvermos, blä, har aldrig gillat halvfabrikat. Jag lagar allt från början, t.o.m potatismos. Blir mycket godare om man gör den själv, helt klart.

    Här har det blivit halt, så man får vara försiktig när man går ut. Har iofs köpt halkskydd för en del år sedan, men man kan nog halka omkull ändå.

    Hoppas det inte kommer mer snö nu, för nu får det räcka.

    tasskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför "t o m potatismos"? Det är ju jätteenkelt och tar bara några minuter om man skär potatisen i mindre bitar :)
      Var försiktig i halkan och använd halkskydden!

      Radera