Väderprognos för 5 dagar

söndag 20 november 2011

Åter en natt med plusgrader!

 

Morrn 35

Jodå, jag vet… Det är söndagsmorgon och kolsvart ute, men här sitter jag med en bok och alla andra i huset sover. Jag vaknade för ett nödvändigt besök i badrummet och kunde inte somna om.

Vi valde

Stolthet

BBC’s fina filmatisering av Jane Austens Stolthet och Fördom för gårdagskvällens underhållning. Den är ju rätt så lång och vi såg 1 DVD av 2. Halva, med andra ord. Tänk att jag tycker att just den här är den bästa versionen av boken. Gjord som TV-serie i 6 delar. Colin Firth är jätte bra i rollen som Mr Darcy liksom Jennifer Ehle som Elisabeth.

Komedin som gjordes

Lost in Austen

delvis på boken såg vi för inte alls länge sedan. Den är verkligen sevärd och jätterolig. Jag blev sugen på att se originalet och föreslog den istället för filmen vi först tänkte se. Eftersom maken inte hade nåt emot att se en engelsk kostymdrama föll valet på den. Vi lär se resten till dagens frukost om några timmar.

Jag har läst och lyssnat på boken flera gånger, men tycker att den är lika underhållande fortfarande. Det är bara så med vissa romaner. Jag läser gärna om mina favoriter flera gånger.

cat151/Julia

4 kommentarer:

 1. Vinke VInk !
  Här sov vi ända till 10:00 idag , så det bidde ingen frukost utan brunsh istället :)
  Ha en finfin söndag !

  SvaraRadera
 2. TV serier blir oftast bättre än filmer (i vissa fall i alla fall) säger matte för när de gör en film så måste så mycket tas bort från boken för att filmen inte ska bli så super lång!
  Såna där nödvändiga besök är trista och speciellt om man inte kan somna om igen!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. hej blir kvar på lanthandel.bloggplatsen.se iallfall,den andra krånglar sådant!

  SvaraRadera
 4. Den versionen av Stolthet och fördom har jag också, och jag tycker också väldigt mycket om den. Sedan fick jag en gång med en variant med en kvällstidning, där handlingen var förlagd till dagens Indien och med många indiska skådespelare. Minns inte vad den hette men rätt skoj var det att se den omgjord så. Kurr och burr.

  SvaraRadera