Väderprognos för 5 dagar

tisdag 23 december 2014

Dan före dopparedan!

 

God Jul

Jag låg och läste länge igår kväll. Jag ville läsa klart min långa fanfiction äntligen, men när den var utläst började jag på en ny och det var den som höll mig vaken längre än det var tänkt. Den är också jättebra. Det finns många välskrivande fans där ute som delar med sig av sina skrivartalanger. Därför vaknade jag mycket senare än vanligt. Jag vaknade först halv nio och det är väldigt sent för att vara mig, som väcker tuppen när jag somnar i min vanliga tid. Jag är morgonpigg och är kvällstrött. Jag brukar vara i säng runt nio-tiden för att läsa nån timme innan jag släcker för natten. Amanda kan komma och säga till att det är dags (för henne) att jag ligger där jag ska redan vid åtta, men hon får vänta lite till! Vi har det så mysigt i sängen när jag ligger och läser. Så här ser det ut varje kväll hos oss!

20141208_211008

Detta betydde att jag var sen med mina smärtstillande depåtabletter och det kändes verkligen. Jag tog dem genast plus de två andra jag ska ta på morgonen. Jag tog en “snabb vid behov” kapsel också, så nu mår jag rätt OK. Visst känns gårdagens sillinläggning, vilket betyder att jag måste träna mer. Jag borde kunna stå så korta stunder (5 minuter åt gången) utan att det känns dagen efter. Jag har varit lite slarvig med min gå/stå-träning tydligen. Det tänker jag reparera under helgerna, då maken är här och kan hjälpa till. Jag är modigare i hans närhet. Jag tar det väldigt försiktigt när jag är ensam. Visserligen har jag trygghetslarm, men vill inte hamna på golvet av ren dumhet.

Idag kommer maken som vanligt efter jobbet. Gissa om vi längtar efter honom! Vi har en del att göra, men middagen kommer att bli ljummen ny griljerad julskinka på knäckebröd, med vår favorit senap. Det är en kulinarisk höjdpunkt varje år kvällen före Julafton.

Jag har precis pratat med maken och han längtar lika mycket efter oss, som vi efter honom. Jag har också pratat med min faster igår en lång stund. Det kan gå år i mellan våra samtal, men nu har jag pratat med henne 2 ggr på ganska kort tid. Det var faktiskt rätt så kul. Vi önskade varandra God Jul och talade om gamla minnen från 30-40 år tillbaka. Hon fick mig att komma ihåg saker som jag trodde att jag har glömt från min barndom.

Jag har också talat med en vän från Ängelholm. Med henne talar jag oftare med, men oftast växlar vi mail flera ggr varje dag.

Jag har gjort allt jag tänkte inför kommande helger. Solen håller på att hitta till oss genom några gluggar bland molnen. Härligt, nån mer snö har vi inte fått och vi har +1,6 grader ute. Det är nästan helt vindstilla, en vacker dag med andra ord!

Ha en trevlig tisdag i väntan på tomten!

juletrae099 /Julia

14 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Det är så mysigt att prata med dig varje dag :-)
  Önskar er en God Jul o Gott Nytt år 🎈

  SvaraRadera
 2. Man behöver inte vara så pretentiös till julen Lite skinka, en sillbit, några köttbullar (och kanske nåt godis) så räcker det.

  SvaraRadera
 3. Det är bra att du är försiktigare när du är själv för skulle du behöva hjälp av de på trygghetslarmet så ta det ändå lite tid innan de kommer. Ta nu inte i för mycket fast mannen är där så du har jätteont hela helgen.
  Sen är det mer ansträngande att göra nått annat samtidigt som man står upp som nu när du gjorde sillinläggningen.
  Matte skrattade åt Amanda och säger att vi nog är rätt lika hon och jag, hihi! Tanke på mitt inlägg idag ;-)
  God Jul på er!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dom lika *skrattar*
   Nej, jag tar det varligt, vill inte ta fler smärtstillande än nödvändigt. Men att lägga in sillen igår var ett måste så vi kan njuta av den på julafton :)

   Radera
 4. Vad mysigt du och söta Amanda har det! Bra att hon håller ordning på dig så du inte lägger dig för sent. *fnissjam*
  Hoppas ni har haft en mysig kväll med maken
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. God Jul önskar vi!
  Hoppas ni får en mysig jul och kanske även lite stå-övning då när mannen din är hemma. Förstår att det måste vara lite obehagligt att träna ensam om man inte vet om man hamnar på golvet eller ej. Men du verkar vara en stark själ så vi tror det kommer gå bra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min träning är inte obehaglig alls, för jag är extremt försiktig då jag är ensam. Men jag vågar göra andra saker också, de övningar jag avstår ifrån när jag är själv, när han är här :)

   Radera

 6. For Tis Season,
  May your Christmas sparkle with moments of love, laughter and goodwill, And may the year ahead be full of contentment and joy.


  MEOWRY CHRISTMAS 2014 !!!

  THANKS FOR THE BEST FRIENDSHIP

  LOTS OF LOVE
  ❤ ❤ ❤

  PUDDY & FAMEOWLY

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you so mutch Mr Puddy!
   ❤ ❤ ❤
   Meowry CATmas to you and your family too!

   Radera