Väderprognos för 5 dagar

torsdag 11 december 2014

Nu vet jag varför jag hade strul med nätet igår…

 

sleepy2_136524582

Jag har sovit uselt inatt. Låg länge och såg på festligheterna från Nobelmiddagen igår kväll och drömde konstiga drömmar när jag äntligen somnade vid ett-tiden. Vaknade för ett akut besök i badrummet strax före fem, sedan gick det bara inte att somna om! Det var lika bra att gå upp och göra frukost. Jag måste nog sova lite idag på dan. Lär väl försöka efter dagens lunchsamtal med maken.

När jag läste tidningarna imorse fick jag reda på varför jag höll på att få fnatt på min uppkoppling igår. Jag har ett mobilt bredband från Telia och det var inte bara jag som hade problem med nätet från igår eftermiddag till kvällen innan jag gav upp helt. Alla deras kunder hade trubbel igår tydligen. Först trodde jag att det var Chrome som hade fått spader, så jag provade både Firefox och Exploder som inte heller fungerade. Visserligen kunde jag läsa bloggar genom surfplatta (Tele2, mitt gamla jättebilliga abonnemang, där jag har en jättepott att göra slut på från långt tillbaka) och mobil (Comviq mitt fastpris senior 55+, abonnemang), men det är inte riktigt samma sak som i datorn. Allt blir så småttigt med de mindre skärmarna. Idag fungerar allt som vanligt igen, tack och lov! Jag är ju beroende av nätet här ute på vischan. Hela min värld finns ju på nätet. Vänner, tidningar ja allt.

Jag hann ut på Amazon.com en sväng innan strulet började och hittade en intressant liten bok, mer som en pamflett faktiskt, om min favorit ras bland hundarna, jag tänkte genast på lille busiga Aamor och hans matte. Den var jag bara tvungen att hämta, den var ju gratis då! “Boken” tog inte lång stund att läsa ut, jag kände igen mycket av det jag läste och skrattade gott!

817DWW4wpdL._SL1500_

Vädret verkar ha stillnat något. Det blåser inte riktigt lika hårt som i gårdagens hårda storm. Vi har ingen frost heller. Termometern visar +4,5 grader, varmast hittills denna vecka!

Amanda sover gott efter sin frukost. Hon har väl inte heller fått sova färdigt. Jag kommer att göra det som jag alltid gör. Läsa, lyssna på musik, kanske lösa korsord.

Ha en trevlig torsdag, det är ju fredag imorrn äntligen!

kranz2 /Julia

11 kommentarer:

 1. Usch och fy, det är inte kul när nätet strular :( Vi har också drabbats, min dator - inköpt för bara något år sedan - kraschade plötsligt i går och vägrar nu vakna till liv. Som tur är har jag den gamla tröskverksdatorn kvar, den som spar han har :-) Men trist ändå, tur din uppkoppling fungerar igen.
  Vilken gullig bok, man får aldrig nog av de fyrbenta charmknuttarna :-) <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 2. Hej vännen vad fin bakgrund du har i bloggen :) kramisar

  SvaraRadera
 3. Det är jobbigt att gå på fest ;-)! Roligt att titta på i alla fall! Hoppas du fick en lagom lång tupplur idag! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, inte kunde jag sova nåt heller. Det blir tidigt i säng ikväll!

   Radera
 4. Det blev för mycket dansande för dig på festen så därför sov du nog dåligt eller så åt du för mycket mat, hihi! Vi tittade inte på det för vi ville inte bli trötta i benen, hihi!
  Nä skämt åsido, det är jobbigt när man sover dåligt.
  Vad kul att där fanns en Shih Tzu bok du kunde läsa, matte har en del och kan också skratta gott och så hör jag henne säga "jo precis så är det" mm, undrar vad hon läser då för själv är jag helt normal efter Shih Tzu-mått mätt, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog just därför att du är "helt normal efter Shih Tzu-mått mätt" som vi skrattar så gott, tror du inte???

   Radera
  2. Är nog så ja! ;-)

   Kramizar & Nospussar

   Radera
 5. Jo, telia på jobbet så vi hade stora problem vi med. Tack och lov fungerade allt hemmavid, fast det förstås...då är det inte telia längre.
  Hoppas natten till fredagen bjuder på lite längre sömn än till tidiga ottan :)

  SvaraRadera
 6. Vi hade kul på festen Vilka klänningar. Min första hund var en shi tzu. Vi ska ha lucia på jobbet. Ska sedan äta go maten med jobbarkompisarna. Må så gott Kraniz. Gunilla.

  SvaraRadera