Väderprognos för 5 dagar

tisdag 19 juli 2011

God tisdagsförmiddag på er!

 

0097

 

Vilken natt… Smulan och Amanda var som tokiga. De gjorde allt för att försöka ta sig igenom den stängda luckan till rastgården.

Dom är duktiga på att föra oväsen, damerna! Jisses vilket liv de lyckades föra under nästan hela natten. Dom väckte mig minst 10 gånger. Jag var till slut lika ursinnig som dom. Dom ville bara inte inse att de kan inte komma ut dit just nu.

Vi tog några bilder igår kväll

PICT0367

Så här ser det ut just nu.

En bild från “förr”

PICT0040

Den är tagen i mars.

Det blir “deras” tre väggar som kommer att fixas allra först. Nu kommer de att få en sektion till på kortsidan.

Jag vet inte om ni kan se ett svagt blått streck cirka en cm från den vita stolpen närmast till vänster, på den första bilden. Det var dit de hade rastgården hittills.

PICT0368

Nu kommer de att få hela den väggen också, nästan fram. till fasadflaggan Det betyder att rastgården blir ca 4 kvadratmeter större än tidigare.

Jag tror att det blir glada över mer bus- och lek-utrymme. Husse ska fixa nya hyllor att kika ifrån och klättra på.  Men det är mycket som ska göras innan det är klar.

Allt ska skrapas, sedan oljas, som ska få suga in i träet, grundmålas och målas blått. De olika lagren ska torka i mellan också. Så minst 1-1½ vecka till är de utan rastgård. Det måste dom acceptera. Jag tror att det blir bättre, dag för dag. De får ju vara ute på verandan i alla fall. Den biten kommer att få vänta till sist. Ända till de har tillgång till rastgården igen. Maken tror att vi har allt material hemma till tak på den. Ordentligt nät, kraftigare än den hamla hönsnätet. Förmodligen på träramar denna gången. Sedan måste det tillverkas något, så ingen kan smita in eller ut under huset vid den nya väggen. Det är ju små “bon” under det gamla, så där vet vi att inget kan komma in eller ut.

Jaja… ni kommer att få se fler bilder under arbetets gång.

Ha en fin tisdag!

 

0133/Julia

8 kommentarer:

 1. Det kommer att bli jättebra när allt är klart men hoppas de snart förstår att den där dörren är stängd just nu för det är jobbigt om de ska hålla på så, ni kommer inte att få sova då.
  Maken får ta ut och visa dom att rastgården är borta så kanske....

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Det är det där med jamiskan - Gustav får hålla ännu fler kurser för här behövs uppenbarligen mer förklaringar så att de små missarna förstår att det är för deras eget bästa som rastgården är tillfälligt stängd :-)
  Hoppas ni njuter lika mycket av er semester som vi - i dag ska Frasse checka in på Hotell Mormor och i morgon bär det i väg till Hunnebo för matte!
  För maken har väl ledigt denna veckan också, eller hur?
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 3. Stackars tjejer det förstår ju inte varför ni plötsligt miss-t förståndet och vägrar släppa ut dem. :)

  Hoppas de accepterar situationen snart nog. :)

  SvaraRadera
 4. Jag undrar om din make kan berätta för mig var han har fått tag på "grindarna?" Har letat efter ett försäljningsställe för att köpa färdiga nätgaller till husisarnas uteplats, men har inte lyckats hitta någon återförsäljare.

  Den nya gården kommer att bli jamarbra. Synd att det är så svårt för "Damerna" att förstå att det lönar sig att vänta!

  Kram Gammelmatte i Otterbäcken

  SvaraRadera
 5. Till Klosterkatternas Gammelmatte!

  Jag minns inte var vi köpte "galler" sektionerna till rastgården, men hittade detta på nätet nyss! Det är sådana vi har. En med dörr och resten "vanliga".

  http://www.lundhs.com/?gclid=CLGN9__OjaoCFQi-zAodRl3qzA

  Prova där!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Ni får våra fontänfilter, inte ska jag ha något för dem! Skicka din adress till min epost gustavsmatte@gmail.com, så lägger jag dem på lådan! Jag är bara glad att slippa slänga dem!

  SvaraRadera
 7. Är ju inte så lätt att förstå att det helt plötsligt inte går att gå ut där det alltid har gått.Men tänk vad glada de ska bli när det är klart och ännu större! Ta hand om er! Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Stängda dörrar ÄR förargligt. Men gissar att det kommer att vara två glada missor sedan, när nya rastgården står klar i all sin glans. Då får ni ha invigningsparty! Kurr och burr.

  SvaraRadera