Väderprognos för 5 dagar

söndag 13 november 2011

Hej igen mitt i natten…

 

hi3

Ja, här sitter jag igen… Jag vaknade vid ett-tiden av att jag hade ont och kunde inte somna om. Jag smög upp för att inte störa mina älsklingar. Smulan följde med mig bara för att sova vidare i soffan. Därifrån kan hon hålla koll på mig.

Jag har bryggt en kanna thé åt mig. Gott med lite varmt i magen. Jag har också ätit en ostmacka till.

Jag kikade runt hos mina bloggkompisar ett varv för att se hur deras lördag avlöpte. Jag stängde av datorn tidigt och många av mina vänner har mycket senare kvällsvanor än jag. Inte så konstigt egentligen, jag är en typiskt morgon människa och därför är kvällstrött., men kommer jag över trötthetströskeln kan jag vara uppe rätt länge. Fast sen jag blev sjuk blir det nästan aldrig att jag tillåter mig att göra det. Jag behöver sova och går till sängs när jag känner mig trött på kvällarna.

Jag är inne i en strulig sömnperiod just nu, men jag stressar inte över det. Jag går upp några timmar och lägger mig igen när jag blir sömnig på nytt. Jag har ingen aning om vad det beror på. Jag har haft sömnsvårigheter tidigare också, men har aldrig ätit sömntabletter efter att jag mådde så dåligt av de mildaste dosen i 20-års åldern. Jag kände mig som en zombi dagen efter, precis som om huvudet var fullt med vadd. Usch, det gör jag inte gärna om.

Jag är övertygad om att jag kan sova om jag behöver det. Jag borde ha sovit gott efter gårdagens utflykt. Jag blir trött av en intensiv dag, men det är kanske just det. Jag får ofta ont och därför sover sämre. Jag tog ingen värktablett innan jag la mig igår. Jag vill inte ta någon om jag kan slippa, men jag tog en för en stund sedan, jag känner att jag behöver mer sömn.

Lika bra att jag försöker att somna om och sover några timmar till.

4 /Julia

3 kommentarer:

 1. Så du har också haft svårt att sova i natt. Själv låg jag vaken i flera timmar för jag ville inte väcka Philemon som sov vid mina knän, men till slut steg jag ändå upp och gjorde som du - te och en smörgås. Nu ska jag försöka somna om så jag får sova lite i alla fall annars förstör jag dygnsrytmen och det är inte bra.

  God natt önskar Gitte

  SvaraRadera
 2. Hoppas att John BLund kom fort. Mysigt med sällskap när man tassar upp.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Stackars dig som både var sömnlös och hade ont. Du är verkligen en kämpe som bär dina lidanden med så stoiskt lugn, jag beundrar dig för det!
  Förstår din motvilja mot sömntabletter, har precis samma "dagen efter"-erfarenheter av dem som du, så jag tar aldrig sådant. Det finns liksom ingen quick fix, suck.
  Hoppas du kunde sova sedan och att dagen har varit ok trots nattvakan.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera