Väderprognos för 5 dagar

torsdag 18 juni 2015

Trevligt besök!

Per kom på besök och vi pratade i nån timme, det var jättetrevligt. Kaoset i lägenheten i "stan" börjar få sin lösning. Förhoppningsvis är allt klart till månadsskiftet och det tror vi på. Det ska bli jätteskönt att få avsluta det helt och hållet. När det är klart kommer det definitivt att kännas mycket bättre!

Jag har sorterat papper och betalda räkningar. Jisses, vilket tid det tar och jag har bara dem efter Ls död. De andra, som han skötte, finns i en gammal pärm, men jag ville inte blanda ihop dem. Ville på nåt sätt börja på ny kula. Fast det är mycket skräp som kommer brevledes om allt från gravvårdar och gravstenar till prenumerationer. Mycket av det som kommer åker i pappers-tugget direkt!

Vi har fått tillbaka våra skattepengar såg jag, det blev inte så mycket. Lite över 800,- tillsammans. De är insatta på bankkontot. Skönt att allt sånt fungerar utan problem nu mera. Det är så smidigt att använda internetbanken. Jag lägger genast in räkningarna som kommer med rätt betalningsdag och sedan kan jag sortera in dem i pärmen och glömma dem! Mycket praktiskt!
Jag har ju inte behövt bry mig förut, L skötte ju våra finanser.

Nu ska jag äta lite rabarberkräm, det är så gott. Godast då de är våra egna, ekologiska och garanterat giftfria. Amanda har säkert inget emot att jag tar några stjälkar från rastgården. Den blev ju främst planterad för att ge katterna skugga i det soligaste hörnet! Mysigt under de stora skuggande bladen!

Ha en fortsatt trevlig torsdag!
 /Julia

12 kommentarer:

 1. Skönt höra att många göromål börjar ordna upp sig och falla på plats. Rabarber är verkligen mums. Gjorde igår en smulpaj med rabarber och jordgubbar. Avnöts med vispgrädde. Supergott!!/Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är knepigt att vi bodde på olika håll under arbetsveckorna...

   Radera
 2. Trevligt sällskap är ju välkommet! Skönt att det börjar ordna sig med många saker! Rabarberkräm är ju jättegott! Kramar och Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Visst är det smidigt att man kan sköta så mycket via internet. Vilken revolution det inneburit. Tänk om du levt för 100 år sedan, då hade det blivit riktiga besvär med många saker du nu sköter snabbt och enkelt från din dator. Snällt av Per att titta förbi. Han är en riktig klippa. Förstår att du kommer andas ut när allt är klart med lägenheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ÄR verkligen en klippa! Jag är så tacksam att han ger av sin dyrbara tid!

   Radera
 4. Matte säger också att det är smidigt med banken så, man slipper vänta in räkningarna som hon tydligen gjorde för några år sen eller rätt många år sen.
  Gott med rabarberkräm, paj mm säger matte.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 5. Jo tekniken har verklgen gått framåt då vi kan sköta det mesta sittande i skönaste fåtöljen hemma. Men vars tar den så viktiga sociala biten vägen tänker närmast på våra ungdomar ja vuxna oxå för den delen som inte kan släppa mobilen i ens fem minuter. Rabarber är jag brukade göra saft varje sommar då vi bodde i Meselefors. Rabarber tre citroner och vatten och det skulle stå ett antal dagar. Sedan silas kokas med sockret
  Gott en varm sommardag. Mys och må under hela midsommarhelgen för de ska jag göra / kramizar Gunilla.

  SvaraRadera
 6. Glad midsommar önskar vi :)
  Rabarber som är så gott och nog kan jag tänka att det svalkar skönt under de stora fina bladen :D
  Kram

  SvaraRadera