Väderprognos för 5 dagar

måndag 8 december 2014

En solig måndag!

 

3monday47

Jag vaknade vid 8-tiden till en lovande måndag. Solen var på väg upp och nu skiner den från en klarblå himmel! Temperaturen är +3,1 grader. En härlig måndagsmorgon med söndagsväder, men vi hade soligt och fint igår också! Jag ids inte att dra ner rullgardinen för fönstret den skiner in igenom. Det är så mysigt att få njuta av att få solen i ögonen igen.

Man kan inte annat än bli glad av att se alla våra småfåglar som njuter av maten vi  bjuder dem på runt om i träden. Amanda har roligt åt dem när hon sitter i fönstret och tittar ut. Hon ger ifrån sig många roliga ljud när de är riktigt nära, gör små skenattacker mot fönsterrutan för att försöka få tag i dem.

Hon har till och med glömt morgonens race runt huset, men hon var ute på verandan då jag vädrade en liten stund. Jag satt själv i solen i dörren den lilla stund den var öppen. Amanda följde snällt med in då jag ville stänga. Hon sprang genast till fönstret för att fortsätta att följa småfåglarnas mumsande runtomkring oss.

Jag har letat som en tok efter julmusik utan sång, men hittar det bara inte. Jag frågade maken om  han mindes vilket album det var, men han trodde inte att vi hade nån sån alls. Nåja jag får kika lite till, men han har nog rätt. Visserligen finns balettmusik med jultema, typ Nötknäpparen och annat, men det var inte dem jag tänkte på. Möjligen hade jag hört musiken strömmande genom naxosmusiclibrary.com tack vare mitt bibliotek. Där finns all möjlig musik att lyssna på strömmande om ens bibliotek är ansluten till tjänsten. Man loggar in med sitt bibliotekskortnummer. Sedan är det bra att välja vad man vill lyssna på. De har massor att välja på! Både klassisk musik (min favoritmusik) och nytt.

Jag önskar er alla en lika solig dag som vi har, denna decembermåndag!

00026 /Julia

12 kommentarer:

 1. Soligt idag här också. Svårt att tro att det är den 8 december. Vi har ingen snö här, bara tunna isskorpor lite här och var och halka.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är bra underhållning för söta fröken att titta på fåglarna och önska att hon hade fått en smakbit, hihi!
  Vi hade lite sol idag också, blandat med hagel och mulet men man blir glad då den visar sig!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara för henne, jag gillar att titta på småfåglarna också när jag lyfter blicken från det jag läser.

   Radera
 3. Jo det är ju december och jag hittade en buske full av knoppar på förskolan idag. Soligt och plusgrader här också. Uppochnedvända världen eller hut? Må så gott, Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaeee, men kanske. Mig gör det definitivt inget om snön uteblir denna vinter!

   Radera
 4. Så härligt med lite sol! Vi blev jätteglada här! Fjäderkotlettsspaning är ren underhållning! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Underbara sol :) Vi fick se den en stund idag också.
  Vad sött av Amanda, nog tror jag att hon har det roligt där i fönstret alltid :D

  SvaraRadera
 6. Vi är riktigt avundsjuka på era fjäderkotletter utanför fönstret!
  Visst var det härligt med lite sol!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera