Väderprognos för 5 dagar

onsdag 2 november 2011

Godmorgon varma onsdag!

 

00048-1

Idag är det varmt ute! Redan vid 6-tiden visade termometern över 10 plusgrader. Nu är det 10,9 grader och det var 9,2 som “kallast” natten som gick. Någon sol lär jag nog inte få se, himlen är jämngrå som jag kan se. Inte den minsta lilla glugg i molntäcket, än så länge.

Vi har sovit gott, men jag är lite stel = jag har sovit djupt och stilla. Lite morgonträning råder nog bot på stelheten. Fast någon har stoppat en igelkott i min toffel. Det sticker mer än vanligt under foten. Jag har ju domningar i hela vänstra sidan av kroppen, som känns mer eller mindre jämnt, men idag är det värre.

Det är svårt att beskriva känslan, men det känns ungefär som när en (frisk) arm till exempel har somnat och det sticker och pirrar i den när den “vaknar” igen eller som om jag hade sockerdricka i den vänstra sidan av kroppen. Jag har ju vant mig på dessa 3½ år, som jag har haft den. Ibland glömmer jag rent av bort känslan och måste känna efter om den har försvunnit, men inte då. Den känslan får jag dras med livet ut.

Just nu har jag 3 rådjur som mumsar fallfrukt under äppelträden. Förmodligen är det en hind med sina 2 kid. De är så söta. Egentligen vill jag inte ha dem på tomten, men jag låter dem vara (jag kan skrämma bort dem om jag knackar på fönsterrutan), Smulan och Amanda sitter och tittar på dem och klapprar med tänderna. De låter så roligt, deras kroppar är stela av spänning och iver. De sitter ju på första parkett.

Idag tänker jag göra om lite bland mina böcker i datorn. Jag tänker lägga upp mappar för författarna som jag har flera böcker av.

Då minskar första listan som visas väsentligt. Av till exempel Jan Guillou, Håkan Nesser, Jan Mårtensson, Arto Paasilinna med flera har jag många böcker av. Lika bra att göra författarmappar. Jag vet ju i regel vilken författares bok jag letar efter, så här är det bara att ta fram rätt mapp och få hela deras bok utbud på en gång. Jag får ju göra det på den externa hårddisken också. Jag har lite att pilla med idag också.

Har man inget att göra får man “hitta på” jobb att fördriva dagen med.

Idag är det onsdag, när maken ringer vid lunch är halva veckan avverkad. Skönt, resten kommer att gå fort.

Jag funderar på att åka till biblioteket på lördag, men jag har inte bestämt mig än. Jag väntar och tittar på väderutsikterna för nästa lördag. Det kan jag se på tio-dygnsprognosen på nätet. Jag väntar med att bestämma mig tills jag kan se hur det blir. Böckerna som jag har hemma behöver inte lämnas igen förrän den 23/11, så jag har gott om tid på mig. Egentligen vore det rätt skönt att inte behöva åka nån stans kommande helg.

Jag är orolig att snön ska komma. Vid den här tiden, förra året, hade vi ganska mycket av den varan. Usch!!!

Jag hoppas på en snöfattig viner i år, det gjorde jag förra vintern med, men den blev vidrig. Jag kom ingenstans med elrullstolen, jag fastnade bara i snömassorna. Så det var mycket för maken att släpa på från bussen.

Denna höst har vi förberett oss bättre med tunga saker som kattmat och kattsand. Det som finns hemma bör räcka länge. Kattmaten i alla fall. Några påsar kattsand ska vi nog köpa nästa gång vi handlar, för säkerhets skull.

Nej, nu ska jag fylla på min mugg och läsa vad mina bloggande vänner har haft för sig, efter jag stängde av datorn igår.

Ha en trevlig onsdag! *pekar på bilden och fnissar*

funny-pictures-cat-plots-to-get-cheeseburger /Julia

5 kommentarer:

 1. Här är det oxå mulet och varmt idag.
  Jag har mest tänkt slappa hela dagen så jag orkar att busa hela natten ;-)
  Vi hoppas oxå att det dröjer tills den där snön kommer !!!
  Ha en finfin onsdag :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det betydligt varmare än vanligt. Jag har fått byta tillbaka till tunnare jacka för att inte bli röd som en tomat i ansiktet av överhettning. Snön kan gärna låta vänta på sig (eller utebli) för vår del också. Ha en riktigt bra dag! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Vilket bibliotek du måste ha! Underbart! Visst är det härligt med lite olika djur, är så kul att se på! förstår att Amanda och Smulan tycker att det är spinnande!
  Nu får vi hoppas att snön dröjer men det vore trevligt med liiite till första advent eller Lucia.nosbuff

  SvaraRadera
 4. Det är bra att få den ordning man vill på sina böcker så det går lätt att hitta.
  Spännande för jamisarna att kolla in rådjuren som är stora mot vad dom själva är.

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera