Väderprognos för 5 dagar

söndag 5 februari 2012

God morgon griskalla söndag!

 

20s

Vi hade den kallaste natten hittills. –22,7 grader var det som kallast inatt. Just nu visar termometern “bara” –14,9. Nån sol har vi inte sett än, det är lite moln i vägen.

Maken är ute för att fylla på pippisarnas restaurang, solrosfrön och nötter behövde lite påfyllning inför nästa vecka. Smulan och Amanda ligger i sängen och sover. Nån av dem var ute i rastgården en liten sväng inatt. Jag hörde hur det slog i luckan två gånger i rätt så snabb följd. Ut och känna lite och snabbt in igen.

Det blir mer TV-sport under dagen. Det är ju skidtävlingar både i längdskidor och alpint för både damer och herrar runt om i världen. Dessutom är det VM final i Bandy mellan Sverige och Ryssland för dem som gillar det. Jag står nog över, bandy är inte nåt jag är road av direkt.

Maken får nog en kylig promenad till bussen för det är nästan inga grannar här i vinterkylan. Jaja, vi får se om nån av dem dyker upp längre fram på dagen. De ringer i så fall, det gör de alltid. Maken tänkte åka rätt så tidigt, han har en del att göra hemma. Han hinner inte med allt på vardagskvällarna. Självklart ska han åka när han vill och behöver. Jag är inte självisk.

Han var gullig och bakade en kaka igår eftermiddag. En vanlig sockerkaka fast med kakao. Mums! Han är jätteduktig på just den kakan. Den blir alltid så god och inte så söt som “vanlig” sockerkaka. Det är bara formen som varierar efter vilken kakform han häller smeten i. Igår blev den gräddad i en vanlig fyrkantig glas form. Fast det kvittar ju, den smakar lika gott i vilken skepnad som helst och det är bara vi som ska äta den.

Ha en fin och förhoppningsvis solig söndag!

snemand144 /Julia

14 kommentarer:

  1. Just nu visar termometern utanför sovrumsfönstret (på övervåningen) på -13,3°. Igår vid samma tid hade vi -20°. Det tycks som om denna kyla börjar att ge med sig, eller är det bara ett önsketänkande?
    Gulligt av maken att baka en sockerkaka, det som är så gott! ♥ Jag får nog göra det också här någon dag.

    Kramen till dig och gosenosepussar från Bröderna Bus & Busan till dig och dina "små ulliga, gulliga" ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smulan är galen i mjuka kakor och bullar. Jag får se till att hon inte får för mycket av det goda ;-) Hon tror att det är självservering av det gottiga!
      ♥ Kram och gosenosepussar till er också ♥

      Radera
  2. Det var i kyligaste laget och jag kan förstå tjejerna som bara var ute och vände för att snabbt komma in i värmen igen!
    Vi har inte haft så kallt som förra natten och nu skiner solen lite, ska nog snart ut och rasta matte, hihi!
    Matte håller med att man hinner inte allt som behövs göras hemma på vardagskvällarna eller så orkar man inte!

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
  3. Här var det -19 grader imorse när matte skulle köra till jobbet , tur att hon har kunnat ställa in bilen i helgen.
    Hoppas er husse/make får skjuts till bussen idag !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han fick gå, men det gjorde inte så mycket och nu är han hemma, han ringde nyss :)

      Radera
  4. hej hej.
    j va kalt ni har det!
    här har vi "bara" minus 6 just nu,men det va minus 12inatt...

    SvaraRadera
  5. Ja usch så kallt det är, nu vill vi har lite varmare. Hoppas att husse fick skjuts idag.Mycket skidåkning har det varit idag så vi har haft en lugn dag.Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Helgerna går fort, särskilt när man har trevligt. Förstår att det inte blev nån lång utevistelse i natt för katterna. Hoppas vi snart blir av med kylan. Nu vill vi ha VÅÅÅR.

    SvaraRadera
  7. Sockerkaka är mumsigt! Särskilt när man sitter inne i värmen och myser, och njuter av att inte behöva ge sig ut. :) Kurr och burr.

    SvaraRadera