Väderprognos för 5 dagar

lördag 12 november 2011

God eftermiddag på er vänner!

 

00019

Vi hade en trevlig dag. Det var full jippo på biblioteket, det var barn från musikskolan som spelade och sjöng. Massor med folk och jättetrångt för mig i elrullstol.

Som tur var kom jag i alla fall fram till disken. Där hjälpte en gullig bibliotekarie oss och hämtade några böcker till mig.

Jag som hade velat kika runt ordentligt idag, men det blev inte så. Jag lånade några böcker i alla fall.

Jag tog bland andra Agnes Grey av Anne Brontë och Anna Janson´s senaste thriller Alkemis eviga eld, hennes 12:te bok om Maria Wern.

En deckare av Jo Nesbö, Djävuls stjärnan fick jag med mig också. Jag hade velat ha några till men det var så mycket folk att jag iddes inte be henne om att hämta fler.

Eftersom det inte tog så långt tid inne på biblan hade vi jättegott om tid till att handla. Vi fick tag på stooora talgbollar till pippisarna i alla fall. De lär bli glada när maken strax hänger upp en utanför fönstret. Jag vet två busiga tjejer som blir lika glada åt att kattTVn åter sänder sevärda program i sagda fönster.

Säsongen för apelsiner har börjat tydligen, vi köpte 2 "nät säckar” med 2 kg i varje för 20:- styck. Billigt och det gillar vi!

Jag får äta apelsiner så det sprutar ur öronen, jag tycker mycket om dem. Hoppas att jag kan skala dem fortfarande. Jag var så stolt förra året när jag kunde själv igen. Undrar om Smulan tänker vakta dem som hon gjorde i våras.

PICT0086

Två billiga DVD filmer köpte vi också. Har du hört ryktet om Morgans med bland andra Hugh Grant och it´s Complicated med Meryl Streep, Steve Martin och Alec Baldwin. De verkar vara roliga båda två. Man behöver god underhållning i höstmörkret.

Vi är trötta, mest jag, efter utflykten. Färdtjänsten skötte sig bra! Det var en kvinnlig förare på ditvägen och hon var jättetrevlig! Det är inte många kvinnor som kör färdtjänst tyvärr, jag hoppas att få åka med henne fler gånger.

Middagen blir enkel. Småländska Isterband med stuvad potatis. Gott och det var länge sen vi åt det och maken blev sugen när vi såg korven i affären.

Ha en trevlig lördags eftermiddag! Det tänker vi ha!

saturday_02/Julia

8 kommentarer:

 1. hej.
  mycket folk kan vara job bigt och specielt kan jag förstå med elrullstolen..
  kul att du fickmtag på de böckerna du ville låna!
  ja apelsiner är gott,men då "vanliga" ser att du har blodapelsiner och det tycker jag inte om. klart pippi ska ha mat och klart katterna ska ha katt TV!
  önskar er en härlig lördagskväll,här har vi precis gått en runda och nu gör sambon en stek! ha en bra Lördag!

  SvaraRadera
 2. ¨Låter som en bra dag! Isterband är ju jättegott, men de ska vara Småländska ;-). Går säkert bra med skalandet av apelsinerna. Mys ordentligt, det ska vi! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. @ Dui och Deco!

  Det var dom, Småländska isterband. Det var jag som har skrivit fel, men det är rättat nu :)

  SvaraRadera
 4. Typiskt att det var jippo precis när ni skulle dig. Visst det kan också vara trevligt men man vill ju kunna ta sig runt.
  Nu har jamisarna underhållning, hihi!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Skönt att koppla av med lite böcker :-)
  Haha varje gång jag lånat en bok så får jag alltid påminnelse att jag skall lämna tillbaka de innan jag ens hunnit öppna böckerna. Så lite tid till att läsa men så skönt när man väl gör det :-)

  Smarrigt med isterband och stuvad potatis :-)

  SvaraRadera
 6. Låter som en bra dag, CATurday och allt :-)
  Hoppas ni får en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 7. En mysig lördag låter det som ni haft , även om det var trångt på bibblan :)
  Skönt att färdtjänsten passade tiden även denna gången !
  Här har mina 2-benta fortfarande inte ordnat så att Fjäderkotlett TV´n funkar ordentligt ännu :(
  Hoppas dom fixar det idag när dom ändå ska iväg och handla !!

  P.S Matte kan inte låta bli att ruffsa och pussa mig på magen när jag ligger så där :)

  SvaraRadera
 8. Låter som ännu en av era mysiga lördagar :-) På tal om böcker så köpte jag på mig en hel hög hos killen som har antikvariat mitt emot jobbet. Han och jag har blivit lite kompisar nu, så jag får komma in där även när det inte är öppet, han har annars bara öppet några timmar på torsdagar, säljer mycket över nätet. Men det är så mysigt att gå in där och snacka böcker och en massa annat, en liten guldkant på tillvaron :-) Är inne i en "långsamma engelska deckare"-period så det blev en hög Colin Dexter och Ruth Rendell. Härligt!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera