Väderprognos för 5 dagar

tisdag 9 juni 2015

En ovanligt DYR kväll och morgon!

Min Sötaste Fröken Amanda ställde till det ordentligt för mig igår kväll! Hon tippade ut ett glas, vars innehåll delvis hamnade i min dator... Var annars??? (Trots torkande och mer torkande blev datorn skadad!)

Vilket innebar att modemet till mitt mobila bredband la av och lite senare nummertangenterna på datorns högra sida där vätskan hade hamnat. När jag flyttade på modemet fungerade den hjälpligt, men den är så pass stor att inget får plats bredvid. USB ingångarna sitter ju så tätt. Jag har en så kallad hub, men den orkade inte med modemet. Uttaget där den satt från början var ur funktion helt och datorn la av allt mer. Jag är beroende av en datormus, för styrplattan kräver två bra händer, vilket jag inte har!
Alltså jag hoppades att det skulle fungera när den fick torka till mer över natten, men inte då...  Jag hade det mesta på min externa hårddisk, men inte allt. Förhoppningsvis kan jag rädda det som inte är sparat... Jag får göra ett försök när jag har ork och lust med det.

Jag satt och grät en skvätt imorse och skickade ett mail till min klippa, Per. Han ringde upp och guidade mig igenom labyrinten av nya prisvärda datorer och jag följde hans råd och beställde en ny dator!


Valet föll på denna enligt hans rekommendation, trots att den var ganska dyr. Jag hoppas att den lever upp till Pers lovord över den, men det tror jag! Jag köpte även en ny extern hårddisk på 2T för backup. Min gamla är nästan full... Dessutom blev det lite AA + AAA batterier och en ny datormus också. 

Så denna dag blev rejält mycket dyrare än jag hade tänkt mig, men en olycka händer ju lätt när man är kattägd och jag lär aldrig ställa ett fullt glas bredvid datorn en gång till!!! Dumt från början för jag brukar inte göra det, men igår gjorde jag det och Amanda hade lite för bråttom förbi...

Vi önskar er en solig och trevlig tisdag!
 /Julia

15 kommentarer:

 1. Usch, en olycka händer så snabbt! Hoppas du kan rädda det du vill från datorn och att du blir nöjd med den nya.
  Matte är också noga med att inte ha något drickbart vid datorn, men telefonen och surfplattan har varit i riskzonen några gånger på vardagsrumsbordet. Mårrgan lyckades spilla en halv kopp kaffe på mattes mjausung en gång, men hon hade tur och den klarade sig.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Hur många gånger sätter man inte ett glas vatten eller en kaffekopp bredvid datorn fast man VET att det inte är en bra plats, man gör det tills det händer en olycka, så knasigt! Varma hälsningar till dig och busAmanda/Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjort är gjort. Det finns ingen "rewind" här...
   Fast jag lär INTE ställa nåt flytande bredvid nån laptop nån mer gång ;-)

   Radera
 3. Jag tror att du kommer bli jättenöjd när du får till din nya dator! Nu vet jag inte hur gammal din trasiga är, men när jag bytte i våras...oj, vilken skillnad i snabbhet och annat! Det jobbiga är väl att få över allt det gamla, men kan du inte själv hoppas jag du får hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR toppen med externa hårddiskar och jag har ju en. Så det mesta finns redan där, men jag gör ett försök till med min gamla dator för att försöka rädda resten också ;-)

   Radera
 4. Oj så det blev! Tror nog du blir nöjd med datorn när du vant dig, lite jobbigt med nya saker ibland men kul när de funkar som de ska. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog ställde Amanda till med elände för mig.
   Nån ny dator hade jag inte tänkt köpa än...
   Men, men jag MÅSTE ju ha en som fungerar. Fungerar bättre än min gamla avlagda seeega. Den ÄR så långsam, så visst ska det bli kul med en ny.

   Radera
 5. Som det kan bli, trist bara att det händer vid datorn som inte är så speciellt billig men men olyckor händer när man minst anar det.
  Hoppas du blir nöjd med din nya dator och håller vätska ifrån den ;-)

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog blev det... Ibland har BusFior bråttom...
   Jag tror att jag kommer att trivas med min nya dator!

   Radera
 6. Hej och hå så det kan gå. Typiskt helt klart. Här spillde husse ut sitt kaffe över skrivaren, helt utan min hjälp. Så en ny sådan behövdes också köpas in. Men matte hejar på den nya datorn du beställt, asus har hon haft själv och de är mycket bra. Lite tråkigt bara när ens dag blir så mycket dyrare än vad man tänkt sig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, gjort är gjort och jag tror att jag blir jättenöjd, när den har kommit :)

   Radera
 7. Om Per har rekommenderat den nya datorn är jag övertyga om att den är bra. Antar att Amanda tyckte det var dags för lite förnyelse?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag litar på Per, han ÄR en klippa! Han vet vad han rekommenderar, sort och modellnummer kom som en kulspruta nästan genast, de har en likadan :). Vi kollade på nätet tillsammans i var sin ände av mobilen.

   Radera
 8. Här är det matte själv som tappar saker över tangentbordet.
  Fast eftersom vi har stationär dator så blir det ju inte så dyrt :)
  Hoppas du blir nöjd med den nya datorn!

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera