Väderprognos för 5 dagar

söndag 21 december 2014

En solig 4:de Advent!

 

4.advent-0005

Nu har vi hunnit till fjärde Advent, tänk så fort dagarna har gått. Solen skiner från en klarblå himmel och vi har –1,3 grader utanför fönstret. Amanda har många glada pippisar att titta på när hon sitter i fönstret.

juba63

Maken tittar på skidtävlingar, både på längden och utför. Jag ska läsa färdigt på min långa fanfiction. Jag har lite drygt 200 sidor kvar, så den hinner jag nog läsa ut idag. Jag har lite ljuv musik i öronen via hörlurar, så vi inte stör varandra.

juba63

Många av våra vänner är långlediga nu under helgerna, men tyvärr måste maken jobba måndag och tisdag, så han får ta en solig promenad till bussen. Det är härligt väder ute, nästan helt vindstilla, så det blir säkert en skön promenad! Han får vara ledig efter nyårshelgen, det är många som ville ha ledigt på hans jobb och han måste ställa upp. Han har ju varit ledig många strödagar på grund av att jag låg på sjukhus i somras. De lediga dagarna som blir över spar han till ett annat år! Skönt att man kan göra så.

juba63

Vi ska äta lunch snart. Vi ska faktiskt äta prinskorv och köttbullar med potatismos. En liten klick med rårörda lingon hör till köttbullarna liksom lite god senap till prinskorven. Det ska bli jättegott med en liten tjuvstart på julmaten.

juba63

Jag lägger in sillen imorrn, det klarar jag själv! Allt finns ju hemma. V fick med oss all mat vi behöver till jul. Det enda han behöver ha med sig på tisdag är lite färskt bröd till våra frukostar. Vörtbröd och kavring har vi köpt redan. Skinkan ligger i kylen. Vi tog ICAs egen julskinka den här gången. Den fick jättebra betyg av tidningarnas smakpaneler, så valet blev inte svårt. Men det märktes att många har läst tidningarnas bedömning på årets färdigkokta julskinkor. De flesta var just i den hörnan av kyldisken och valde ut sin perfekta skinka, liksom vi.

juba63 

Den åker in i ugnen för att griljeras på tisdag kväll, då maken är tillbaka. Det finns inget godare än ljummen julskinka på en hård macka kvällen före julafton. Det är en fest varje år då skinkan avsmakas, MUMS!!!

juba63

Vi önskar er alla en trevlig 4:de Advent! (Undrar om det blir såhär i många kattägda-familjer, som har julgran *fniss*? )

juletrae162 /Julia

12 kommentarer:

 1. Jo skinkan ska avsmakas ljummen och på hårt bröd med senap och ev äppelmos på.Vi har ocksåfått pippisar på vår balkong i år så har satt ut lite mat
  åt dem Lillkisse är så intresserad av dem likt Amanda. Ha en trevlig kväll, Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också om att titta på pippisarna, det är inte bara Amanda som njuter av dem :)
   Maken har satt upp alla deras matställen så jag kan se dem om jag lyfter blicken från min bok som oftast finns i datorn eller surfplattan!

   Radera
 2. Här nere har vi gråväder idag med , men jag ser framemot att få klättra i julgranen när matte satt upp den :)
  Trevlig 4:e Advent på er !

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar HUR många gånger du kommer få höra orden "ajaj Kjelle, inte klättra i granen" under helgerna??? *skrattar gott*

   Radera
 3. Här jobbar matte också mån-tisdag, eller rättare sagt nu blev det begravning på måndag och jobb tisdag. Men sen skall hon vara ledig ända till trettondagen, vi längtar alla 4!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Känns skönt att ha det mesta klart redan inför julen. Matteföräldrarna köpte sin skinka från "vår" köttaffär, de gör vid dom själva där och är sååååå goda.
  Det är rätt många som trots allt måste jobba de två dagarna innan julafton och det är bra att man kan spara sina lediga dagar till andra tillfällen när man behöver dom bättre och sen att man kan hjälpas åt på arbetsstället så man får ledigt när man önskar.
  Härligt att ni har sol för vårt väder är bara så trist, regn, regn och så lite regn till!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ingen riktig köttaffär här ute bara de stora matkedjorna, så vi tog det bästa vi fick tag på :)
   Klart att man hjälps åt på en arbetsplats. Maken behövde ledigt med mycket kort varsel flera gånger i somras då jag låg innte och dom ställde upp till 100%.

   Radera
 5. Glada av solskenet idag! Även om maken måste jobba så blir det ju flera lediga dagar tillsammans ändå eftersom julen ligger så bra i år!
  Skinka, prinskorv och köttbullar, det är gott det! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skinka blir först på tisdag kväll, men prinskorven och köttbullarna var jättegoda!

   Radera
 6. Här har det varit grått väder hela dagen, Jag gör nog det mesta under tisdagen. Hålla alla tassar och tummar för Mimmi under måndagen.
  Vi är oroliga så vi får ont i magen, både vi och matte, men vi håller alla tassar och tummar som vi har.

  Tass tass

  SvaraRadera