Väderprognos för 5 dagar

lördag 20 juni 2015

Min första bröllopsdag, ensam...

Gårdagen var jättetrevlig, trots att mitt livs kärlek saknades! Vi skulle ha firat vår 34:de bröllopsdag igår!

Vårt mål var ju allra först att besöka minneslunden. En vacker oas nära vattnet. Där fans flera bekväma bänkar att sitta på för dem som vill tänka på sina nära och kära som vilar där en stilla stund.


Jag la mina tre vita rosor i en vacker vas-hållare av smide, det var många buketter där redan, då vi kom.

Sedan kördes jag vidare till kyrkan. 


Vi brukade besöka kyrkor på våra semestrar, men denna vackra kyrka hade vi missat märkligt nog, de äldsta delarna av kyrkan byggdes redan på 1100-talet!


Medverkande på den traditionella Midsommar-konserten var Lasse Widén, violin och Leif Johansson, flygel. Lasse är violinist med ett långt förflutet i Hovkapellet och Leif har lika långt musikledarmerit och leder kyrkokören. Dessa två herrar har spelat tillsammans i många, många år i olika sammanhang. 


De bjöd på mycket örongodis! Bland mycket annat spelade dom Around the World av V Young, Gratulation av W Petterson-Berger, Okända djur av O Adolphson och Vildkatten (!) av G Jacobzon. En härlig musikblandning.

Deras sista extra nummer när folk började lämna kyrkan var Ja må du leva, som de två spelade bara för mig, medan några av de invigda stod runt mig och sjöng och hurrade. 
Vilken underbar överraskning Eva ordnade åt mig. Jag fyller ju år idag och trots det spelade dom för mig en dag för tidigt! Jag satt och lät tårarna rinna av glädje, det kändes så överraskande och klart att det var Eva som bad dem att spela. Tack än en gång för överraskningen, den värmde enda in i själen! Tack för en underbar upplevelse!

Idag är en ny dag och min första, dessutom jämna, födelsedag i mitt nya ensamma liv. Jag har tur att jag har mina änglar runt mig! Ni är underbara och har blivit mina vänner.

Jag önskar er, mina kära och trogna läsare, en trevlig fortsättning på Midsommarhelgen!
 /Julia

21 kommentarer:

 1. Vänner 2 kommentarer har försvunnit i cyberrymnden, jag beklagar, men de ÄR och förblir borta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var nog min och jag ville gratulera dig på den stora dagen idag. Du hade verkligen en trevlig dag igår. Kul med överraskningen. De ordnar så fint vid minneslunderna nu. Vita rosor är ju så underbara och luktar så gott
   Må så gott och Grattis igen / Gunilla och co.

   Radera
 2. Men vilken underbar överraskning du fick dig :) Så härligt. Och roligt att få komma iväg och få lyssna på skönmusik och även att minnas och få lämna blommor. Hoppas du får en fortsatt skön midsommarhelg och ett stort GRATTIS på din dag :D
  Nospussar i massor.

  SvaraRadera
 3. Det är hjärtevärmande att du blivit så fint firad och att du haft en så vacker midsommarafton! Du skall se att din make förblir vid din sida, även om du inte kan se honom framför dig utan "bara" inombords... han överger dig inte, bara för att ni för en tid måste vistas på varsin sida om livsgränsen. Ha en fortsatt fin helg, vännen, och stort grattis på födelsedagen! Mattarna skickar varsin varm kram, klosterkatterna kurrar och Belle sänder sitt vänligaste voff.

  SvaraRadera
 4. Fin musik, och underbara människor som ordnar en sådan överraskning för dig! Grattis på födelsedagen önskar matte och vi! Kurr och burr, samt kram!

  SvaraRadera
 5. Du är värd varenda positiv överraskning. Hoppas din födelsedag fortsätter vara fin.

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig överraskning! Stort grattis på födelsedagen från oss alla.
  *nosbuffar från oss och kram från matte*

  SvaraRadera
 7. Vad kul att din dag blev så bra. Vilken överraskning du fick :-)
  Stort grattis än en gång till dig från oss!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 8. Grattis från en främling som läser din blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen, jättekul att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Responsen är roligast!!!

   Radera
 9. Men oj så gulligt! Förstår att du blev rörd.
  Och vet du, jag känner igen minneslunden, har varit där så många gånger. Tänke ofta att här skulle man kunna tänka sig att ligga, här är så vackert. Och kyrkan. Det var ju i den kommun jag bodde, precis ovanför sjön. Jag kunde se kyrkan från trädgården. Hälsa hem till mitt gamla hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är minneslunden fin och överraskningen total! Gulligt av dem, främst Eva, det var ju hennes idé.
   Jag bor nära där du bodde, fast jag bor ca 8-9 km från centrum. Jättenära "Tumbas" Golfbana, fast på andra sidan vägen in mot skogen :)

   Radera
 10. Kuligt att Miss-sommar afton blev bra och så kul med överraskningen att dom spelade Ja må du leva för dig :)
  Jag och matte får KATTulera så mycket på födelsedagen lite försenat.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera