Väderprognos för 5 dagar

torsdag 2 februari 2012

KALLARE!!!

 

thursday_04

Fy 17 så kallt det är Inatt var det –19,8, HUTTER!!! Nu visar termometern –11,9 och solen kommer och går. Det räcker med kyla nu. Fast meteorologerna påstår att vi får ha denna kyla i några dagar till. Över helgen i alla fall. Nu har solen försvunnit och i dess ställe har det börjat snöa. Pyttesmå flingor som det gör när det är riktigt kallt. Temperaturen har stigit lite också.  –10,5 står det på termometern nu.

Vi har det varmt och skönt inne, alla element går för fullt. Jag undrar hur hög elräkningen blir nästa gång. Vi har bara elvärme. Vi hoppas att alla ledningar håller och vi inte blir strömlösa.

Turen har kommit till den avslutande boken

Inte om det gäller din dotter

i serien om Hamilton.

I vilken Guillou knyter samman alla karaktärer och deras öden. Så här står det på ljudbokens baksida:

Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Ewa Tanguy.
Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem.
Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.
I Jan Guillous roman Men inte om det gäller din dotter möter storpolitiska intriger högst privata relationer och vävs ihop till en andlöst spännande historia.

En toppen bra avslutning på den långa berättelsen om Carl Hamilton, vars första del, Coq Rouge, utkom 1986 första gången.

Om ni inte har läst dem, så gör det. Dom är verkligen läsvärda än idag.

Ha en fin torsdagseftermiddag!

pippisar /Julia

10 kommentarer:

 1. Usch fy jamars va kallt! *burr* Hoppas verkligen ni slipper bli strömlösa, för ni ska då rakt inte tvingas känna av att det är sådära kallt även inne. Här kan vi inte bestämma värmen själva utan får hålla tassar och tummar för att bolaget vi hyr hos tänker till och ger värme men det är inte alltid de gör det. Som tur är har vi andra sätt och få värme på :) Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge det "bara" är kallt ska väll inte strömmen försvinna. Vi är inte strömlösa ofta, det kan hända vid stormar, som med Dagmar sist.

   Radera
 2. Såna här dagar är man tacksam för att det inte blir elavbrott. Ett varmt rum, en bra bok, en eller flera katter, mat och dryck - sen är lyckan fullkomlig.

  SvaraRadera
 3. Matte tackar för att ni väckte mig innan , hon tyckte jag sovit fullt tillräckligt idag nämligen ;-)
  Här hade vi bara -13 som kallast inatt , men det var tillräckligt BRRR det oxå :)
  Här nere har det varit strålande sol idag och det har kommit sånna där små små flingor snö här med.
  Hoppas verkligen att ni inte blir strömlösa !!
  Här blir vi ju aldrig strömlösa tack vare generatorn på gården som vi hyr på.
  Fortsatt trevlig torsdag !

  SvaraRadera
 4. Fy vad kallt ni haft, kallt hos oss också men inte så många minus!
  El är inte billigt säger matte men det viktigaste är att ha den kvar så hoppas håller allt hos er!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är i kyligaste laget nu. Men vädret rår vi inte över och så länge det inte blir strömavbrott är det OK.

   Radera
 5. Det är verkligen kallt. Tycker att hyresföreningen är lite snåla med värmen. Har ungefär 20 grader här inne men skulle gärna dra på några grader till. Värme är skönt.
  Håller tummarna att inte strömmen går för er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Runt 20 grader är vanligt, men ni borde kunna bestämma själv om ni vill ha lite varmare än så.

   Radera