Väderprognos för 5 dagar

söndag 27 november 2011

Hej milda regniga söndag!

 

vaderfen53

Det regnar ute, men det är varmt för årstiden +10,2 grader!!! Fantastiskt på första advent. Vi har nog lite av stormen också, för det blåser en del. Inget vidare väder att vara ute i direkt. Man stannar nog inne om man inte måste ut. Maken måste dessvärre om inge gullig granne dyker upp och erbjuder honom skjuts till buss eller tunnelbana. Jaja, det kan ju sluta innan han ska iväg, vi får hoppas på det.

Smulan och Amanda hade tonfiskkalas igår till middag och dom sparade faktiskt nästan halva till idag av burken de fick dela på. Jag lade det som var kvar på fatet i kylen när de hade ätit färdigt. Det blir säkert gott idag också. Att få kalasa på så mycket tonfisk att de lämnar innan fatet är tomt inträffar aldrig annars. Fast de har aldrig fått en hel burk förut. Jag brukade ta en del, jag gillar tonfisk också, till mig av burken.

Jag var lite orolig över att de skulle ha ätit för mycket, men ingen av dem mådde illa efteråt. Smulan kan göra det ibland om hon får för “mycket” av det goda. Hon brukar försöka att begrava resterna under nånting om hon är mätt. Hon står bredvid fatet och skrapar frenetiskt. Det var då jag bestämde att det är lika bra att lägga plast om och stoppa tallriken i kylen med resterna.

Till middag gjorde vi stroganoff på en stor kycklingfilé. Jag åt den med ris och maken med potatis. Det som är kvar räcker ledigt till middag till mig. Gott. Lunchen idag gör vi enkelt för oss. Maken är sugen på pannkakor med min hallonsylt. Så det får det bli.

Förhoppningsvis han ni bättre väder och slipper regnet.

1623763ax3tnnp9v1/Julia

4 kommentarer:

 1. Vi får hoppas att regnat upphör tills maken ska iväg.
  Hos oss blåser set mycket och mer ska det väl bli enligt vädergubbarna.
  Så gott att få kalasa riktigt på nått som jamisarna älskar och tur att de inte fick magont. Jag är också lite så när jag fått för mycket av det goda, men det kommer ut bakvägen som en faslig sörja, hihi!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Här regnar det också, men vi föredrar det framför snön, och precis som hos er är det ganska varmt för årstiden. Låter smaskigt med tonfisk, skönt att missarna kunde njuta ordentligt av sin festmåltid :-)
  Hoppas maken slipper bli blöt när han ska iväg!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 3. Här regnar det och blåser som bare den , dom har till och med uppgraderat stormvarningen till en 3:a SMHI.
  Mmm en hel burk tonfiks att dela på det är inte dåligt det !
  Hoppas att det slutar regna lagom tills din make ska iväg eller att nån snäll granne erbjuder honom skjuts !
  Trevlig 1:a Advent :)

  SvaraRadera
 4. Hoppa verkligen att husse får skjuts, blåst och regn är inget vidare. Vilket kalas! Förstår om damerna var stoppmätta igår! Nosbuff

  SvaraRadera