Väderprognos för 5 dagar

lördag 6 december 2014

Lat lördag?!?

 

saturday_02

Vår lördag började med en mysig frukost för två. Efteråt gick maken ut för att fylla på pippisarnas restaurang, de hade ätit upp allt utom talgbollarna.

Men allra först får ni se våra kalendrar som jag har knåpat med under rätt många timmar tidigare i höst.

PICT1600

Visst är de fina? De kom ju också i veckan som gick. Makens är fickkalendern med bara Amanda på framsidan och han får väggalmanackan med. Han får kika på fina bilder på oss och vårt paradis dagligen, många av bilderna har han tagit själv. Jag tar den med både honom och Söta Fröken på framsidan. Jag har fler bilder på honom i min och han har fler bilder på mig i sin. Det var rätt så kul att göra dem, så vem vet om vi inte gör några till kommande år.

Sedan byttes mina sängkläder till det nya duntäcket och kudden som hör till. Jag var lite tveksam, men maken sa att jag skulle tjuvstarta och byta till dem redan idag. Han tyckte att det var onödigt att jag bara skulle titta på den stora påsen istället för att njuta av innehållet.

Maken hade tvättat de nya påslakanen som vi hämtade förra veckan. Det ska bli spännande att se om de är så mysiga och varma som våra gamla (nästan 15 år) duntäcken var. Kuddar kan vara knepiga, självklart behåller jag min gamla älsklingskudde och hoppas på att jag gillar den nya också. Jag använder två kuddar när jag sover (en vanlig ganska tung dun blandning (min älsklingskudde) och en formpressad anatomisk nackkudde), men tre när jag läser. Min nya får bli läskudden till att börja med, jag måste prova den, så jag inte får ont av den. Så jag och Amanda har en spännande natt att se fram emot. Hennes lilla igloo ställdes tillbaka i hörnan och som jag skrev, sover hon gärna i den när jag har släkt läslampan.

Vi får se om de nya gardinerna blir uppsatta också eller om de får vänta tills maken är ledig under helgerna. De är ju inga jul gardiner, så det spelar egentligen inte så stor roll när de kommer upp.

Annars ska vi inte göra så mycket mer. Vi ska promenera ner till brevlådan och se vad som finns i den. Förmodligen bara en massa reklam. Det kommer ju så mycket “post” så här strax före jul, liksom våra mail är fulla av “kom och köp”. Jag läser inte mycket av dem över huvud taget. Merparterna hamnar direkt i papperskorgen utan att jag öppnar dem ens.

Middagen blir en form goda kycklingfiléer med purjolök i en härlig ostsås. Praktiskt att kunna göra hela rätten i ugnen med lite förberedelse. Kycklingfiléerna måste brynas i förväg, men sedan är det bara hälla resten av ingredienserna i formen. Inklusive riven ost efter smak. I originalreceptet är det ädelost, men eftersom maken inte är så förtjust i den, så byter jag ut den mot vällagrad cheddar. (Gammal bild, men såhär kommer den att se ut idag också)

100_0113-1

En favoritrecept som jag fick av en kompis för många år sedan. Det ska vara kokt potatis och lite sallad till. MUMS! Efterrätten blir vår vanliga. Glass med min ljumma hallon sås av årets hallonskörd.

Vi önskar er en härlig december lördag!

jlm95 /Julia

10 kommentarer:

  1. Hej vännen vad underbara fina kalendrar o maten ser jättegod ut :-) kramisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul mede nåt som man har gjort själv! Maten blir smaskens!

      Radera
  2. Vilka fina kalendrar. Tänk vad mycket man kan göra själv nu för tiden om man bara har tid och lust.

    SvaraRadera
  3. Kul med kalendrar som man själv gjort och med bilder på sin/sina älsklingar.
    Det var väl smart sagt av maken att du skulle prova det nya direkt, varför vänta det hade inte vi kunnat göra här, hihi!

    Kramizar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det smart av honom! Det tycker jag med. Jag hade aldrig fått täcket i påslakanet själv utan hjälp och inatt blir det premiär.

      Radera
  4. Kalendrarna ser ut att ha blivit hur fina som helst :D För att inte tala om middagen ni ska avnjuta :) MUMS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är jättenöjda med kalendrarna och middan blev precis så god som den alltid blir. Den kan smaka olika beroende på vilken ost jag använder till den.

      Radera
  5. Vad kul att kalendrarna blev så fina och mysigt med nya sängkläder!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera