Väderprognos för 5 dagar

lördag 23 juli 2011

Trevlig lördag på er, vänner!

 

cat19

 

Växlande molnighet, men det är uppehåll i alla fall. Varmt är det också, termometern visar 23,4 grader i skuggan. Filip kommer inte idag, för han har annat för sig medan husse målar vidare för att försöka få färdigt rastgården inom vår optimistiska tidsschema.

Om vädrets makter är med oss, blir den tredje väggen målad klar idag. På eftermiddan planerar maken att börja skruva ihop gallersektionerna på nytt igen. Det är i och för sig en liten bit till att måla. Mot sovrumsväggen, gaveln på huset, där gallret måste skruvas fast på den väggen ca 40-50 cm in, för att resten av sektionerna ska passa in som förut och måtten ska stämma på framsidan. Det nya måttet på rastgården blir 3,60 X 4,50 meter mot 2,40 X 4,50 tidigare. Det ger dem ytterligare ca 4 kvadratmeter att busa på.

På kortsidan ska det bli tre sektioner mot de två som var tidigare,  Var dörrsektionen ska bli har han inte bestämt ännu. Troligtvis på kortsidan denna gång.

Jaja… han får göra precis som han tycker att det blir bäst. Jag tänker inte lägga mig i det alls. Den dörren är ju inte meningen att vara öppen, annat än vid gräsklippning och keliga besökare till jamisarna som blir instängda tillsammans med dem, medan de gosar. Vidare bygge av insidan med nya hyllor och stockar med klätterställen är ju husse på insidan och får säkert tassliga förslag på hur de vill ha det. Men det får vänta till sist.

Bara vi kan öppna, kan han fortsätta att fixa och trixa där inne i höst. De hyllor och stockar som fanns kommer att sättas upp igen, men nyheterna får vänta.  Huvudsaken är ju att Smulan och Amanda får komma ut dit så snart det bara är möjligt.

Att luckan äntligen öppnas och är öppen dygnet runt, precis som det alltid har varit.

 

Ha en härlig sommardag!

34/Julia

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni sluppit regnet som vi haft i stort sett hela dagen.
    Jamisarna kommer att bli så nöjde med att få komma ut igen och sen till på det en större yta och senare nya saker, toppen!

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
  2. Vad ni jobbar på, roligt när det går så fort. Ha en bra kväll! nosbuff

    SvaraRadera