Väderprognos för 5 dagar

onsdag 30 november 2011

Hej soliga onsdag!

 

2059207fprkjl354m

Solen skiner, vilket gör att mitt humör är på topp! Trots att jag har ont fortfarande. Termometern visar idag +8,4 grader i skuggan. Men vinden är tillbaka, även om det inte blåser lika mycket som för några dagar sen.

Jag hade en verklig nostalgi tripp igår kväll. Jag satt och bölade över Scarlett’s  öde i Borta med Vinden.

448281

Det var jättelänge sedan jag såg den klassikern.

Det är inte klokt hur lättrörd jag är… ja! Jag gråter när jag ser fina, romantiska och sorgliga filmer och jag har gott om dem.

Min nästa nostalgitripp lär bli

Ghost

den här. Det var länge sen jag såg den också.

För att följa upp med

Dirty Dancing 1

denna. Min sista film som jag såg på bio.

Jag minns när videon kom, jag satt och såg den massor med gånger. Den har jag kvar, men den är utsliten. Jag har ersatt den med en på  DVD. De är hållbarare. Jag har de två LP skivorna med musiken också…

Ja, vi är så gamla att vi har massor med vinylskivor, flera hyllmeter. Vi har till och med gamla stenkakor, dom där som så lätt gick sönder. Fast när man har katter är det inte lätt att spela de gamla skivorna precis. Det är ju jättespinnande att se skivorna snurra runt, runt, runt. Klart bättre och enklare med CD skivorna, även on de inte är lika många.

Alice och hennes gulliga matte lämnade i en kommentar igår att jag har nåt spännande att se fram emot på fredag när maken kommer. Jag hoppas att snigelposten sköter sig och min överraskning hinner fram till imorrn. På fredagarna kommer ju maken hit direkt efter jobbet. Jag älskar överraskningar och av dem har jag ju fått flera ljudböcker tidigare. Riktiga skatter! Skam till sägandes har jag inte hunnit med att lyssna på alla än.

Jag har ju varit lite snål med dem, eftersom jag inte kunde veta i förväg om snön skulle komma lika tidigt som förra vintern. Vid den här tiden hade vi närmare en halv meter snö då. Jag har haft tur som har kommit iväg till biblioteket många fler gånger denna höst. Jag har lånat och lyssnat på de böckerna i första hand.

Nu håller jag en extra koll på vädret, för att se OM jag kan låna fler böcker när jag lämnar igen dem som finns hemma. Jag kan se någorlunda säkert att det är barmark tio dagar framåt i alla fall. Jag vill absolut inte bli insnöad med en trave biblioteksböcker hemma som i vintras. Maken fick åka själv en lördag med allt vad det innebar, passa bussar och sånt. Men då hade vi inget val. Det vill jag inte råka ut för igen. Så förmodligen blir det inga nya böcker från biblan nästa gång vi åker dit.

Då blir det mysigt med dem som finns i datorn som jag inte har lyssnat på tidigare.

Oftast lyssnar jag med hjälp av minneskort i mobilen. Det fungerar jättebra. Min mobil kan “prata” i dryga 4 timmar med batteriet utan påfyllning av ström. Att ladda den tar inte långt tid heller. Skönt!

Jag tänker ta det lugnt idag också. Inte anstränga mig mer än jag måste, eftersom jag har ont fortfarande. Ett par varma mackor med rökt skinka och tomater under ett täcke av ost kan jag i alla fall fixa rätt så enkelt. Gott och mättande! Kyckling woken får vänta lite till.

Nu kom Smulan. Hon har varit ute i solen. Hon är varm och luktar så gott. Hon luktar solsken… Jag undrar om Amanda är kvar i rastgården och njuter. Tänk om jag skulle öppna lite och vädra medan jag sitter i solen en liten stund…

Ha en fin onsdag, halva arbetsveckan har ju gått för dem som bara jobbar på vardagar.

tzBYE /Julia

6 kommentarer:

 1. Dirty Dancing gillade matte också, bra film som är väl värd att ses igen. Nu hoppas vi att din värk ger med sig. Vi längtar efter liiite vitt så att det blir lite ljusare men förstår att du är glad så länge det är barmark.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte gillar bägge med Swayzy och hon har faktiskt också bägge LP skivorna med musicen till Dirty filmen, hihi!
  Bårta med vinden har hon aldrig sett, nu skäms hon lite men jag har inte heller sett den, hihi!
  Skönt så länge man kan slippa en massa snö.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Vi håller tassarna för att posten sköter sig. Matte har bedyrat att hon postade det igår, men däremot glömde hon fråga om det hann med gårdagens sändning men hon tror hon kom i tid. Men det borde komma fram innan torsdag.
  Vi håller tassarna för att värken är borta imorgon och att du får sova gott inatt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Borta med vinden, har matte oxå sett några ggr, både på bio och på datorn, när hon hämtade hem den.
  Visst är den jamars bra.

  Ha en jamars bra vecka

  Tass Tass

  SvaraRadera
 5. Min matte gillar oxå Ghost och Dirty Dancing och JA hon lipar oxå när hon ser sånna filmer :)
  Så det var hos er som solen lyste igår ?
  Här lös den med sin frånvar igår också och så och idag :(

  SvaraRadera
 6. Åh, Borta med vinden!! Skyll dig själv att du skrev om den för jag kan aldrig sluta prata om den när jag kommer igång! Har läst boken så där 25-30 gånger och självklart sett filmen - dock inte riktigt lika ofta för det är ändå boken jag är mest fäst vid - även om jag förstås ÄLSKAR Vivien Leigh och Clark Gable och alla de andra fantastiska skådespelarna i filmen. En eloge till författarinnan Margaret Mitchell, vilket mästerverk hon skrev!
  Ska bli spännande att höra om överraskningen! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera