Väderprognos för 5 dagar

onsdag 20 juli 2011

Till minne av Mjurre!

 

happy_wednesday_blue_purple_glitter

För några dagar sedan skickade i en KATTong till Wikki.

PICT0366

I den packade vi ner några små kattfigurer. Vi har ju inte några kontanter att skänka bort, men så här trodde vi att vi kunde bidra med någonting i alla fall.

Vår KATTong kom fram till Wikki, på Mjurres näst sista dag i livet! Han hedrade oss med att lägga beslag på kattongen och sova i den en stund. Jag skrev till Wikki och frågade om jag fick låna den fina bilden på Mjurre när han ligger i KATTongen.

IMG_2245

Wikki’s svar kom nästan genast och här är svaret:

Givetvis får du låna bilden! Rött hjärta
Och jag kan berätta:
När Stora matte ställde kattongen på bordet, då hoppade Mjurre upp från golvet. Kraft att hoppa det hoppet hade han i alla fall då på kvällen...
Han satt intill och spann på sitt tysta spinnsätt och tittade intresserat på när kattongen öppnades, och han nosade på varje liten kattfigur. Så när hälften var uppackade, så ställde han framtassarna i kattongen och försökte få plats med ena baktassen...
Så Stora matte förstod att han var ivrig att få ta hela kattongen i besittning, och lyfte ur resten som det var.
Mjurre började med att kloa i alla hörn och nosa igenom kattongen. Sedan gick han runt och gned kinderna mot kanterna runtom så de skulle få hans doft. Ett ytterhörn doftade särskilt gott och där satt han tankfullt med nosen en lång stund. Så lade han sig tillrätta i lådan och makade in svans och tassar i varsitt hörn, och låg och såg på medans Stora matte packade upp resten av sakerna.
Ofta klappade hon Mjurre och höll fram små katter och sa "Titta Mjurre, har du sett så vacker!? Å Mjurre den här ser ut som Sippo! Den här kissen är en liten Nova? Vilken fin gåva vi fått!"
Och Mjurre vred sig lite på sidan så det gick att klia på magen, och så borrade han ned nosen mellan tassarna och somnade lycklig i sin kattong, som Hjulia, Smulan och Amanda säkert hade skickat just till honom...
Senare på kvällen orkade han också gå en kort promenad runt huset och sitta på poolkanten med Ville och lyssna på musljud utifrån åkern. Stora matte tog foton på honom utan att veta att det skulle bli de sista bilderna av den vitala godmodiga gentlemannakatten. Det blev också några bilder senare när han på sitt karaktäristiska sätt skrynklade ihop filten i hennes säng vid sovdags.
Det är gott för oss att ha alla dessa fina minnen - inklusive filmen med sorkätande kisse.
NosPuss Wikki

Wikki frågade också om vi hade några förslag vart intäkterna ska gå, men det vet dom nog bäst själva, så vi överlåter besluten till dem! Det finns säkert många håll som de behövs på.

Jag hoppas att många av våra vänner bjuder generöst på auktionerna, som vi vet kommer att hållas till Mjurres minne!

Ha en fin sommardag!

have_a_great_day_yellow_smiley_glitter/Julia

6 kommentarer:

 1. Försöker komma på något vettigt att säga, men det står totalt still. Känner igen känslan av att förlora en vän och vet att jag kommer en dag får göra det igen... och igen.

  SvaraRadera
 2. Försöker också komma på något att skriva nu, men det går inte. Tänker ofta på vår Oscar,(cavallier king charles spaniel ) som vi fick mycket fina minnen för livet med trots att vi bara fick ha honom hos oss i ca fyra år. Han gick så långt in i mitt hjärta och där ska han få vara länge nu. Han var med oss överallt .........

  SvaraRadera
 3. Mjurre fick i alla fall njuta av sommaren och solen och värmen in i det sista och en toppenkattong! Vi kommer naturligtvis att vara med i auktionerna, vilken underbar gåva ni har gett. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Att Mjurre fick en kattong att glädjas åt, precis i sin storlek, var väl fantastiskt? Och de söta små prydnadskatterna kommer att vara till lika stor glädje för många behövande katthemskissar. Bättre kan det väl inte bli? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Ni är bara så gulliga!
  Så söt Mjurre var i kartongen!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 6. Jamar som Dui o Deco o Stationskatterna att Mjurre fick ju njuta av sommaren och glädjas åt en alldeles lagom kattong att ligga i.
  Jättefina prydnadsmisar ni skickade !
  Givetvis ska vi oxå vara med och buda i auktionerna.

  SvaraRadera