Väderprognos för 5 dagar

onsdag 9 november 2011

God morgon kyliga klara onsdag!

 

00001-1

Det var en ledsam nyhet vi läste imorse hos en av våra bloggvänner Gråtande ansikte. Bloggkatten Maja Maja har tassat över regnbågsbron igår. Vi tänker på hennes familj och delar deras sorg över att en älskad familjemedlem inte längre finns hos dem. R. I. P. Lilla Maja!

Vi har haft minusgrader inatt och det är rimfrost på de tak som jag kan se från våra fönster och i gräsmattan. Det var –1,2 grader som kallast och nu visar termometern +0,2, men solen håller på att gå upp. Det blir säkert en fin men kylig höstdag! Det ser lovande ut, med den blåa himlen i alla fall, prognosen är soligt och 3-5 plusgrader för idag.

Jag har inga speciella planer för dagen. Jag ska kanske se om filmen maken köpte och hade med sig i fredags.

Water for

Vi tyckte om den och jag ser gärna om bra filmer flera gånger. De flesta av våra många filmer och serier kan vi se med glädje flera gånger. (Visst har vi köpt några riktiga bottennapp ibland billigt, men inte ofta och de är få. ) Man upptäcker så mycket som man missar första gången. Då är man mest koncentrerad på den okända handlingen och vill se hur filmen slutar. Ser man en film som man känner intrigen i, kan man vara uppmärksam på ett annat sätt och lägga märke till fler detaljer.

Jag vet inte hur många gånger jag har sett filmerna om Harry Potter till exempel, ändå hittar jag saker jag inte har lagt märke till förut.

Jag slukar vanliga böcker på samma sätt. Det är egentligen andra gången jag läser en bok, som jag läser den på “riktigt”. Första gången har jag för bråttom igenom handlingen.

Jag har en annan egenhet, jag bläddrar i alla tidningar och kataloger bakifrån och framåt. Det har jag gjort så länge jag kan minnas tillbaka om de inte var nån serietidning i barndomen. Jag vet inte varför, det blir bara så.

En förklaring kan ju vara att korsorden fanns i slutet i veckotidningar före korsordsbilagornas tid.

Nu är det dags att ta första omgången av min dagliga träning. Jag är klar med frukosten och de andra morgonsysslorna, lika bra att sätta igång!

Ha en trevlig onsdag!

968161zjpgad6ooqromancia/Julia

4 kommentarer:

 1. Stackars katt och hennes familj, nosgos till alla från mig!

  Skrattar gott åt dina egenheter för det är som jag skulle beskriva matte, hihi! Alltid läsa tidningar bakifrån och vissa filmer måste hon se flera gånger och likadant med bra böcker.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Vi är så ledsna för Maya. Men hon har det bra nu. Det var kallt hos oss också så matte fick skrapa rutorna på bilen idag men nu kommer det kanske flera fjäderkotletter! nosbuff

  SvaraRadera
 3. När jag får ett eget hem ska jag nog också se på filmer. Fast jag vill helst se på såna med katter i. De tycker jag är bäst.

  SvaraRadera
 4. Vi har också läst om Majas tragiska bortgång, det är så sorgligt.
  Bra böcker och filmer är en del av det som gör livet värt att leva :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera