Väderprognos för 5 dagar

söndag 6 november 2011

God morgon sköna milda söndag!

 

MoL%20(31)

Vaknade tidigt imorse efter en god natts sömn. Vi kom i säng tidigt igår kväll. Maken var trött. Hoppas att han inte håller på att bli förkyld. Han nös en hel del igår.

Det var milt inatt också, 7,6 grader som kallast. Termometern visar nu (kl. ½7) 8,4 grader och det är nån timme kvar till gryningen.

Jag började att läsa boken jag fick, twilightsagan den är jättebra!

Stephenie Meyer ger en bakgrund till sina karaktärer. När och var de föddes, vad de gjorde i sina första liv, vem som förvandlade dom och varför (vampyrerna) och om hon hade nån verklig förebild till personen eller ej, flera släktträd för varulvarna och en massa annat intressant. Vem som helst kan googla information om Quileute legenderna och läsa om dem! Liksom om vampyrer på nätet.

Det ska bli jätteroligt att lyssna på böckerna igen, nu när jag vet mer om dem. Det finns ju glimtar av information i böckerna i och för sig, men det är inte så mycket. Hon berättar en massa roligt som man (läs jag och många andra) kanske undrat över.

Jag tycker att det var genialt av författaren att skriva sin egen förklaring till karaktärerna och hur böckerna egentligen kom till. Hur hennes dröm blev till härliga och läsvärda böcker. Jag vet ju att dessa är egentligen ungdomsböcker och tonåringarna är vilda, men jag, en “tant” (på mogna (?) 56 år) njuter av dem också. Visserligen är jag ung till sinnet och gillar massor med icke vuxenböcker och filmer och det skäms jag definitivt inte för! Jag läser lika gärna Astrid Lindgren, Lotta-böcker och Potter, som nån nobelpristagare eller klassiker. Omväxling förnöjer.

(Vi har nån form av “lexikon” till Harry Potter också, men den har inte J. K. Rowling skrivit, utan någon annan. Det blir absolut inte samma sak.)

Nu ska jag fortsätta att läsa om karaktärernas motorfordon och hur hon tänkte, hur valet föll just på den speciella bilen eller motorcykeln och framförallt varför. Hon gör medvetna val, de är ingen slump.

Jag önskar er alla en verkligt fin november söndag!

00011-1 /Julia

5 kommentarer:

 1. Härligt att få sova ut. Även jag fick sova idag, utan busiga missar som försöker allt för att väcka en. :) Hoppas att din man klarar sig från förkylningen. Jag tror att det ovanliga vädret gör det svårare att klä sig rätt. Man blir för varm, tar av eller öppnar jackan, blir nedkyld osv. Ha en trevlig söndag! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Det är förkylningstider men hoppas maken klarar sig ifrån det.
  Lite spännande att läsa hur författaren tänker i sin val i böckerna.
  Så skönt att du slippar vakna mitt i natten men det är så klart mysigare att ha maken hemma så det hjälper nog en del.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Jag är nog också den som kan läsa en det ena och än det andra i bokväg. Det ska ju inte ha med åldern att göra heller.
  hoppas L klarar sig från förkylningen det är inget vidare.
  Ha en bra dag och njut av varandra. Kram från oss häruppe i norr.

  SvaraRadera
 4. Har alls inte varit med i det här med vampyrerna. Funderat på att börja läsa de serierna men har inte blivit av.

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Här ringde minsann klockan redan 06:05 för då skulle matte upp och åka till jobbet :(
  Imorgon är visst matte ledig och förhoppningsvis så ska det inte sättas någon klocka på ringning då ??
  Hoppas ni haft en mysig söndag !!

  SvaraRadera