Väderprognos för 5 dagar

torsdag 17 november 2011

Sol från en klarblå himmel idag igen!!!

 

Torsdag

Natten som gick var mild, med en lägsta temperatur på +3,2 grader. Det är ungefär samma som nu på förmiddagen. Det är den tredje soliga dagen på raken denna vecka. Härligt! Är det inte lite ovanligt i november egentligen. De brukar vara gråa och tämligen sol fria.

Förra året hade vi närmare 4 dm snö vid den här tiden. Det är så skönt att det dröjer! För mig kan det utebli helt och hållet… eller snöa några cm dagen före julafton, ligga kvar till trettonhelgen, sen är det mer än nog efter de två otroligt snörika vintrarna vi har haft. Bara lite snö för att lysa upp, mer än så behövs inte tycker jag.

Jag vill inte bli lika instängd igen som då. Det var inte kul att inte komma någonstans på grund av snömassorna. Jag kunde inte ens ta mig till affären, det var inte roligt alls.

På vintrarna umgås jag via nätet och telefonen med mina vänner. Det är jobbigt för dem att hälsa på utan bil, men så länge det är barmark går det mycket bättre. Allt är enklare för oss då.

Jag har inga direkte planer för dagen, mer än att se den sjätte Potterfilmen. Halvblodsprinsen. Del 1 av den sjunde kommer jag att titta på imorrn, innan maken kommer med den avslutande delen. Det är spännande att få se den äntligen.

Jag tycker att det är jättebra med samma skådespelare igenom alla 8 filmerna. Det var ju tal om att de tre huvudpersonerna skulle bytas ut efter den fjärde filmen, då de har “vuxit” ur sina roller. Vilken tur att de tänkte om!!!

Hoppas att solen skiner hos er också och ni har möjlighet att njuta av detta ljuvliga höst väder. Smulan och Amanda är i rastgården och passar på att ligga och lapa sol medan de tittar på alla fjäderkotletterna. Jag ska strax vädra och sitta i solen en stund jag också.

Torsdag 3 /Julia

9 kommentarer:

 1. Nej ingen sol här inte. Har inte varit ljust alls i dag här. Så tråkigt.

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Här har inte solen synts till heller. Dystert. Tråkigt när man inte ser ngn sol.

  Tasskram

  SvaraRadera
 3. Här har inte solen synts till heller. Dystert. Tråkigt när man inte ser ngn sol.

  Tasskram

  SvaraRadera
 4. Det har varit ett riktigt novemberväder hos oss, grått och råkallt men ändå plusgrader.
  Det är bra att snön dröjer och jag och matte tycker som dig att lite snö är fint men inte i mängder.
  Det måste ha varit hemskt att vara så isolerad, man vill ju gärna ut nån gång.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Har minsann INTE varit något solsken här idag alls :(
  Fördelen med det är ju att man med gått samvete kunnat med att ligga i mattes säng HELA dagen ;-)
  En massa vitt vill vi inte heller ha , som du skriver så räcker det med ett par centimeter så det blir lite ljusare :)

  SvaraRadera
 6. Sol och fjäderkotletter det är livet på en pinne det! Hoppas att det blir fint i helgen också.Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Jaha, det verkar som om solen lyst just där du befinner dig! Det unnar vi dig verkligen. Här har det varit grått och trist hela dagen. Liksom ett mörker som aldrig riktigt släppte i morse. Dessutom kändes det lite rå-kallt inne så nu har jag tänt i pannan. Så tar vi badkväll. Det är alltid trevligt!

  Kram från Gammelmatte & Co

  SvaraRadera
 8. Vi minns med fasa förra vintern, när till och med vi skåningar blev fast i snömassornas skoningslösa grepp. Måtte det inte bli en likadan vinter till!
  Förstår att det blir extra jobbigt för dig när snön ligger djup.
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 9. Här hoppas jag också på en snöfri eller snöfattig vinter. Jag har inte så mycket emot snön i sig, men är så trött på att kommunikationer inte fungerar. Tror nästan jag får göra som du, se om Harry Potter-filmerna. Jag såg senaste delen i onsdags, men vissa saker från tidigare filmer hade jag helt glömt bort och förstod då inte sammanhanget. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera