Väderprognos för 5 dagar

fredag 5 december 2014

Äntligen fredag!

 

7friday14

Fredagarna är verkligen efterlängtade, speciellt eftermiddan och makens ankomst. Den här fredagen blir extra rolig.

Våra nya sängkläder har kommit och våra kalendrar för 2015 som jag gjorde  liksom mina nya kläder. Stackars maken får mycket att släpa på denna gång. Tur att det inte är tunga saker, men otympliga. Jag har sagt till honom att han inte behöver ta med sig allt. Han kan gott lämna ett av de skrymmande duntäcken med kudde till nästa fredag. De är ju julklappar och det är ju gott om tid till Julafton!

Tur att han bara behöver ta med sig bröd och Lätta utöver det som kom med posten. Vi har precis talats vid och han längtar lika mycket efter oss, som vi längtar efter honom.

Amanda har varit i rastgården och ätit gammalt gräs. Vilket betydde en rejäl hårboll med mycket extra äckel-päckel mitt i sängen, tur att jag har en filt som överkast. Visserligen kunde jag ta bort det mesta, men den måste tvättas! Oftast går hon till dörrmattan eller lådan om hon hinner för att lite diskret få ur sig hårbollarna, men denna gång hann hon inte ens hoppa ner från sängen. Stackars liten, hon skämdes ordentligt efteråt, men det behöver hon absolut inte göra. Sånt händer och det är sällan det händer just i sängen.

PICT1599

Nu har jag lagt på en ny filt, den här är mörkblå med vita stjärnor på ena sidan och vit lurvig på den andra, passande nu till jul och jag har en vit fleecepläd med snöflingor i fotänden av min säng. Ni kan se Amandas lilla igloo högst upp i vänstra hörnan som också finns i sängen. I den ligger hon gärna och sover på nätterna, men när jag ligger och läser vill hon ligga så nära hon får. Oftast längst in vid väggen på min högra arm. Jättemysigt!

Idag ska vi bara sitta och längta efter att klockan ska bli fem-halv sex, för då kommer make/husse äntligen! Till dess lyssnar jag på bok och lyssnar på ljuv musik. Det är väl snart dags att ta fram passande julmusik. Det finns gott om dem också i datorn. Fast jag vill helst ha musiken utan sång och det är svårare att hitta. Jag tror att jag har nåt album av den sorten också.

Vi önskar er alla en trevlig fortsättning på fredagen!

Brev till tomten /Julia

10 kommentarer:

 1. Ibland händer det lite missöden.. tror det är bättre i sängen än på husses rygg "fniss" Hoppas husse är tidig ikväll fast han har mycket att bära på! Ha en riktig myskväll! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är det nog :)
   Det hoppas vi med och det ska vi ha!
   Ha en riktig myskväll ni också:)

   Radera
 2. Hoppas maken inte var rent överlastad nu när han kom.
  Tiden kan kännas jättelång då man väntar på nått så trevligt som att få hem en efterlängtad make/husse.
  Nä men inte behöver lilla tösen skämmas för det är sånt som händer fast man skäms ändå.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog hade han att bära, tur att det inte var sååå tungt ändå.
   Ja, ni skäms ändå... fast ni inte behöver göra det :)

   Radera
 3. Gissar att husse/maken är hemkommen nu med alla grejerna :)
  Inte lätt alla gånger att få upp hårbollar på ett lämpligt ställe.
  Trevlig helg på er !

  Tassklappar och Nosbuffar och

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är han här :)
   Amanda är rätt så duktig på att deponera hårbollar på "bra" ställen! Lådan eller dörrmattan är bra ställen! Lätt att göra rent direkt.

   Radera
 4. Har du ett album med bara julmusik, utan sång... kan du väldigt gärna få tipsa min matte om sådant album. Här gillas det också väldigt mycket men än har hon inte hittat en sådan någonstans.
  Så mysigt ni kan ha det i sängen, förutom när det händer lite olyckor. Skönt att dom inte brukar hamna där i normala fall :D
  Trevlig och skön helg till er :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att det ska finnas, men jag har inte hunnit kika än. Jag lovar att höra av mig med en kommentar (som du inte publicerar ;-) tack) hos dig!
   Olyckorna hamnar oftast i lådan!!! Amanda ä duktig på det!

   Radera