Väderprognos för 5 dagar

måndag 29 december 2014

En kall måndag!

 

Mer tea 2

Vi vaknade till den kallaste morgonen hittills. Vår termometer visade –15,7 grader. Våra matställen är välbesökta av småfåglarna. Nu behöver dom verkligen de frön och talgbollar vi bjuder dem på. Vi tänker på de katter som inte har nånstans att värma sig. Grymma människor som har sett till att de har blivit hemlösa! Hur kan någon göra så? Vi har några katter i området som går lösa, men kalla dagar är de inne i värmen efter bara en kort tur ute. De är inte hemlösa!

Jag har inga måsten, annat än min dagliga träning. Den liggande delen gör jag varje morgon innan jag går upp för dagen. Nu är den avklarad, jag är klädd och har bäddat min säng så gott jag kan. Fluffat till kuddar och duntäcke och lagt på microfiber-pläden så gott jag har kunnat.

Jag behöver tips på hur jag får den mindre statisk. Den sprakar av elektricitet varje gång jag hanterar den. Hur har ni gjort? Har ni sköljt den i nåt speciellt? Berätta, alla tips är mycket välkomna. Stackars Amanda får också stötar av den. Så jag har lagt på en vanlig gammal yllefilt till henne ovanpå. Den är liten så den täcker inte hela sängen, men hon har lärt sig att bara gå på filten.  Det hjälper, men jag skulle vilja att den inte skulle behövas. Jag gillar färgen på den nya pläden, men vi får stötar av den allihop och det vill jag undvika. Det måste finnas nåt sätt att bli av med den statiska elektriciteten. Snälla hjälp mig om ni har något knep.

Ha en trevlig dag, trots att det är måndag!

monday2 /Julia

12 kommentarer:

 1. Matte säger att de hade några filtar på jobb som var likadana men hon la dom i vasken med rätt mycket sköljmedel och lät dom sen lufttorka och det blev bättre.
  Vi kan inte förstå hur man kan skaffa ett djur och sen tröttna på det man gör ju inte så med barn så varför gör man det med oss djur. Har man skaffat oss så ska vi ha det bra och absolut inte överges för det är så otroligt hjärtlöst och elakt!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni lyckades med att pricka kommentar nr 11.111 GRATTIS!
   Det var inte dåligt!!! Ni har ett rekord till om jag inte minns fel ;-)

   Tack för tipset! Vi ska försöka med det!
   Visst är det uselt att inte tänka efter innan man skaffar några djur. De är definitit inga slit å släng ut när du tröttnar, utan levande kännande varelser.

   Radera
 2. Ja nu är det riktigt kallt, vi är glada över att vi är inne i värmen! Mycket tid för gos blir det för matte och husse är lediga, det gillar vi!Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Vi har några vanliga filtar som blir elektriska och matte har blandat vatten med sköljmedel i en sprayflaska som hon sprayat på så det blir fuktigt och sen får självtorka och det brukar hjälpa.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ännu ett smart tips! Den ska jag absolut prova innan jag sköljer pläden.

   Radera
 4. Hmm, det där måste vi genast pröva, det med att fukta med sköljmedel. Vi har tidigare fått höra att man inte ska tvätta plädarna med sköljmedel, endast med tvättmedel, men en dunderkur var det ju inte precis. Hoppas det andra fungerar bättre :D
  Visst var det kallt i morse, matte har frusit hela dagen och jag har haft min tjocka vinterkappa på mig på varje promenad. Verkligen tur att jag får komma in igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas och tror jag med! Alice har två småbröder, så jag tror på henne å hennes matte. Aamors tips är säkert jättebra, men jag provar att spraya först.
   Ja Laika, vi har tur som har det varmt å mysigt. Dessutom har du ju fått ett eget duntäcke att krypa under när du kommer in, varmt å gosigt!

   Radera
 5. vi förstår inte heller hur folk tänker när det gäller oss djur :( Vi är inga *slit och släng varor* som en del tycks tro, Man SKA tänka sig för en gång innan man skaffar oss djur, inte efteråt.
  Elaka tvåbeningar det finns hos vissa :(

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt! Folk tänker inte på att vi lever 10 - 15 - 20 år om vi får må bra.
   Inte slänger de ut sina "gamla" barn, när de får ett nytt. Bedrövligt!

   Radera
 6. Ja, det är så hemskt med alla övergivna djur som svälter och fryser <3 Att människor kan vara så grymma övergår vårt förstånd.
  Vi har talgbollar utanför fönstren men det kommer inga fåglar till dem :( Kanske vi bor för högt upp - tre trappor, alltså fjärde våningen.
  Tror att sköljmedel motverkar statisk elektricitet, och sedan ska man absolut inte torktumla fleece. Sedan kan det också vara att luften är torr. Så var det när jag var i Luleå på jobb en vinter, då tvingades jag och fotografen att öppna hotelldörrarna med fötterna för att inte få stötar. Måste ha sett underligt ut men det struntade vi i :D Luftfuktare kan vara en lösning om luften är torr. Har ni elvärme eller vattenburen värme? Tror att elvärme gör luften torr.
  Vi önskar er alla ett riktigt mysigt och härligt 2015, kära vänner! <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har elvärme, men Amandas vattenfontän ger ganska mycket fukt, så det är inte torrt inne, Jag har märkt att jag måste fylla på vattentanken oftare än på sommaren!

   Radera