Väderprognos för 5 dagar

måndag 22 juni 2015

Full fart idag också :)

Allra först! Jag är jättenöjd med min födelsedagspresent till mig själv. Den är toppen och det är många viktiga och praktiska skillnader på den här mot min gamla!


På denna kan man se när den laddar, det syntes inte på den gamla. Toppen, den lyser rött under laddning, grönt en stund när laddningen är klar för att sedan slockna helt! 

Bakgrundsbelysningen är jättebra om man inte vill störa andra runt om kring med en läslampa. Fast jag tror att Söta Fröken struntar i om det lyser i rummet eller ej när jag läser... och jag kan reglera ljusstyrkan själv allt efter behov eller välja bort den helt, när den inte behövs om och när jag läser på dan! 
Den är behaglig att läsa på och väger inte mycket, jag har många möjligheter till att välja textstorlek och typsnitt. Liksom hur boksidan ska se ut. Den här har också en ordbok som följer med. Det är bara att peka lite lätt på ordet som man vill slå upp. 
Jag har beställt ett fodral till den, för det behövs ett skydd för pekskärmen. Den blir lite tyngre, men det gör inget, det blir ändå lättare att hålla om där är en sida till att hålla i.
Jag har laddat den med mina böcker och fanfiction redan och provade den igår kväll i sängen. Som vanligt tar det en stund innan Amanda och jag kommer överens om var hon ska ligga, utan att jag bara ser hennes nos och morrisar, men det löste sig precis som det alltid gör.

Min "hustomte" har varit här och klippt Amandas lilla gräsmatta i rastgården. Den stora klipper han senare i veckan innan han åker på semester.

Nyss kom det födelsedagsblommor till mig från Lennarts arbetsgivare och arbetskamrater!


Visst var det jättegulligt av dem, trots att de kom nån dag för sent! Men såhär har jag blommorna kvar några dagar extra!

Nu ska jag äta lite. Idag "serveras" kycklingfilé med klyftpotatis och lite grönt, mums!

Ha en fortsatt trevlig dag, trots att det är måndag!

/Julia

14 kommentarer:

 1. Det var ju toppen att du blev nöjd med din nya letto. Det är bra med ljus i den för jag blir mindre störd av matte när hon släcker lampan och läser på sin iPad.
  Vad gulligt av dom att skicka blommor.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. DU kan väl sova jämt oavsett ljus eller ej ;-)
   Visst var det jättegulligt av dem!

   Radera
 2. Verligen fint att de kom ihåg dig på din dag även om det var någon dags försening. Är det en slags ställning eller måste du hålla din nya letto? Hur som helst den verkar ju bra. / Ha det så gott här blir det en tidig kväll för ska ta första tåget o morgon pga indragningat och jag vill inte komma precis på min 7.30.tid. Kramiz Gunilla.

  SvaraRadera
 3. Kan berätta att det är näst intill omöjligt att få blommor utskickade på midsommarafton eller midsommardagen. Väldigt fina blommor och tanken är guld värd.

  SvaraRadera
 4. Det känns som en riktigt bra present till dig själv :D Den lär komma till stor nytta, härligt. Fint att få blommor också :)
  Ha en fortsatt fin måndag, vår måndag har vi imorgon fast det blir tisdag ;) (vi har varit lediga idag)
  Nospussar

  SvaraRadera
 5. Skönt att du är nöjd med Letton! Här har matte problem med att ladda över böcker från datorn till Letton men annars är den bra. Trevligt att du fick blommor!Låter som ni har haft en bra dag med nyklippt hage och allt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag laddar ner de köpta böckerna till datorn först, sedan för jag över dem till Letton med USB kabel. Jätteenkelt ;-)

   Radera
 6. Jättefina blommor, vad gulligt av dem! :-)
  Kul att du är nöjd med nya Letton. Hur gick det med datorn?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en följetong, blogg om den kommer, kanske redan idag :)

   Radera
 7. Åh, vi grattade dig på Facebook, men missade det här i bloggen, Så nu ropar vi ett samfällt, lite försenat HURRA och HURRJAM!! och hoppas vi är förlåtna <3
  Grattis till nya läsplattan! Är den bättre att läsa på än en iPad, tror du. Mamma funderar på att skaffa en och hon har problem med synen ("Gula-fläcken-syndromet," heter egentligen makuladegeneration men det är så krångligt) och behöver en riktigt bra läsplatta.
  Hoppas du har det ok <3
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte på fejjan längre.
   Jag vet ju inte, har ingen "Padda" men den är skön att läsa på.
   Sen är det olika plattform på Ibooks (Kindle med för den delen) och de vanliga svenska böckerna...

   Radera