Väderprognos för 5 dagar

tisdag 29 november 2011

Hej gråa tisdag!

 

tuesdaycat

Det är inte nån bra morgon. Jag har ont som bara den och är stel. Det är fortfarande den långa muskeln i ryggen på min vänstra sida som djävlas.

Vädret är väl ok med tanke på de senaste dagars oväder,  blåsten har gett med sig och det regnar inte, men grått är det ute. Termometern visar dock +6,6 grader just nu. Vi hade +3,1 som kallast inatt.

Jag slant till igår och knyckte väl till muskeln igen när jag återfick balansen.

Jamisarna brukar vara bra på att hålla sig undan när jag står upp eller gå-tränar, men igår kväll hade Smulan lika bråttom till badrummet som jag och självklart smet hon mellan mina fötter. För att inte trampa på henne sträckte jag väl till muskeln.

Det är svårt nog för dem som är stadiga på benen att flytta fötterna snabbt. För mig är det mycket svårare och jag är mycket försiktig när jag står eller går. Nu hände det ingenting och jag hade inte så ont igår, men inatt vaknade jag av att det gjorde ordentligt ont.

Jag gick upp och tog en värktablett, la mig och somnade om. Det enda som var bra är att jag har sovit, men imorse var det definitivt inte kul att börja röra på mig. Det känns som om vänstra skulderbladet har gått i baklås. Bläää!

Äsch det går väl över, jag har tagit värktablett i morse också. Jag har försökt att göra lite uppmjukande rörelser, en del av dem som jag gjorde på sjukhuset alldeles i början. Då jag var tvungen att flytta vänstra handen och armen med den högra. Jag har absolut inte förlorat något av rörelseförmågan jag har återfått sen dess, men det gör ont! Det är bara att träna lite i taget, värken släpper väl. Det allra värsta har ju gått över med tabletten och jag vill ogärna ta fler, men kommer absolut ta en till vid 12-tiden.

Nu har jag gnällt färdigt för idag (hoppas jag i alla fall).  Ni ska slippa läsa mer om mina krämpor för dagen.

Mina planer för dagen får jag revidera lite. Den kyckling wok jag hade tänkt mig att göra får vänta till imorrn, minst. Men jag har gott om mat som inte behöver så mycket jobb med tillagningen. Jag har en liten brockolipaj som jag kan värma i micron. Pajen får bli min varma måltid för dagen.

Smileys 01/Julia

7 kommentarer:

 1. Hej på er !
  Här är det oxå grått och trist väder idag , fast vi är glada att den där Berit dragit vidare :)
  Tur du inte ramlade när Smulan skulle smita emellan dina fötter.
  Du skulle sett vilken vurpa min matte gjorde en gång när jag kom springandes precis framför hennes fötter. Om man säger som så här , det var INTE mycket yoghurt kvar i muggen som hon bar på :)
  Det mesta hamnade på golvet och väggen och lite i min mage ;-)
  Hoppas värken ger med sig nu i eftermiddag !

  SvaraRadera
 2. Hoppas värken blir bättre! Här har vi missar (med mattes hjälp) tassat ihop en liten överaskning till dig som vi har bett matte posta på väg hem från jobbet. Vi håller tassarna för att den hinner fram så att din snälla make kan ha den med sig på fredag.
  Matte nickade instämmande här om att det är svårt att hinna med fötterna ibland, hon har spillt ut både kaffe, mat och tappat annat när vi har sprungit runt benen. Som tur är har hon inte snubblat än, men varit nära många gånger och även råkat sparka till oss. Inte så det har gjort ont förutom att vi har blivit förnärmade...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Visst är det konstigt att värk kan komma "i efterhand", ganska långt efter det tillfälle när musklerna varit utsatta för påfrestning? Hoppas det onda ger med sig snart, du har ju tillräckligt att kämpa med ändå.
  Känner igen det där med katter mellan fötterna :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 4. Det är lite svårt när ens fyrbeningar ska visa vägen. Det har nog hänt många gånger att man tagit snedsteg för att inte trampa på dem Hoppas du snart mår bättre.

  SvaraRadera
 5. Man får klaga när man har ont, vi hoppas att det ger med sig och skickar massor spinnhealing från oss. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Ajdå! Det gör så ont säger matte när man sträcker sig så. Ta nu värkisar så det släpper för det blir bara värre om du spänner dig hela tiden.
  Hoppas det snart släpper och ta det lite lugnt nu ett tag.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 7. Matte nickar instämmande om det där med balanssvårigheter med katter kring fötterna. Förstår inte alls vad hon menar?! Trist att muskeln bråkar ovanligt mycket idag, men vi hoppas att det gav med sig under dagen. Kurr och burr.

  SvaraRadera