Väderprognos för 5 dagar

onsdag 3 december 2014

En grå och kylig Onsdag!

 

wednesday_05

Jag har sovit dåligt och var uppe en timme mitt-i-natten. Vi midnatt insåg jag att det var meningslöst att ligga kvar och rotera som en tvättmaskin i sängen. Jag satte på datorn en liten stund efter ett besök i badrummet. Tog en banan och kikade i tidningarna medan jag åt den, innan jag gick och la mig igen till Amandas stora lättnad. Hon var ju jättesömnig och vid den tiden ska matte ligga i sin säng och sova.

Jag tog min läsplatta och fortsatte att läsa boken jag hämtade här om dan och började på igår eftermiddag, My Cat Won't Bark! (A Relationship Epiphany). En annorlunda, utvecklande och rolig bok om relationer och självförtroende. Hur man lätt glömmer att livet är en personlig resa och har man tur delar man livet med någon.

Det håller jag verkligen med om. Var och en av oss väljer våra vänner, bekanta och make. Vi har förmågan att lära av våra misstag och göra bättre val för oss i framtiden. När vi ändrar på oss förändras även våra förutsättningar. Det är ju självklara saker egentligen, men det är bra att bli påmind om det någon gång igen. Författaren gör detta ypperligt. Jag är glad att jag läste den här boken, fast den borde läsas i till exempel gymnasiet redan och få några värdefulla tips inför ungdomarnas kommande (livs)val. En del av dem hade kanske valt lite annorlunda om de hade läst den.

När jag hade läst ut boken vid 3-tiden kunde jag släcka och somna om. Jag vaknade rätt sent till Amandas högljudda krav på frukost. Idag var det inte “killa matte med morrisarna lite försiktigt” utan “vråla matte i örat högt”. Jag fick i alla fall besöka badrummet först, men sedan fick Söta Fröken äntligen mat.

Jag fortsatte min dag med en skön dusch, klädde på mig och fixade till min säng innan det var dags för min. Jag gjorde havregrynsgröt i mikron (1dl havregryn och 2dl vatten, lite salt och ev. lite socker, kör 1 minut rör om och kör 1 minut till, klart). Det går ju så fort och man lagar den i den skål man äter ur = inga kladdiga grötkastruller att diska efteråt! Jag har ju mjölk från i lördags och den ville jag göra slut på innan den blev dålig. Gröt är en jättebra frukost, man står sig länge och blir sådär skönt mätt av den. Jag gör ofta gröt när jag har riktig mjölk hemma. Speciellt vinterhalvåret. Ibland blandar jag den fettfria torrmjölken med vatten, enligt anvisningen på förpackningen, men den mjölken blir inte lika god. Nån tesked torrmjölk duger jättebra att ha i te, kaffe och mat och det är ju det jag använder den till utan att blada ut den med vatten först. Torrmjölk är en av sakerna som alltid finns hemma. Ett måste till morgonteet.

Jag ska nog inte göra nåt speciellt än det som får mina vardagar att gå. Läsa, lösa korsord, lyssna på musik och det allra viktigaste! Att leka och busa med Amanda när och hur länge hon vill.

Dagens katt-fnatts-race är avklarad efter att hon diskade min grötskål mycket noggrant. (Jag lämnar alltid kvar lite åt henne, hon gillar gröt också.) Just nu ligger Söta Fröken som en lite bula under filten. Hon har denna gång valt fotänden av sängen, men jag känner alltid efter innan jag sätter mig. Jag vill absolut inte att hon hamnar under mig. Att känna efter på bulor ligger i ryggmärgen efter våra snart 13 år tillsammans. Hon har under hela sitt liv krupit under filtar och täcken. Det märks också att hon har blivit äldre, hon sover mer än när hon var liten. Då hade hon inte tid!!!

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig onsdag!

993wednesday13 /Julia

12 kommentarer:

 1. Grått och kyligt här nere med idag.
  Matte ligger i soffan och tycker synd om sig själv efter att ha vrickat foten så illa att hon fick åka till Vårdcentralen istället för till jobbet.
  Hon har fått lindat foten o tagit några värktabletter som förhoppningsvis tar bort det värsta onda.
  Verkar vara en bra bok !
  Visst behöver man bli påmind ibland om hur vi gör våra val emellanåt :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars matte! Ont är inte kul alls för det gör ONT!!!

   Radera
 2. Omtänksamt av Amanda att se till så matte inte sover hela dagen, hihi! Fast lite mer sömn kanske hade varit skönt efter ha varit vaken på natten, brukar min vilja i alla fall.
  Visst ändras ens förutsättningar hela tiden säger matte, beroende på var i livet man är och annat och man måste ändra sig många gånger för annars blir inget bra i slutändan, bara man håller kvar sina grundvärderingar kan nästan allt bli bra.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ändrades mina (läs våra) förutsättningar då jag hamnade i rullstol, bara drygt 52 år gammal. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Jag har ett bra liv, även om jag inte kan göra allt som jag kunde förr!

   Radera
 3. Besvärligt när man inte kan sova! Har du testat mjölk med längre hållbarhet, kan ju vara något för dig för mjölk är ju gott!Alltid kul med lite bus! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, möjligen.
   Men mjölken ska hålla länge EFTER att jag har öppnat paketet ;-)

   Radera
 4. Gröt är en mycket bra frukost och gott är det också :D Dock gillar matten att ha i både en klick smör och lite socker.... hur nyttigt blev det då ;)
  Sova lite extra när man blir äldre är bara bra, det går ju åt energi att busa som en tok ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pyttelite socker är gott på, men ingen smörklick för mig. Mattes gröt med smörklick är jättenyttig ändå.
   Det är så sant :)

   Radera
 5. Nu har jag inte läst den där boken, men kanske måste man ändå ha uppnått en viss mognad för att till fullo fatta innebörden av budskapet?
  Och visst är det mysigt med de där bulorna i sängen? Man vet att de ligger där under och har det så gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det förstås! Det är är lättare när man är äldre och mognare.
   Absolut, jag älskar Amanda-bulor!

   Radera
 6. Hoppas du kan sova bättre inatt. Klart att Amanda sover bättre i sängen med matte än utan :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera