Väderprognos för 5 dagar

onsdag 3 juni 2015

Inte igen...

Igår kväll hände det igen. En affär på nätet tar inte mitt kort = jag måste betala mot faktura trots att det finns gott om pengar på mitt konto!
Denna gången är det Swedbank som har havererat läste jag i tidningen imorse! Jag drabbades väl inte så hårt egentligen, men tänk att vilja (läs måste) hämta ut pengar på bankomat, betala på en krog eller affär och kortet nekas. Vilken förnedring!!! Sånt här ska bara inte hända!

Att mitt kort spärrades ett tag på grund av Lennarts död kan jag ju förstå. Bankerna är väl rädda för uttag på konton tills efterlevande utredningen är klar. Jag är ju ensam om arvet efter honom, vi hade inga bar och vi var gifta, så det fanns egentligen inget att tjafsa om, men det kunde dom inte veta! Nu hade jag nytt och fungerande kort, men blir nekad ändå kändes bittert. Jag trodde ett tag att det skulle tjafsas ännu mer från banken sida, vilket det gjorde i början. Räkningar med mitt namn på var jättesvårt att betala allra först.

Jaha och nu (14:26) gick strömmen också. Undrar hur länge det varar... Tur att jag inte har börjat laga mat, för det kan man inte göra utan ström.... Strömmen kom tillbaka 15:47 och jag hoppas att felet är avhjälpt för denna gången!

Jag har fortsatt att titta på Sveriges Mästerkock och har fått inspiration att laga nåt gott till helgen. Vad vet jag inte än, det är lite trist att bara laga mat för en person även på helgerna. Jag är jättesugen på en god hemlagad pizza, men till den behövs min mini ugn och vem vet när den kommer. Så det måste bli nåt annat. Kanske kyckling?!?

Mitt lilla paket hade Hemtjänst-tjejerna hämtat och de ringde faktiskt om jag hade nåt från min vanliga utlämningsställe också eftersom jag hade förvarnat dem om det. De hämtade mitt papperstugg från "Gubbdagis" också! Hurra för de bästa av tjejerna på Hemtjänsten!

Jag och Amanda önskar er en solig onsdag!
 /Julia

14 kommentarer:

 1. Förstår att du blev arg när du nekades att betala! När man inte fattar varför kan man bli vansinnigt frustrerad. Tekniken är så fantastisk när den fungerar, men när den inte...då faller allt platt! Jag tyckte det var förfärligt häromdagen när hela sjukvårdsdata låg nere, ingen kunde hämta medicin, läkare kunde inte läsa journalen mm. Vi är verkligen sårbara när vi lagt allt i "händerna" på datorerna!
  Håller tummarna för att ugnen ska komma före helgen!

  SvaraRadera
 2. Vissa saker ska bara fungera! Typiskt med strömavbrott också! Vi har i alla fall fått se solen idag så vi blev lite gladare av det.Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Det är typiskt att sånt strul ska hända när man måste använda kortet.
  Kanonbra att de fixade hem dina beställda saker.
  Strömmen är man väldigt beroende av, ja matte i alla fall och den vill man ju inte vara utan förlänge.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, typiskt!
   Skönt att nästa allt är hemma, nu är det bara ugnen kvar och den lär jag få vänta ett tag till på :(

   Radera
 4. DEt var visst många som drabbades av Swedbanks malör igår. De säger att de som drabbats ska få skadestånd, men antagligen är det krångligare att begära sånt än att bara gå vidare och hoppas att det inte händer igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge jag betalar fakturan genast, ska det inte medföra några merkostnader för mig, men det var inte kul!

   Radera
 5. Åh vad glada vi blir att läsa att de hämtade ut paketen och till och med ringde och frågade om det var något mer. Det är så det ska fungera :)
  Jo, här märktes att swedbank låg nere för varken köp i butik gick att genomföra eller betala räkning hemma, men nu är det väl avhjälpt som tur är. Bara att handla på nytt och betala räkningen idag istället, känns mindre roligt när det blir så.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var toppen och båda paketen är hemma!
   Tänk så beroende vi är av att ALLTING fungerar!

   Radera
 6. Jag är sååå glad för din skull att det fungerde men mindre glad för swebank. Må så gott min vän / Gunilla.

  SvaraRadera
 7. VÄLDIGT trist när det krånglar med ens bank/bankkort :(
  Bra att du fick paket uthämtat både här och där :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera