Väderprognos för 5 dagar

måndag 14 november 2011

God måndagseftermiddag, vänner!

 

Hello 04 regnbåge

Jag var uppe en sväng inatt också, men efter några timmar kunde jag somna om och sov till strax före åtta. Det var jätteskönt, men jag är rätt så trött på att vakna om nätterna. Jag måste nog hitta på något nytt, så att jag sover natten igenom.

Jag såg filmen jag hittade Remember me Makens överraskning och jag tyckte mycket om den. Det var kul att se en “åldrad” Pierce Brosnan. Mycket långt ifrån sin roll som James Bond. Hans rollkaraktär är en kvalificerad skitstövel, som visserligen bättrade på sig i slutet. Filmen är en annorlunda “love story” mellan 2 ganska olika unga människor, deras föräldrar och killens lite udda lillasyster. Det finns allt ifrån romantik till vrede och mord i filmen. Den är absolut sevärd, tyckte jag. Jag ska absolut se den flera gånger.

Men fredagens film kommer att bli den nya och efterlängtade Harry Potter och dödsrelikerna, del 2 Harry Potter 7B som släpps på onsdag. Den är beställd och maken tar den med sig på fredag, när han kommer.

Den har vi väntat länge på! Eftersom jag inte går på bio, får jag vänta på filmerna tills de släpps på DVD. Jag vet att många av våra vänner har redan sett den på bio, men väntar lika ivrigt på DVDn som vi gör. Det är inte ofta vi betalar full pris för en film, men vad kostar det att gå på bio? Jag har ingen aning om vad en biljett kostar idag… Den senaste filmen jag såg på bio var Dirty Dancing, då vet ni hur länge sedan det var. Ändå är jag säker på att det är dyrare för 2 personer än de 149:- kr som DVDn kostar.

Nu har jag varit ute på nätet och kollat vad en biobiljett kostar… 110:- på SF-biograferna. Visst är det billigare att vänta och se den åtråvärda filmen senare och hemma (och precis så många gånger jag vill). Flera har sagt att filmupplevelsen blir annorlunda på bio, visst det tror jag också, men för mig är det bättre (och enklare) att se en film i hemmets lugna vrå.

Dagens middag blir en mustig grönsakssoppa med lite små pastastjärnor. Värmande och gott i höstkylan. Lättlagat och går ganska fort, beroende på hur stora/små grönsakerna i den är.

Till min glädje har jan inga problem med att skala apelsinerna. Det var i våras jag skalade några senast och det gick lika bra nu som då. Jag äter minst två varje dag, jättegott.

Ha en trevlig eftermiddag!

cat151/Julia

7 kommentarer:

 1. Inte roligt att inte kunna sova ordentligt på nätterna :(
  Min matte och husse brukar gå på bio ibland och det kostar mellan 90kr till 110 kr , som du skriver. Jägarna 2 som dom såg sist var billigare eftersom dom visst lyckades pricke in en torsdag eftermiddag då det är billigare att gå i stan som vi bor i :)
  Här har et inte blivit någon middag ännu , dom 2-benta började med efterätten = Äppelpaj med vaniljglass.
  Hoppas du lyckas sova hela natten inatt !

  SvaraRadera
 2. Matte väntar också på samma film.
  Hon såg aldrig den på bio så hon längtar också, hihi!
  Så bra att det fortfarande fungerar att skala apelsiner.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Då har ni verkligen något att se fram emot.Matte tycker att både böcker och filmer är bra. Många av karaktärerna är verkligen som är böckerna. HP gillar vi! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Toppen att apelsinskalandet inte trilskas. Apelsin är nog den frukt som är allra godast, tycker matte. Inte vi! *ryser* Här är Harry Potter också efterlängtad. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Det skall bli spännande att höra vad du tycker om filmen! Jag har sett alla på bio men längtat lika mycket varje gång tills de kommit på dvd. Såg sista filmerna, del 1 och 2 i sträck i lördags och de tål att ses många gånger till... :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Det finns ju filmer att hämta hem från nätet oxå, som många gör.
  Sällan jag ser filmer längre. Har väl på senare år blivit så kräsen.
  En del filme se jag nog.

  Bra att du kan skala apelsiner iaf.

  Tass Tass

  SvaraRadera
 7. Jobbigt att du fortfarande vaknar på nätterna, hoppas du snart hittar en lösning på det. Inte kul när kroppen inte gör som man vill.
  Remember me verkar vara en film i min smak, den ska jag absolut ha i åtanke när jag har tid med film mellan tv-serierna :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera