Väderprognos för 5 dagar

söndag 24 juli 2011

Hej sköna, men blåsiga söndag…

 

0004

 

Efter en sen “hotell” frukost är arbetet åter i full gång. Jag trodde att hela baksidan var skrapad, med så var det inte tyvärr. Filip står högt uppe på en stege och skrapar lös gammal färg och för oväsen, medan maken oljar tyst sovrumsgaveln. Oljan måste sugas in i träet ordentligt, så nån grundmålning av den väggen måste få vänta tills imorrn. Det är ju bara att olja vidare på den andra gaveln. De olika lagren måste ju torka ordentligt innan nästa kan målas. Det är lika bra att göra allt ordentligt, för vi tänker nog inte måla igen på de närmaste 10-15 åren. Allt går ju så mycket fortare med Filips hjälp.  Jag har sagt det tidigare och säger det gärna igen. Han är jätteduktig!!! Maken hade aldrig klarat jobbet utan hjälp.

Det blir allt fler moln på himlen, de som kommer är ganska mörka dessutom. Det blåser halv storm ute nästan. Jag undrar hur länge de kan jobba. För morgondagen spår de regn. I så fall är ju målning uteslutet, vi kan bara hoppas att de har fel, som så många gånger förr. De sa att vi skulle få en regndag igår, men inte en droppe kom. Det vore så skönt att få rastgården helt färdig. Vädret är dock inget vi rår över.

Jag roar mig stilla inomhus med en gammal

odödlig och prisbelönt goding.

Matador

Den Danska serien Matador, den kompletta utgåvan vi köpte för några år sedan.

Jag rotade fram den efter att vi hade tittat färdigt på Hemliga Armén. Kan vara bra att se Andra Världskriget ur en annan synvinkel. Hur våra Danska grannar kämpade mot den tyska ockupationen.

 

Ha en trevlig söndag!

4 (2)/Julia

4 kommentarer:

 1. Här har det regnat till o från mest hela dagen och nu runt middag så kom blåsten hit med.
  Matador den tittade matte på när den gick på TV i repris. Hon gillar den jättemycket !!!
  Fortsatt trevlig söndag , hoppas det håller uppe så ni kan få målat så mycket som möjligt !!!

  SvaraRadera
 2. Vi håller tassarna för uppehåll. Tycker det går jättefort även om Smulan och Amanda kanske inte tycker det.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Tur ni inte haft vårt väder denna veckan för då hade ni aldrig blivit klara.
  Det är jättebra att få hjälp och även om man kan klara allt själv så går det så mycket fortare.


  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 4. Du måste överväga aspekt inuti en viktig utmaning för en av alla de mest positiva blogg webbplatser för alla på nätet. Jag faktiskt kan föreslå hjuliahullerombuller.blogspot.com!

  SvaraRadera