Väderprognos för 5 dagar

söndag 31 juli 2011

God morgon, söndag!

 

Morrn 32

 

Uppe tidigt idag och njuter av morgonens svalka. Termometern visar 16,2 grader och jag håller på med att vädra huset. Förhoppningsvis får jag ner temperaturen ordentligt. Det var så varmt och klibbigt igår när jag gick och la mig.

Amanda kom och låg hos mig en liten stund, men gick rätt snart ut och la sig i rastgården. Det var säkert skönare. Jag var lite avis, tänk om jag också kunde ligga ute när det är så varmt. Fast jag vill nog inte tamas med alla kryp. Jag gillar dem inte! Får stora kliande bulor av myggbetten till och med. Jag är nog allergisk mot deras bett, för de kliar länge. Jag försöker att inte klia, men vem kan låta bli?

Jag har inte några direkta planer för dagen, får ta den som den kommer. Lite trist att vara ensam, jag har nästan glömt hur det är under de 4 veckor maken hade semester. Han behöver helgen på sig att inte göra något alls. Han jobbade så hårt med huset, hann knappt vila alls de senaste två veckorna.

Egentligen hade det varit bättre att jobba de två första veckorna med huset, men Filip var först ledig från och med den 18de juli. Nu är det viktigaste gjort. Rastgården. 10 hårda och jobbiga arbetsdagar. Som jag skrev tidigare är baksidan och en gavel kvar. Där ska det oljas och målas, Filip har varit duktig, tvättat huset och skrapat av all gammal lös färg. De sidorna har inte varit lika utsatta för solen som de övriga, på baksidan kommer solen bara åt nån timmer på morgonen och kvällen.. Värst var 2 av rastgårdens väggar, där solen har gassat som mest hela dagarna. Nu är det värsta gjort i alla fall. Tvättat bort eventuell mögel (vi var inte drabbade av så mycket alls) och skrapa gammal färg! Resten är inte så svårt enligt maken. Det är “bara” att måla. Inte så “bara” för det ska målas 3 gånger, det som är kvar också. Ett lager med olja, ett lager med grundfärg och till sist med blått.

Den blåa nyansen jag valde är nog den rätta! Ingen har sagt nåt (än) om att det skulle vara fel i alla fall.

Det finns 4 “tillåtna” färger i byn. Falurött, gult, grått och ljusblått, de tre senaste av “rätt” nyans. Jag undrar vad dom skulle säga om vi hade målat vår hus rosa, bara på pin kiv Rullar runt på golvet och skrattar.

Jag är ju lite av en rebell, men vi har inte de ekonomiska möjligheterna att riskera att få göra om alltsammans bara för att retas.

Nu ska jag äta lite och sedan ta en runda bland mina bloggande vänner för att se vad de hade för sig sen sist. Efteråt ska ja nog sova lite till.

Ha en trevlig söndag!

beary_happy_sunday_blue_teddy_bear /Julia

1 kommentar:

  1. Mom said that's lots of works !
    You need a massage or bath after the end of the day.
    Please Take care

    SvaraRadera