Väderprognos för 5 dagar

måndag 22 december 2014

Dimmigt med lite vitt!

 

by068

Vi vaknade till en dimmig morgon och det har kommit lite snö under natten. Den täcker inte riktigt, men vem vet om det kommer mer innan julafton. Det är ju några dagar kvar.

snowvillebar21

Jag har gjort några braiga fynd på mellandagsrean via nätet redan. Jag köpte 5 plagg (3 boleros, alla med långa ärmar, i olika färger, för jag fryser ofta om axlarna när jag halvsitter i sängen och läser, de blir säkert jättesköna att ha på mig ute i sommar också, 1 djurmönstrad leggings och 1 korallrosa klänning) för bara 316;-! Jag tycker att jag har gjort  några riktiga bra fynd och jag är nöjd med de plagg jag hittade. Nu har jag nog med kläder för kommande vår och sommar också! Jag behöver inte så mycket mer än tights/leggings och når söt topp eller tröja till här hemma. De kommer på måndag och det gör absolut ingenting. Det mesta av kläderna kommer jag ändå inte använda förrän till våren.

snowvillebar21

Jag har också lagt in sillen enligt svärmors gamla recept.

PICT1603

Vår absoluta favorit, den är jättegod och jag gör den till alla stora helger under året, som Jul, Påsk och Midsommar. Jag lade in den sillen till mina föräldrar då dom fanns också. Pappa var galen i den. Det känns fortfarande lite konstigt att göra så lite åt gången, av bara en burk inläggningssill. Men det finns en burk till av sillen och mer rödlök om vi vill ha en omgång till nyår med Blinkar !

snowvillebar21

Nu har jag gjort nog för idag! Jag har rätt ont efter att ha stått upp medan jag skivade rödlöken till sillen. Det tar ju en stund även om jag har en mandolin att skiva med till hjälp. Jag har gjort min mellanmål/middag klar också. Bara ett par mackor med vällagrad cheddarost och tomatskivor på. Till det tänker jag dricka ett glas Julmust. Jättegott och det är ungefär vad jag orkar med, både att göra och äta.

Ha en fortsatt trevlig början på Julveckan!

juledyr017 /Julia

8 kommentarer:

 1. Här har det bara kommit regn och åter regn, är så tråkigt!
  Mums säger matte, inlagd sill är så gott, mattemor har gjort en sort som blev väldans god.
  Tar på att skiva lök, matte blir alltid så ledsen när hon gör det, funkar bra när hon har linser men annars rinner tårarna och hon har provat många olika knep.
  Det var några bra fynd du gjorde, hoppas de är sköna också!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag grät inte ett dugg av löken, men jag har också linser ;-)
   Jag tror att det jag beställde blir jättbra.

   Radera
 2. Hej vännen! Mums med egen inlagd sill. Här har det mest regnat hela dagen o varit grått och trist ute. Kramisar

  SvaraRadera
 3. Oj vad du pysslat, nog ser sillen allt trevlig ut där i burken :D
  Matte älskar att fynda hem kläder på nätet :) Verkligen trevligt att få hem så mycket trevligt till så "liten" peng :D
  Vi önskar er en God Jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var egentligen en (1) bolero jag var ute efter, men när de var så billiga tog jag en av varje färg av det två modeller som tilltalade mig. Resten "snubblade" jag över, när jag bläddrade vidare i rean. "Klänningen" för bara 50:- lär bli nattlinne efter första tvätten (jag har köp 2 andra förra sommaren av samma sort, tror jag, och de VAR jättekorta även innan de krymte lite i tvätten) och billiga leggings är alltid bra å ha ;-)

   Radera
 4. Så kul att du hittade så bra grejor och så billigt också, alltid en kick att fynda! Bra att du köpte flera boleros, annars tänker man bara "jag skulle köpt fler" och då är kanske både rean och plaggen borta.
  Sillen ser jättegod ut!
  Vi tassar kanske in igen senare men för säkerhets skull önskar vi er alla en alldeles underbar jul och ett härligt nytt år redan nu ♥
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var just för att inte ångra mig som jag köpte tre av dem :)
   Tack det samma!

   Radera