Väderprognos för 5 dagar

onsdag 17 juni 2015

En extra tur med gräsklipparen inför MISS-sommar :)


Min "Hustomte" är här för att ge gräsmattan en extra klippning inför Miss-sommar helgen. Nu blir den verkligen så fin som den brukade förr. Jag har pratat med mina två svägerskor, Ls systrar, idag. En ringde och en ringde jag upp. Hon som ringde var väl och "fiskade" lite efter Ls kvarlåtenskap och eventuell arv efter honom... 
Märkligt, eftersom Leif, som hjälper mig med bouppteckningen sa igår att Skatteverket ville ha deras namn om det skulle hända mig något och jag inte hade testamente. I så fall skulle de två kunna ärva Ls del av kvarlåtenskapen efter mig.

Jag talade om för dem båda att jag ärver allt eftersom vi var gifta och jag har full nyttjanderätt på/av/till (det vill säga att jag gör precis som jag vill och behagar med allt) som L lämnat efter sig. Dessutom har jag skrivit testamente, berättade jag, bara för att slippa vidare diskussion om saken. Jag vill inte att de ska tro eller hoppas på något som inte kommer att hända!

Snart dyker nog Hemtjänsten upp med min kasse. Hon ringde och frågade om en sak och då kunde jag komplettera listan med en sak som jag hade glömt. Majsstärkelse eller potatismjöl till helgens rabarberkräm.

Vi önskar er en trevlig och solig onsdag!
 /Julia

14 kommentarer:

 1. Det ser jättefint ut! Trist när det känns som arv är mer intressant än hur du har det. Rabarberkräm är ju kalasgott! Kramar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur jag mår? Jag lever ju *skrattar*
   Rabarbern är ifrån rastgården :) Jag stal några av Amandas "parasoller"!

   Radera
 2. Det börjar ju se jättefint ut på tomten. Man börjar förstå att det snart är midsommar när man ser sån grönska. Visst är det märkligt hur intresset för släkten plötsligt vaknar när det blir fråga om arv. Känns bra att det inte kan vara några tveksamheter om att det är du som får allt efter L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR absolut inga tveksamheter, vilket de fick höra idag!

   Radera
 3. Det är ju så trista att läsa att ett speciellt "intresse" helt plötsligt dyker upp efter ett dödsfall. Tyvärr inget ovanligt. Men ack så förbryllad man kan bli av att märka hur folk kan bete sig. Att man vågar. Bra att du är klar och tydlig och står på dig.
  Ser ut att bli riktigt härligt ute i trädgården, hoppas vi får lite sol till midsommar också s man kan njuta av vädret lite :)
  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Det är så tråkigt hur en del beter sig vid dödsfall och när det kommer till arv! Matte är själv mitt uppe i en seg och bitter arvstrid där hennes 2 farbröder försöker lura henne och hennes bror på arvet efter deras farmor. De har lika stor arvsrätt som dem eftersom deras pappa är död och dem träder in i hans ställe.
  Bra att du gjorde klart för dem vad som gäller och att du själv skrivit testamente!
  Vad fin gräsmattan blir till missesommar! :-)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja Matte, hon och hennes bror träder självklart in i deras fars ställe. Det borde inte ens behövas diskuteras!
   Jag gillar att tala klarspråk och i deras fall gäller inget annat!

   Radera
 5. Gör nu slag i saken och skriv ett testamente till den DU vill skall ärva DIG. Är standard hos vilken advokat som helt och är inte dyrt, och så vet du sen att inte några som du inte gillar skall in och rota efter dig. /mimmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du läste noga, så HAR jag skrivit testamente redan! Men tack ändå :)

   Radera
 6. Så skönt att gräsmattan är midsommarfin! Bra att du var rak mot svägerskorna direkt, så slipper du säkert en massa krångel senare.
  Vi önskar er en riktigt fin och mysig midsommar <3 <3 <3
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 7. Blir väldigt fint i din trädgård, han är duktig.
  Man blir både arg och ledsen över att behöva förklara för anhöriga hur det ligger till och varför blir vissa så när det gäller arv. Matte skulle aldrig kräva nått om hon inte hade haft rätt till det. Det är ju inte det viktigaste i livet att strida för heller när allt är klart och tydligt från er sida.
  Bra att du stod på dig!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mångas svartaste sidor kommer fram när det gäller arv, tyvärr.
   Det var lika bra att säga ifrån på en gång!

   Radera