Väderprognos för 5 dagar

lördag 19 november 2011

Vilken härlig lördag vi har haft!

 

saturday_01

Först lite om vår fredagskväll. Maken kom som vanligt och när vi satt ner för att äta, satte vi på den efterlängtade upplösningen om Harry Potter. Först såg vi del 1 och sedan del 2 direkt efteråt. Den var bra! Fast maken var duktigt trött och valde att lägga sig innan den var slut. Vilket jag inte kunde. Jag ville verkligen se filmen till slut, vilket jag också gjorde.

Vi har sovit gott, det var milt inatt med närmare 5 plusgrader som kallast inatt. Vi åt frukost i lugn och ro, för att sedan göra oss iordning för vår ut utflykt till Biblioteket.

Idag var det lugnt där, bara några besökare och jag hade gott om tid att välja och vraka bland alla frestelser. Oj så många härliga böcker det finns att lyssna på.

Jag fick med mig en redig trave. Bland andra Mari Jungstedt’s Det fjärde offret, Lasse Eriksson’s Gode Gud, ge mig tålamod – men gör det fort och Camilla Läckberg’s Isprinsessan (trodde jag i alla fall).

Men med Isprinsessan inträffade något som aldrig har hänt tidigare. För i fodralet låg Rosamund Pilchers Huset vid havet, det var inte riktigt vad jag hade väntat mig. Tydligen hade den förra låntagaren lagt fel skiva i fodralet, vilket personalen inte märkte. Inte jag heller förrän vi var hemma. Nu får jag lyssna på en bok som jag absolut inte vet någonting om. Hoppas att den är bra. Jag googlade hennes namn och hon är Engelska och skriver samtidsromaner. Flera av dem har filmatiserats också. Kul med något oväntat och överraskande! Jag har faktiskt läst en av hennes böcker, Snäcksamlarna för länge sen.

Färdtjänsten skötte sig den här lördagen också. På hemvägen var han en kvart för tidig, vilket aldrig har inträffat tidigare. Vi var vid utcheckningen när mobilen ringde och föraren sa att han väntade på oss. OK, men det fick han faktiskt göra. Vi var nästan klara och han behövde inte vänta mer än 5 minuter, fortfarande 10 minuter före beställd tid. Visst var det skönt att vi slapp vänta för en gång skull! Det var skönt att komma hem igen efter en rolig dag.

Nu ska vi snart äta middag och se på en av förra veckans filmskatter. Valet faller nog på it’s Complicated.

Ha en trevlig lördagskväll!

beary_happy_saturday_teddy_bear /Julia

5 kommentarer:

 1. Vad härligt att utflykten blev lyckad.
  Matte såg Potter i morse men får nog se den igen en annan dag.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Här har det oxå varit varmt inatt och idag har det mest småregnat HELA dagen = legat i sängen mest hela dagen :)
  Min matte säger att hon älskar Rosamund Pilchers böcker , hon har en hel drös av dom i bokhyllan.
  Skönt att Färdtjänsten skötte sig även denna gången !
  Ha en fortsatt trevlig lördag :)

  SvaraRadera
 3. hej låter som en bra dag tycker jag.kram kram

  SvaraRadera
 4. Åh så trist att få fel skiva. Pilcher har jag läst en bok av och tyckte den var så tråkig.

  Här har det också varit vart vi har haft 8 plusgrander nästan hela dagen. Konstigt med tanke på att det är först advent nästa söndag.

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Härligt när allt fungerar!Matte tyckte att de hade fått till slutet riktigt bra på HP. Nosbuff

  SvaraRadera