Väderprognos för 5 dagar

söndag 7 december 2014

2:a Advent!

 

2.advent-0005

Oh, så gott jag har sovit inatt!!! Men jag ska kanske börja från början. Igår kväll var det spännande att gå till sängs. Skulle jag trivas med de nya sängkläderna?

Jodå, efter lite trixande satt jag bekvämt till rätta och kunde börja läsa. Det brukar ta några minuter innan Amanda och jag kommer överens var hon ska ligga så jag kan läsa och inte bara räkna hennes morrisar. Igår kväll var ingen skillnad, hon vill ligga så nära som möjligt. Jag ska helst inte bara kunna läsa, utan killa Söta Fröken under hakan och på magen, hålla en tass eller två allt enligt hennes önskemål.

Den nya kudden får nog bara StjärnaStjärnaStjärna av fem, den måste nog “tämjas” lite innan den blir riktigt som jag vill ha den. Jag får ha den tillsammans  med min gamla tills den är lagom “sliten” och vill som jag vill.

Täcket däremot får StjärnaStjärnaStjärnaStjärnaStjärna, full pott med andra ord. Den är lagom tung, jättevarm och gosig utan att jag blir svettig och under den kommer jag absolut inte frysa. Jag tycker mycket om den och är jättenöjd med köpet. Hoppas att maken blir lika nöjd med sin. Han fick ju vänta, men det gjorde inget alls för honom. Han har sin med sig nästa helg. Då får han känna hur skön den är. Han kommer säkert gilla kudden bättre också. Han är inte lika kräsen som jag när det gäller kuddar.

Hos oss skiner solen lite av och till. Termometern visa 3,7 grader i skuggan, skönt att maken får en solig promenad till bussen idag. Han har varit iväg med soppåsen och har börjat med att samla ihop det som ska med hem. Det är bara lite tvätt denna gång. Filten som har råkat ut för Amandas olycka, lite kläder och sängkläder.

Snart ska vi äta lunch. Idag blir det en liten ugnspannkaka. En del av gårdagens rester får han med sig hem och jag tar min mindre del till middag imorrn. Jag äter den med ris då, tror jag.

Jag ska inte göra når särskilt när han har åkt, bara göra det som jag alltid får mina dagar att gå med. Böcker, ljuv musik och eventuellt korsord. Han hade med sig Expressens Korsordstidning som kommer varje vecka. Jag tycker om den, den har många roliga klurigheter i olika svårighetsgrader. Jag har några i lager som är olösta än så länge.

Vi önskar er en trevlig 2:a Advent!

juledyr028 /Julia

8 kommentarer:

 1. Härligt att höra att ni haft en bra helg och hoppas du får en lika fin vecka!
  Korsord gillar jag också!
  Kramiz, Gunilla.

  SvaraRadera
 2. Ni har det bra mysigt när du läser i sängen, hålla tass är bra det! Härligt att sängkläderna var sköna! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Matte är också väldigt kräsen när det gäller kuddar och brukar gnälla rätt lätt, hihi! Skönt att täcket var gottigt!
  Ingen sol alls hos oss utan bara en massa tråkigt regn.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 4. Härligt att du är nöjd med sängkläderna!
  Här har det regnat precis hela dagen, då är det skönt att vara inne och mysa
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad annat kan man göra en regnig dag än att vara inne och mysa i stugvärmen :)

   Radera