Väderprognos för 5 dagar

fredag 19 december 2014

Fredag och det finns hopp om en solig dag!

 

0094_thumb[1]

Veckans klart bästaste dag! Solen leker kurragömma bland molnen. Tyvärr är gluggarna få. Snön som kom här om dan är helt borta. Grävarna har ännu inte hunnit fram till oss och det är tveksamt om de hinner denna vecka. Eller ens före alla helger,

Bara jag kommer ut med elrullstolen, så vi kan åka iväg och handla imorrn är det toppen. Listan är nog kortare än hos många andra inför helgerna, men vi är bara två och köper bara det vi verkligen vill äta under helgerna. Inget stort julbord som för i tiden, då våra föräldrar levde. Då kunde jag göra mycket själv, som att koka skinkan själv (numera köps den färdigkokt och griljeras hemma), bredbar leverpastej, kalvsylta och flera olika sillinläggningar. Nu köper vi allt utom sillen färdigt. Den vill jag fortfarande lägga in själv, det blir dock bara två sorter. En vanlig inlagd efter svärmors gamla ärvda recept från långt tillbaka och en senapssill som jag gör av matjessill med såsen av grädde och härlig stark senap. Det brukar vara en klar favorit till både Jul, Påsk och Midsommar.

Nu är det inte långt kvar innan maken dyker upp. Vi räknar med att få en härlig helg tillsammans!

Ha en trevlig fredagseftermiddag och kväll!

00066 /Julia

11 kommentarer:

 1. Tycker det är bra att inte alla blir hysteriska inför julen. Det är så många måsten i många familjer, och det är helt i onödan. Tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Det är egentligen bra att ni inte har så mycket för man orkar ändå inte äta så mycket till jul för man tar lite av varje så blir man så mätt och då är det bäst att bara ha det som man tycker är gott.
  matte säger att de brukar inte ha så mycket heller som förr utan satsar mer på det som är gott.
  Bra att ni kan komma iväg och handla det ni behöver.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott, som i Janson till exempel??? För vad vore en Jul utan skinka, sill och Janson???
   Precisså tänker vi med ;-)

   Radera
 3. Här har vi fått se solen en hel del idag.
  Matte köper också väldigt lite julmat. Hon är nöjd om hon får julskinka och sen brukar hon göra en Jansson någon av dagarna, sen blir det bara "vanlig" mat.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR ju bara "vanlig" mat till jul utom julskinkan för oss i alla fall.

   Sylta, rödbetssallad, revbenspjäll, köttbullar, prinskorv och risgrynsgröt äter vi året om och vid flera tillfällen än jul. Så egentligen är det så onödigt att göra alltsammans för en middag. Jag är liten i maten och tar högst 2 köttbullar med lika många prinskorvar med en potatis eller annat till för att bli mätt och nöjd :)

   Radera
 4. Tänk, så mycket som "måste" göras förr...med åren kommer klokheten, (nåja, förhoppningsvis), och numera tar vi det så lugnt innan jul. Bara några få saker finns kvar på "måste-listan", en speciell julkaka, skinka och rödbetssallad. Kalkon på juldagen. Som du skriver, det finns mycket gott färdigt att köpa, och jag vill inte ha mer än som äts upp. Jag avskyr att slänga mat! Önskar er en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir klokare med åren och skulle vi fixa "vårt" gamla julbord, skulle vi få äta det till midsommar *skrattar*
   Jag försöker också göra så att vi slipper att kasta nåt.

   Radera
 5. Vi önskar er en trevlig 4:e Advent
  Här blir det nog en grön jul som det ser ut.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är nästan bättre med grön jul än vit jul, så man slipper halka omkull iaf

   Tass tass

   Radera