Väderprognos för 5 dagar

söndag 13 november 2011

God söndagseftermiddag på er!

 

34445

Vår vardag har börjat, maken har åkt. Nu får vi längta efter honom hela långa veckan.

Han är klurig, min älskling. Han hade gömt en film under min kudde innan han gick. Det var tydligen tre DVD ’n för 99:-, inte två, som jag trodde igår…

Vi kikar ju på olika saker i affären och jag ser inte alltid vad som hamnar i påsarna. Varorna scannar vi själva medan vi går runt. Jag skulle inte se allt ens om vi får varorna kontrollerade i kassan. Det har aldrig hänt att det har varit avvikelse vid avstämning, som alla scanningskunder får göra någon gång ibland. Skönt att man kan handla “helt själv”, det går ju så mycket fortare än att stå i långa köer. Till och med vid avstämning går det fortare än i de vanliga kassaköerna.

Det är filmen Remember Me med bland andra stora stjärnor, Robert Pattinson = Edward i Twilight filmerna i huvudrollen. En annorlunda kärlekssaga om hemligheter.

PICT0479

Den ska jag njuta av ikväll och förmodligen längta extra mycket efter mitt livs kärlek. Han är så gullig som gömmer hemlisar någon gång och som jag hittar på de mest konstiga ställen i huset. I sängen, på nån hylla i garderoben eller skafferiet och kylskåpet kan jag hitta små trevliga överraskningar. Inga märkvärdigheter eller dyra saker och jag brukar ju inte leta direkt efter dem, men om jag inte har sagt nåt fram emot tisdag kan jag få nån liten ledtråd. Jag blir lika glad varje gång jag hittar nåt oväntat. Han gör inget väsen av det. Han vill göra mig glad bara. Han inser att mina vardagar med jamisarna kan bli ganska ensamma och händelselösa. Nu på hösten är det inte många grannar här heller. De flesta jobbar ju och är inte ute i veckorna och pendlar, som på sommaren, men jag trivs med lugnet och tystnaden.

Solen tittade fram en liten stund på dagen. Det varade inte så länge, men det var skönt att se lite solsken idag också. Det är runt 3 grader varmt ute, men prognosen för imorrn är några grader varmare. Jag lär väl få se hur det blir med det.

Huvudsaken att det där vita läbbiga håller sig borta minst en månad till. Jag vet ju att lite snö lyser upp novembermörkret, men jag tar hellre mörkret än snön. Huset är ju pyntat med ljusslingor och nu är de på några timmar varje kväll. De lyser upp så fint, fast den är väl mest grannarna som ser belysningen på utsidan. De säger att ljusslingan på vårt hus ser så välkomnande ut i mörkret. Jag tror dem!

Hoppas att ni får en trevlig söndags eftermiddag och kväll också! Det tänker vi ha i alla fall.

14 /Julia

8 kommentarer:

 1. Vilken luring va? Jättegulligt faktiskt tycker vi.
  Det är väldigt fint med ljusslingor när det är mörkt men jag blir lite förvånad var gång jag upptäcker en sån om den inte varit där innan.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Vilken fin gest att gömma trevliga saker. Hoppas du njuter av filmen.

  SvaraRadera
 3. Bra att ni lyser upp ert hus, jag gillar inte nu när det är så mörkt så om alla kunde lysa upp mer så blir jag glad!

  Vov Affi

  SvaraRadera
 4. Man blir alldeles varm i hjärtat när du berättar så kärleksfullt om din man! Hoppas ni får en bra vecka du och pälsklingarna.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Vad gullig han är, din man. Så glad att ni har varandra.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Vad gulligt!Visst är det smidigt med scanning, och så skönt att allt är packat när man kommer till kassan. Lite mörkt är det allt och längtar till advent då vi brukar ha massor av adventsljusstakar.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Vilka roliga överraskningar han hittar på, din man! Skoj att upptäcka något oväntat på det sättet. Det är så fint med ljusslingor och belysning kring juletid är så vackert. Man blir glad åt att se alla ljusen i mörkret! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 8. Säger som övriga här
  vilken snäll och gullig man du har.
  Sådana växer det inte på träd överallt.
  Ha en trevlig vecka med katterna.

  Tasskram

  SvaraRadera