Väderprognos för 5 dagar

onsdag 10 juni 2015

Bara en snabbis!

Idag hände väl inget speciellt. Jag har undertecknat bouppteckningen efter Lennarts död och skickat den tillbaka till Begravningsbyrån, som hjälpte mig med den. Det var inga konstigheter alls med den, bara att läsa igenom, godkänna och skriva under.

Amanda har varit ute i rastgården och njutit av solen och jag har suttit och svurit över en gammal och seg dator. Bara att få liv i den tar närmare 5 minuter... SUCK...

Nåja, den nya lär väl dyka upp snart. Om jag har tur är den här redan på fredag, men jag räknar inte med det.
De batterier och datormusen, som jag beställde från ett annat håll, har däremot kommit, så dem får jag imorgon.

Tänk så mycket extra jobb det blir med en ny dator. Allra först lära mig hur den fungerar. Förhoppningsvis är det inte så stor skillnad mot dem som jag har haft tidigare. Flera HP och Mjausung varianter. Asus blir en helt ny bekantskap för mig. Äsch det löser sig. Den kommer att ha Windows 8.1 som min senaste och den kan jag hantera.
Jag har letat reda på min prenumerationsnyckel till mitt säkerhetsprogram för att kunna hämta den allra först från nätet, innan jag gör nåt annat, den gäller till oktober 2016, så den skyddar (tre datorer) i mer än ett år till. Jag har ju bara använt två av de tre platserna jag har betalat för. Till mobilen och surfplattan har jag andra säkerhetsprogram till, dessutom är jag sällan ute på nätet med dem. Jag bara läser mina mail om jag inte har datorn på.
Sedan gäller det att komma ihåg sjuttielva inloggningsuppgifter till lika många ställen.
Jag undrar om min favorit webläsare, Chrome, tar med sig mina bokmärken automatiskt som sist. Jag kan ju alltid hoppas i alla fall.
Trots att våra datorer var synkade, hade min gamla (som Lennart använde) tappat mycket info tyvärr. De var inte så synkade som jag trodde eller, som är troligare, kunde han inte hantera datorn ordentligt. Han läste ju bara tidningar och Skypade med mig. Inget annat vad jag vet och kunde se. Nåja, det löser sig också.
Jag lär ha att göra i början i alla fall. En sak till är hur många uppdateringar den måste hämta innan allt fungerar som det ska. Jag minns att bara det tog flera timmar sist. Jaja, jag lär väl få se... Spännande blir det med en ny dator i vilket fall!

Ha en fortsatt trevlig Lillördag :)
 /Julia

10 kommentarer:

 1. Det är alltid spännande med nått nytt i alla fall så länge det inte blir för svårt och krångligt men vi vet att du fixar det.
  Hoppas den kommer snabbt!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med och jag brukar klura ut det mesta, annars får jag fråga Per ;-)

   Radera
 2. Hoppas den nya datorn är utrustad med enkla program som lätt kopierar över det du har i din gamla dator. Det brukar gå ganska snabbt. Hoppas du blir nöjd med den nya. Du kommer säkert märka stor skillnad i hastighet om inte annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, snabbheten ser jag verkligen fram emot. Nu hinner jag sätta på thévattnet och fixa thékannan innan det händer nåt när jag har knäppt på den här gamla burken...

   Radera
 3. Hehe, jo matte minns sin gamla dator och vilken skillnad det blev när den nya kom. Oj vilken kass dator hon hade innan, hihi. Hoppas den kommer redan på fredag, hade ju varit skönt.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas kan jag ju alltid, men jag tror inte det tyvärr att den hinner komma denna vecka. Jag har inte fått mail om att de har skickat iväg den än :(

   Radera
 4. Förstår att du längtar! Du behöver så mycket positiva händelser som möjligt nu för att hjälpa dig framåt. Och då blir det nog bra med datorn, dels får du en del att sysselsätta tankarna med, och dels kommer den vara så mycket bättre än den gamla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är sant, men just nu var väl inte en ny dator budgeterat direkt :)

   Radera
 5. Bra att du börjar få alla pusselbitar lagda nu och du kan börja slappna av mer. Ny dator mitt i allt? Men Amanda är ju en sötis i alla fall! Ha en fin dag. Vi skavha sommarvernisage och föräldrarna ska fixa något från sitt hemland
  Intressant att smaka på
  Kramiz Gunilla.

  SvaraRadera