Väderprognos för 5 dagar

onsdag 29 februari 2012

Hej varma (?) onsdag!

 

wednesday_02

Jo, jag kallar morgonen och förmiddagen för varm. Termometer visar sköna +6,9 grader i skuggan och snön smälter inför ögonen på oss i solskenet. De snöfria fläckarna blir allt större för varje milda timme som går.

PICT0577

Det känns skönt att se.

Vi har kommit överens om att vi kommer att åka till “vårt” köpcentrum efter biblioteket. Där finns fler och roligare affärer att besöka. Det finns en del saker som jag vill ha som inte finns där biblioteket är. Så det blir vår vanliga snitslade bana på lördag. Visserligen tar det längre tid, men det gör ju inget. Lite synd att biblan öppnar först klockan 11 på lördagar. Men inget att göra åt. Skönt att de alls har öppet då. Många är ju stängda på lördagar.

Vi kommer att titta in på JULA och Ö&B bland annat. Hoppas att det jag vill ha finns där. Annars får maken åka till “Gubbdagis” nästa vecka.

Förutom fåglarnas morgonkoncert, sitter jag och lyssnar på

Bree Tanner

Bree Tanners andra liv (The Short Second life of Bree Tanner).

En fristående bok om den armé av nya vampyrer som skapades för att döda Bella Swan i den tredje boken i Twiligth serien Ljudet av din hjärta eller Eclipse som är den engelska titeln på filmen och boken.

Den är skriven ur Brees synvinkel. Boken berättar den spännande historien om den nyfödda vampyren Bree Tanner som först dök upp i Eclipse och hennes korta andra liv. Livet som vampyr.

Nu är det bara två veckor kvar innan DVDn Breaking Dawn släpps. Den är beställd och lär dyka upp nån gång vecka 11 i brevlådan. Gissa om jag gärna vill se den!

Jag har blivit lika förtrollad av vampyrer som vilken tonåring som helst, sen jag köpte ljudböckerna billigt för nåt år sedan. Just bara för att de var så billiga, endast 59:-/styck. Egentligen gillar jag inte böcker eller filmer om vampyrer. Jag har “läst” flera andra också bland annat av Charlaine Harris, men gillade dom inte alls lika mycket som Stephenie Meyer’s kärlekssaga om Bella och Edward.

Jag har läst allt som Stephenie Meyer har skrivit. Hon har skrivit en bok som heter Genom dina ögon, den handlar om andra mystiska väsen som “bor” i människor som inte tilltalade mig alls.

Genom dina ögon

Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort.

Jag läste den bara för att hon hade skrivit den boken också.

Oj Förvånad, nu har jag svamlat en massa igen. Jag får fatt i en tanketråd och broderar… Ni får ha överseende med det. Det händer ju inte så mycket i mitt liv i veckorna, därför tar böckernas värld över en stund och skingrar vår självvalda ensamhet några timmar.

Halva veckan har gått nu. Jag gillar onsdagar då är helgen nära igen och fredagen kommer snart.

1wednesday24 /Julia

8 kommentarer:

 1. Läser din blogg varje dag och blir så glad över ditt positiva sätt att skriva och hur du tar dina dagar med lugn och ro tillsammas med kissarna.
  Kurr från oss i norr!

  SvaraRadera
 2. Trots svårigheterna med att skriva med mitt inlindade pekfinger så vill jag ändå tassa ned några rader. Ditt positiva sätt att tackla din situation är fankattisk att få uppleva! Du verkar ha ett fankattiskt tålamod och kan ta livet som det kommer. Det är härligt att läsa om dig och din vardag. - Och du... jag håller med dig om att veckan liksom "tippar över" just på onsdagar.

  Kram från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden, de värmer må du tro!
   Har vi kommit fram till onsdag, går resten fort :)

   Radera
 3. Visst känns det som det blev vår igen! Det gillar vi! Härligt när man hittar böcker som är bra fast man inte har så stora förväntningar. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Brodera du, vill man läsa så gör man det. Matte köpte den första boken om de där vampyrerna som du säger är bra men hon har bara lyssnat lite, hon har ju lite svårt med ljudböcker än, hihi!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övning ger färdighet, men risken är att man blir beroende av ljudböckerna. Det har jag blivit *fniss*

   Radera