Väderprognos för 5 dagar

fredag 12 december 2014

Fredag med lite sol!

 

Fredag 1

Vi har växlande molnighet, solen leker kurragömma bland molnen. Termometern visar +3,2 grader. Pippisarna har ätit upp all mat, även talgbollarna är slut. Det har väl aldrig hänt förr, så småfåglarna längtar efter maken denna fredag också inte bara Amanda och jag.

Vi älskar fredagar! Veckans absolut bästa dag. Vi har en mysig helg framför oss. Vi har visserligen inga direkta planer, men det är så skönt att bara få vara tillsammans efter makens arbetsvecka igen.

BOK LINE

Jag har läst en jättebra fanfiction på temat Twilight för nåt år sedan som slutade lite mitt i historien med orden “To Be Continued…” och hopp om en lika spännande fortsättning och slut. Jag fick ett infall för att leta efter fortsättningen imorse igen, det hade jag gjort så många gånger tidigare utan resultat. Idag gav mitt sökande äntligen utdelning, jag hittade fortsättningen på  historien. Den lades upp på sidan Archive of our own så sent som i juli 2014. Jag blev jätteglad och funderar på om jag ska läsa fortsättningen direkt eller läsa om början innan jag läser del två.

BOK LINE

Skönt att jag inte har större bekymmer än så i alla fall. Jag har just pratat med maken, han ringde för att fråga om vi behövde nåt mer än det vi kom överens om igår och det gjorde vi. Vi behöver lite ost också, både till frukost och kanske lite mozzarella också till pizza eller varma mackor. Vi har planer på att handla mat för julen nästa helg, så han behöver bara handla det absolut mest nödvändiga idag.

Det får bli pizza ikväll, maken vill äta det. Jag gör degen i vår bakmaskin. Det är så enkelt. Sås till den finns färdig och pålägg finns i kylen. Det går fort och är gott! Till det brygger jag en kanna god te. Vi har en härlig blandning med julkryddor och svart teblad från förra julen i en arom tät teburk. Alla våra teburkar (de flesta köpta i London på 70-talet) är arom täta och bladen håller mycket länge.

Nej, nu pockar min nyfunna berättelse på min uppmärksamhet. Jag är så nyfiken hur det går, men jag läser nog om början ändå.

Jag önskar er en trevlig och solig fredag!

Mer tea 1 /Julia

12 kommentarer:

 1. Ja visst är det härligt med fredag! Pizza lät väldigt gott.
  Här har solen också varit framme men det är fortfarande fruset på marken sen inatt.
  Vi önskar er en härlig fredagskväll!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. De flesta dagarna är bra för det mesta, men konstigt nog är det nåt extra med fredagar.

  SvaraRadera
 3. Här väntar vi på att Alexander ska svepa in, men hittills är det lugnt. Det låter som du har en bra helg framför dig. Det är roligt när det är något extra, men oj, så skönt när man bara kan slappa också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att Alexander har mist lite av sin styrka, när han når er!
   Man behöver helger, då man är upptagen med att göra ingenting :)

   Radera
 4. Klart du ska läsa om den från början säger matte. Nått nytt kan komma fram som missades första gången, så brukar hon göra när nått är bra.
  Visst är den goa fredagen här och hoppas er blir bra.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att jag läser om början, är redan på sidan 84 av 287 :). Jag började vid tre tiden...

   Radera
 5. Hihi, ja vi röstade också för att läsa om början och sedan fortsätta på den andra :D Mums med hemmagjord pizza, det ska vi äta imorgon.
  Visst var det underbart att få se solen idag, lite längre än vad som bjudits på den senaste tiden tycker jag nog allt.
  Ha en trevlig helg :D

  SvaraRadera
 6. Fin vinter bakgrund du har här :)
  Önskar er en jamans trevlig lucia

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stjärnhimlen var det vintrigaste jag hittade :)
   Tack det samma!

   Radera